Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Suomeen rakennetaan antirasistista urkintaverkostoa

Suomeen rakennetaan antirasistista urkintaverkostoa

0

Ruotsalainen monikulturistilehti Expo kokeilee nyt kepillä jäätä – se yrittää levittäytyä Suomeen. Suomalaisen ja ruotsalaisen radikaalivasemmiston yhteistyö ja ”rasismin vastainen” propaganda on lisääntynyt niin Etelä- kuin Pohjois-Suomessa viime vuosina. Lehden toiminnasta tekee erityisen arveluttavaa se, ettei se epäröi rikkoa kansallismielisten tietoturvaa.

Suomen Expo on saanut jo ilmaista mainostilaa niin Hufvudstadsbladetin (HBL) kuin Helsingin Sanomienkin sivuilla. Koska suomalaismediat eivät yritäkään käsitellä monikulttuurisuuteen ja kansallismielisyyteen liittyviä uutisia objektiivisesti, on äärivasemmistolaislehden mahdollinen suomalaisversio toivotettu tervetulleeksi avosylin. Ruotsissa Expo saa lainopillisesti hyvin kiistanalaisista toimintatavoistaan huolimatta valtiontukea, joten vallanpitäjien suopea reaktio kotimaassamme ei ole kovinkaan yllättävää. Vasemmisto on mieltynyt esittämään olevansa vallankumouksellinen ja järjestelmän vastainen vaihtoehto. Expon tuki on kuitenkin erinomainen esimerkki siitä, että todellisuudessa vasemmisto on kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen uskollinen vahtikoira. Tämän puolesta puhuu jo se, että Suomen Expon perustamismahdollisuuksia kartoittaneessa kokouksessa vieraili äärikapitalistinen kokoomuspoliitikko, kuolemantuottamuksesta tuomittu Kimmo Sasi.

Expo perustettiin 1995 ja sen näkyvimpiin toimijoihin lukeutuu trotskilainen kommunisti Stieg Larsson. Hänen suositussa kirjallisuudessaan kansallismieliset esitetään ilman todellisia historiallisia vastineita mielisairaina äärikristillisinä sarjamurhaajina. Larssonin kummallinen päähänpinttymä kansallismielisistä, kommunistinen aatteenpalo sekä kyvyttömyys erottaa fiktiota ja omia fantasioitaan todellisuudesta konkretisoitui Expo-lehdessä. Se erikoistui paitsi ruotsalaispatrioottien ajojahtiin ja henkilötietojen paljastamiseen myös suoranaisten valheiden levittämiseen järjestöjen toiminnasta ja aktiivien yksityiselämästä. Valtion hiljaisessa hyväksynnässä Expo omaksui salaisen poliisin oikeudet ja toimintatavat. Se teki sionistien ja poliitikkojen puolesta likaisen työn valtiollisessa taistelussa kansallismielisiä vastaan.

Ruotsin Vastarintaliikkeen Nationellt Motstånd –verkkojulkaisun mukaan Ruotsin valtio on viime aikoina pyrkinyt entistäkin rivakammin iskostamaan Expon arvomaailmaa kansalaisiin. Ruotsissa Expon taktiikkana on onkia tietoja kansallismielisistä liikkeistä paitsi seuraamalla niiden toimintaa myös liikkeiden sisällä vaikuttavien vasikoiden kautta. Expo pyrkii rakentamaan puolitotuuksista ja kuulopuheista uskottavia tarinoita heikentääkseen kansallismielisten rivejä ja aiheuttaakseen sekaannusta. Expon toimittajat myöntävät, että lehti tekee paljon yhteistyötä Ruotsin suojelupoliisin kanssa. Suuri osa sen taloudellisesta tuesta tulee suoraan juutalaistaustaisilta yrittäjiltä.

