Koti Uutisia Simon Wiesenthal -keskusta syytetään vääristä lausunnoista

Simon Wiesenthal -keskusta syytetään vääristä lausunnoista

0

Unkarilainen asianajaja Futo Barnabas on äskettäin pyytänyt Unkarin viranomaisia nostamaan syytteen “natsimetsästäjä” Efraum Zuroffia vastaan tämän levitettyä vääriä syytöksiä miehestä, jonka Zuroff väittää olleen sotarikollinen. Efraim Zuroff on Simon Wiesenthal -keskuksen johtaja Israelissa.

Zuroff on todistanut Budapestissä syyttäjän edessä, että mies nimeltä Laszlo Csatary olisi sotarikollinen, joka olisi organisoinut “Unkarin juutalaisten” karkottamisen Kosicen kaupungista vuosina 1941 ja 1944. Kaiken kaikkiaan kyse olisi ollut 15 000 karkotetusta juutalaisesta.

Viime viikolla unkarilaiset syyttäjät hylkäsivät perusteettomina Zuroffin tiedot karkottamisesta vuonna 1941, mutta tietoja vuoden 1944 karkottamisista tutkitaan edelleen.

Asianajaja Barnabaksen mukaan “on päteviä syitä uskoa, että Zuroff on tietoisesti kohdistanut vääriä syytöksiä [Csatarya vastaan]”.

Kun juutalainen uutispalvelu JTA otti yhteyttä Budapestin syyttäjäviranomaiseen, kerrotaan viranomaisen tiedottajan sanoneen – siitä huolimatta, että valitus on jo nostettu Zuroffia vastaan – ettei tämä ole tietoinen Zuroffia vastaan meneillään olevasta tutkinnasta.

Nordfront.se