Koti Uutisia Kotimaa Suomalaiset, jotka eivät ole olemassa kenellekään

Suomalaiset, jotka eivät ole olemassa kenellekään

6

Suomessa asuu tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole rekisterissä tai joista ei löydy tilastoja. He elävät yhteiskunnan ulkopuolella yksin. Esimerkiksi ihmisiä, joilla ei ole lainkaan tuloja, on yli 40 000. Asunnottomia arvioidaan olevan Suomessa vähintään 7 000. Osa näistä ihmisistä on syrjäytyneitä, mutta on myös niitä, jotka haluavat elää järjestelmän ulkopuolella omasta tahdostaan. Moni ajautuu järjestelmältä näkymättömiin jatkuvien takaiskujen jälkeen. Elämä systeemin ulkopuolella voi olla poliittinen kannanotto sairasta yhteiskuntaa vastaan.

– Nykyinen malli palvelee heitä, jotka asuvat kasvukeskuksissa ja tarvitsevat toimeentulotukea kattamaan esimerkiksi asumiskuluja. He osaavat käyttää järjestelmiä ja valittaa päätöksistä. Heikoimmassa asemassa oleville pelkkä ohjaus ei riitä. Tarvitaan sitä, että joku ottaa ihmisen asiat hoitaakseen, arvioi erikoistutkija Paula Saikkonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tutkimuksen mukaan muualla Euroopassa haetaan useammin apua sukulaisilta, mutta suomalaiset tukeutuvat ystäviin ja kavereihin. Jos vanhoja kaverisuhteita ei enää ole, voi tuntua, että on yksin koko maailman keskellä.

Kyselytutkimusten mukaan viidennes Suomen väestöstä kokee olevansa yksinäisiä. Luku perustuu professori Juho Saaren vuonna 2016 tekemään “Yksinäisten Suomi” -tutkimukseen. Syrjäytymiseen johtava noidankehä voi syntyä helposti. Sairastuminen voi johtaa työuran päättymiseen, tulot pienenevät ja päihteiden käyttö voi voimistua tai alkaa. Jos vielä parisuhde kaatuu, voi tuntua, että voimat on kulutettu loppuun. Erosta johtuvaa masennusta ei haluta myöntää eikä apua haeta. Toimintakyky heikkenee, ja lopuksi ollaan yksin. Etenkin miehillä parisuhteen päättyminen voi johtaa myös asunnottomuuteen.

Helsingin Sanomien artikkeli kertoo kulttuurimarxismille uskollisesti vain syrjäytymisen pinnallisista syistä ja sen näkyvistä ilmiöistä, mutta ei mene ongelmien ytimeen. Valtaosa ihmisistä haluaa tehdä työtä, jolla on jokin merkitys ja joka on mielekästä. Järjestelmä pakottaa etenkin nuoret ihmiset jatkuvaan työelämän epävarmuuteen kuten pätkätyösuhteisiin ja kilpailuun ulkomailta tulevan halpatyövoiman kanssa. Nopeisiin voittoihin ja helpon elämän tavoitteluun opetetaan jopa “keinolla millä hyvänsä”. Raha saattaa olla tärkeämpää kuin edes läheisten hyvinvointi. Järjestelmä kannustaa ihmisiä töihin, joissa ei tuoteta eikä rakenneta enää konkreettista hyvää maalle ja muille ihmisille. Työpaikat siirretään ulkomaille tai ulkomailta tulleille työntekijöille, ja tällä välin suomalaisille tarjotaan roskaviihdettä ja -ruokaa lohduksi.

Työelämässä korostuu täysin turhien palveluiden tuottaminen ja monikansallisten yhtiöiden globaalin politiikan ajaminen. Ihmissuhteet on siirretty Internetiin, eikä niillä ole pahimmillaan muuta arvoa kuin viihdearvo. Parisuhteet kuvataan median propagandassa pelkkänä kertakäyttötavarana. Media myös kääntää kaiken huomion muunrotuisten tai seksuaalivähemmistöjen asioiden ajamiseen ja perinteiden murskaamiseen. Ei siis liene yllätys, että osa ihmisistä ei halua enää olla osa yhteiskuntaa, joka ei tarjoa mitään todellista päämäärää tulevaisuudelle.

Helsingin Sanomien artikkeli myös jättää kertomatta, että syrjäytyneiden lisäksi Suomessa elää noin 4 000 laittomasti maassa olevaa paperitonta henkilöä, joiden terveydestä valtiomme kantaa enemmän huolta kuin maamme yksinäisistä vanhuksista ja lapsista.