Helsingin Sanomissa julkaistun uutisen mukaan Suomen Expoa hahmotelleeseen joulukuiseen kokoukseen osallistui hyvin kirjava joukko tunnettuja vaikuttajia. Sasin ja ruotsalaisten punaisten lisäksi paikalla olivat ainakin HBL:n päätoimittaja Jens Berg, toimittaja Alex Kouros sekä toimittaja Johanna Korhonen. HBL:n pääkirjoitukessa 11.12.2011 Berg ei säästele sanojaan suitsuttaessaan Expon antirasistista toimintaa. Berg vaatii avoimesti lisää tiedustelutoimintaa ”antidemokraattisista” ja rasistisista liikkeistä. Suomessa vasemmiston hyödyntämä hakkeri-isku Vastarintaliikkeen sivuille viime syksynä täytti poliisin mukaan rikoksen tunnusmerkistön, mutta tämä lienee kaksinaamaisen päätoimittajan mielestä sivuseikka. Arabitaustainen Kouros on puolestaan rodunsekoitusta lobbaavan SixDegrees-lehden perustaja. Englanninkielinen lehti on suunnattu etenkin suomea taitamattomille maahanmuuttajille ja sen artikkelit ovat poliittisesti erittäin latautuneita. Kouros elää kuten opettaa ja on avioitunut etnisesti suomalaistaustaisen ihmisoikeusaktivistin ja Vihreiden sekä Kokoomuksen riveissä politikoineen Kristiina Kouroksen kanssa. Oululaissyntyinen Johanna Korhonen aiheutti puolestaan kohun, kun hän syytti Alma Mediaa sukupuolisesta syrjinnästä. Korhosen mukaan hänen erottamisensa Lapin Kansan päätoimittajan virasta johtui hänen rekisteröidystä parisuhteestaan toiseen naiseen. Korhonen on ottanut sittemmin julkisuudessa kärkkäästi kantaa homojen ja ei-valkoisten assimiloinnin puolesta suomalaiseen kansaan.

Mielenkiintoista olisi tietää, ketkä muut osallistuivat kokoukseen. Viime vuonna verkkoon ilmestyi lähinnä Suomen Vastarintaliikkeen toimintaa spekuloiva Kansallinen Tutkimus –blogi, jossa Vastarintaliike on yhdistetty mielivaltaisesti erilaisiin rikoksiin ympäri Suomea. Blogi muistuttaa Expon toimintaa mm. siinä, että se julkaisee kansallismieliseksi epäilemiensä ihmisten kuvia ja kalastelee heidän henkilötietojaan. Ilmeisenä tavoitteena on luoda laiton henkilörekisteri suomalaisista “rasisteista”. Kansallisen Tutkimuksen jäljet saattavat johtaa Helsinkiin sekä Vasemmistoliittoon ja Vapaa liikkuvuus –järjestöön, joiden puhemies Dan Koivulaakso referoi viime syksynä julkisuudessa toistuvasti Ruotsin Expon valheita Vastarintaliikkeen toiminnasta. Koivulaaksolla on huomattavasti kontakteja Ruotsiin. Kansallisen Tutkimuksen toimintaa kritisoineessa, nyttemmin poistetussa Facebook-keskustelussa Koivulaakso kannatti blogin laitonta taktiikkaa julkaista kansallismielisten kuvia. Keskustelu herätti myös poliisin mielenkiinnon. Uutinen Expon leviämisestä Suomeen tuli vain hieman sen jälkeen, kun Kansallinen Tutkimus lopetti sivujensa päivittämisen. Ehkä energia suunnataan nyt uuteen projektiin?

Pohjois-Suomessa ruotsalaisradikaaleihin ovat pitäneet yhteyttä mm. oululaiset marxilaisen sosialismin ja rasisminvastaisuuden nimiin vannovat pienjärjestöt. Oulun punavihreiden opiskelijoiden hallitukseen kuuluvan opiskelijan tiedetään jakaneen Vastarintaliikkeen laittomasti hankittua jäsenhakemuslistaa verkossa. Expon toimintatavat ovat siis jo osaltaan juurtuneet myös suomalaiseen maaperään.

Koska kansallismielisten tietoturva on Suomessakin ollut uhattuna viime aikoina, olemme erityisen kiinnostuneita suomalaisen Expon liikkeistä. Kansallinen Vastarinta kehottaakin lukijoita tarkkailemaan tilanteen kehitystä ja lehden ympärillä vaikuttavia aktiiveja. Arvostamme pieniäkin uutisvinkkejä aiheesta!

Lisää aiheesta:

http://patriot.nu/artikel.asp?artikelID=1882
http://hbl.fi/opinion/ledare/2011-12-09/import-av-expo

Juuso Tahvanainen