Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisia riistävän sähköyhtiö Carunan veronkierrolle vaaditaan loppua

Suomalaisia riistävän sähköyhtiö Carunan veronkierrolle vaaditaan loppua

3

Yritysmaailman korruptiota tutkiva Finnwatch-yhdistys kannustaa suomalaisia ottamaan kantaa maan suurimman sähköverkkoyhtiö Carunan harjoittamaa riistoa vastaan. Yhdistys on kerännyt nimiä vetoomukseensa, jolla on tarkoitus vaikuttaa tänään kokoontuvaan eduskunnan valtiovarainvaliokuntaan.

10 000 nimen tavoitteen raja meni jo eilen rikki, mutta Carunaa vastaan voi ottaa edelleen kantaa allekirjoittamalla vetoomuksen TÄÄLLÄ. Finnwatch kertoo kampanjansa tavoitteista sivuillaan seuraavasti:

“Pelkästään viime vuonna Suomi menetti sähkönsiirtoyhtiö Carunan verokikkailun takia arviolta 12 miljoonaa euroa verotuloja. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsittelee perjantaina 16.11. verolainsäädännön (EVL 18 a-b §) muutosta, jonka yhteydessä voidaan puuttua Carunan verovälttelyyn.

Vaadi, että valiokunta korjaa hallituksen esitystä ja:

  • poistaa laista Carunan verojärjestelyssä hyödyntämän nk. tasevapautussäännön (EVL 18 b §); tai
  • vaikeuttaa aggressiivista verosuunnittelua rajaamalla tasevapautussäännön soveltamisalaa.”

Uutisoimme viimeksi huhtikuussa Carunan käyttäneen monopoliasemaansa hyväkseen nostaessaan suomalaisten sähkölaskuja perusteettomasti. Caruna on ollut säännöllisesti suomalaisissa lööpeissä ylisuurten kustannusten ja veronkierron vuoksi.

Erityisesti Caruna on kuitenkin puhuttanut siksi, että merkittävää osaa Suomen sähkönjakelusta hallitseva yhtiö päätettiin irrottaa valtionyhtiö Fortumista vuonna 2014. Carunan kohtalo oli sama kuin kaikilla yksityistetyillä monopoleilla: yhtiö siirtyi ulkomaalaisille finanssikeinottelijoille, jotka pyrkivät kiskomaan suomalaisilta mahdollisimman paljon rahaa maksamatta silti itse veroja Suomeen.

Magneettimedia selvitti vuonna 2016, että Carunan suurimpiin omistajiin lukeutuva First State Investments kuuluu ulkomaalaisille sionistipankeille: JPMorgan, HSBC, National Nominees Ltd ja Citicorp Nominees Ltd. Amerikkalaisen JPMorganin kansainvälisen toiminnan johtaja on Israelin keskuspankin entinen päällikkö, juutalainen Jacob Aharon Frenkel.

Kolme jälkimmäistä rahoitusyhtiötä ovat puolestaan tukeneet Israelia muun muassa sabotoimalla palestiinalaisten rahaliikennettä silloin, kun Palestiinan ja juutalaisvaltion välillä on käyty taisteluita.

Lähde: Finnwatch

3 KOMMENTIT

  1. Hienoa, että tapausta pidetään esillä. Kiitos siitä. Verkkosähköstä on kehkeytynyt mitä härskein kiristysväline! Tällaiselle toiminnalle on saatava loppu, kuten myös kaikenlaiselle vastaavalle kansan kuppaamiselle. Allekirjoittakaa vetoomus!
    Pari vuotta sitten tein mökilläni aurinkosähköistämisprojektin, minkä seurauksena Caruna sai luvan rullata omat kaapelinsa sinne minne aurinko ei paista. Käytössä on nyt yhden paneelin järjestelmä, jossa hyödynnetään talon olemassa olevaa sähkökaapelointia sellaisenaan. Kaikki lamput vaihdettiin 6 W:n LED-lamppuihin, ja koska sauna ja tupa lämpiävät puulla, riittää aurinkosähkö kaikkeen valaistustukseen, läppäreille ja kännykkälataukseen. Investointi (paneeli, ohjauselektroniika, akku ja muut tarvikkeet) n. 500 e, työ 0 e. Nyt on kaksi vuotta jauhettu ongelmitta ilmaista sähköä ilman Carunan riistohinnoittelun sähkö-, siirto- ja perusmaksuja.

  2. Sille voidaan vaatia loppua mutta sitä ei tule. Suomi ja suomalaiset pitää ajaa taloudellissti niin ahdinkoon että meistä tulee velan kautta kuuliaisia.

    Ja nyt kaiken hyvän lisäksi kun syntyvyyskin vielä laskee niin suomalaiset tekevät itselleen karhunpalveluksen. Velkainen kansa vähällä väkimäärällä ja työveästöllä on todellinen orjuuttajan unelma.

    • Siksipä laitoin sille lopun itse vaatimattoman mökkini osalta. Siinähän kikkailevat. Mökkiläisten olisi syytä siirtyä omavaraiseksi sähkön suhteen. Varsinkin puulämmitteiset mökit on helppo sähköistää aurinkosähköjärjestelmin, ja sen myötä irrottaa Carunan ja muiden vastaavien verenimijöiden verkoista.

Comments are closed.