Pohjoismainen Vastarintaliike vastustaa globalisaatiota ja ajaa vahvaa, omasta kansasta huolehtivaa valtiomallia, jossa syrjäytymisen estäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Me uskomme, että työ ja elämä, jolla on oikeasti merkitystä, saavat ihmiset voimaan paremmin. Kun ihmisillä on lupa arvostaa itseään sekä yksilönä että arvokkaana osana omaa rotuaan ja kansaansa eikä heitä arvoteta järjestelmäuskollisuuden tai yhteiskuntaluokan kautta, palautetaan takaisin aito yhteisöllisyys.

Lähde: Helsingin Sanomat

6 KOMMENTIT

  1. Om:in kommenttiin pieni huomio että tuo “hjyvä” tulisi kirjoittaa “hjuva” koska venäjänkielessä ei ole esim. y-kirjainta. Siksi sotien aikana tunnussanoina käytettiin y-kirjaimellisiä sanoja: hyyryläinen tms.

    Mutta asiaan… Jos katsellaan tilastojen valossa sitä missä asuu eniten asunnottomia ja yksinäisiä niin yllätys yllätys: kaupungeissa ja kasvukeskuksissa. Tiestysti on totta että kaupungeissa asuu paljon ihmisiä jolloin pienikin prosentti aikaansaa suuren kappalemäärän. Mutta kun se prosenttikin on suurempi kuin pienillä paikkakunnilla tai maalla.

    Olen jo vuosia miettinyt mikä saa ihmiset ryntäämään kaupunkeihin kotikonnuiltaa. Hengittämään kivipölyä vuodesta toiseen joka pikkuhiljaa tuhoaa keuhkot. Opiskeluajan ymmärrän sekä työelämän ensimmäiset vuodet. Mutta jos hakeutuu kerta toisensa jälkeen aina vain isompiin kaupunkeihin ja isompiin yrityksiin, niin jotain on mennyt pahasti pieleen. Elämä on elämistä varte, ei työntekoa. Tosin, koko elämä voi olla työtä, mutta ei palkkatyötä. Mutta jos se palkaton työ on itselle sekä yhteisölle, se saattaa tuntua jopa vapaa-ajalle.

    Itse olen parhaani mukaan pyrkinyt järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle. Vielä en ole täysin onnistunut mutta uskon että olen päässyt lähes tavoitteeseeni. Siksi ulkopuolisena on helppo tarkastella niitä asioita ja ihmisten käytöstä jotka asuvat kaupungeissa. Heille tärkeät asiat ja askareet tuntuvat ulkopuolisista merkityksettömiltä. Ja usein ilman kulutusyhteiskunnan uutuuksia voi elää hyvän elämän. Varsinkin kun ne usein orjuuttavat ja luovat lisää menoja. Jolloin pitää olla vastaavasti enemmän tuloja, mutta kun verotuskin kiristyy niin…

    Yhteiskunnan kannalta voisi miettiä sitä miksi ja missä suomalainen on yksinäinen. Mitä pitää muuttaa jotta yhteiskunta kasvaisi eheäksi jälleen. Vai onko kyse yksinomaan isojen kaupunkien ongelmasta tai pienten kuntien jossa kunta koostuu parista suuremmasta suvusta. Tämä olisi pohtimisen arvoinen asia. Sillä sen kautta saataisiin suomalaiset toimimaan yhteen paremman yhteiskunnan puolesta.

  2. Jospa olisinkin lottovoittaja ts. olisi enemmän pelimerkkejä, tai jokin organisaatio takanani…

    Nämä syrjäytyneet, jotka ovat tilanteeseen päätyneet ilman omaa haluaan… Heidät, kun ruokkisi, majoittaisi ja lopulta jopa “vaatettaisi” Samalla iskostaen päihinsä inhon ja vihan nykyhallintoa vastaan. Eli katkera, kostonhimoinen henkilö, jolle voisi tarjota lupauksen paremmasta, mahaan ruokaa ja tietyillä aktiviteeteilla palauttaa itsekunnioitusta…
    Olisi kohtuullisen helppoa rakentaa omat pienimuotoiset sturmabteilung-joukot 😀

    Poeoporvarin herättäminen mukavuuden päiväunestaan on liki mahdotonta, mutta sen jolta on viety jo kaikki…..

Comments are closed.