Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisvangin kirjeitä luettiin laittomasti “äärioikeistolaisuuden” vuoksi

Suomalaisvangin kirjeitä luettiin laittomasti “äärioikeistolaisuuden” vuoksi

4

Oikeusasiamies moittii Turun ja Sukevan vankiloita vangin yksityisyydensuojan järjestelmällisestä loukkaamisesta. Vangin kirjeitä oltiin luettu säännöllisesti salaa, vaikka mitään viitteitä rikosten suunnittelusta ei ollut.

Vankiloiden mukaan rikosepäilyä ei tarvittu kirjesalaisuuden rikkomiseen, sillä vangin “äärioikeistolainen ja natsistinen” maailmankuva oli riittävä peruste kansalaisoikeuksien polkemiselle. Vankilat ovat omaksuneet sisäministeriön ja PolPon (poliittinen poliisi) linjauksen, jonka mukaan kansallismielinen aate on itsessään käytännössä rikos.

– Päätöksistä ja selvityksistä syntyy käsitys, että kantelijan äärioikeistolaisen ja uusnatsismia kannattavan ajattelutavan on itsessään katsottu olevan riittävä peruste kirjeenvaihdon lukemiselle. Näin ei ole, totesi apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen ratkaisussaan vangin hyväksi.

Turun vankila sen sijaan perusteli vankiin kohdistamaansa laitonta vainoa muun muassa väittäen, että vangin mielipiteet ovat “uhka monikulttuuriselle ympäristölle”. Oikeusasiamies ei pitänyt selitystä kuitenkaan vakuuttavana.

– Natsismin ja äärioikeistolaisen ajattelun aiheuttama turvallisuusriski monikulttuurisessa vankilaympäristössä on ilmeinen turvallisuusriski ja edellyttää viranomaisilta huolellista varautumista, todettiin Turun vankilan epäonnistuneessa lisäselvityksessä.

Vangin mukaan vankiloiden toiminta haittasi muun muassa yhteydenpitoa hänen omien lastensa kanssa. Vankiloiden mukaan maahanmuuttajavankien suojelu suomalaiselta kansallismielisyydeltä oli kuitenkin kaikkein tärkein prioriteetti.

Lähde: Iltalehti

4 KOMMENTIT

  1. Vapaamuurari rotat tottelevat juutalaisten käskyjä ei tässä mitään sen kummempaa ole!

  2. “Ympäristö” tarkoittanee sitä, että rikosseuraamusasiakkaat ovat keskimääräistä monikulttuurisempia, mitä ei monikaan virkamies uskaltane todeta selkokielisesti

  3. Nimet esiin. Ketkä ovat ne henkilöt, joiden nimet vankiloiden esittämien kantojen alla on.

  4. Uhka monikulttuuriselle ympäristölle” Ainakin Vantaan vankilassa matuilla on oma kerros/osasto. Siellä on myös joitain suomalaisia, mutta he ovat häädetty aiemmilta osastoilta sinne suomalaisten vankien toimesta. Eli kyseessä on sanktio huonosta käytöksestä. Muissa vankiloissa matuja on hakattu suomalaisten toimesta, jos nämä kaksi kansanryhmää ovat samalla osastolla. Toki poikkeuksiakin löytyy. Tosin matujen osuus kasvaa koko ajan Suomen vankiloissa.

    Mitä tulee laittomaan urkintaan, niin kyllä myös puhelimia kuunnellaan ja viestejä luetaan viranomaisten toimesta ilman minkäänlaista lupaa. Tätä kutsutaan tiedustelutoiminnaksi.

Comments are closed.