Koti Uutisia Uusi takaisku “natsinmetsästäjille” – väitettyä sotarikollista ei luovuteta

Uusi takaisku “natsinmetsästäjille” – väitettyä sotarikollista ei luovuteta

0

Unkarilaisyntyistä Charles Zentaita ei tulla luovuttamaan Australiasta, jotta hän vastaisi Unkarissa tapahtuneeksi väitettyihin sotarikoksiin. Tämän päätöksen teki äskettäin Australian korkein tuomistuin.

Charles Zentai, joka kuului Unkarin armeijaan toisen maailmasodan aikana, on jonkin aikaa ollut Simon Wiesenthal -keskuksen listalla “List of most wanted Nazi war criminals”. Simon Wiesenthal -keskuksen “natsinmetsästäjä” Efraim Zuroff löysi 90-vuotiaan Zentain tämän elettyä useita vuosia rauhallista elämää Australiassa.

Simon Wiesenthal -keskuksen mukaan Zentai olisi murhannut juutalaisen miehen ollessaan Budapestissä vuonna 1944. Tämä olisi tapahtunut, koska juutalainen mies oli kieltäytynyt kantamasta keltaista daavidintähteä. Simon Wiesenthal -keskus toimitti australialaiselle syyttäjälle tietojaan, jotta Zentai olisi luovutettu Unkariin. Toiveena oli, että hän joutuisi viettämään viimeiset elinvuotensa vankilassa.

Zentai on koko ajan kieltänyt, että hän olisi edes ollut Budapestissä kyseisenä päivänä. Hän on jopa läpikäynyt valheenpaljastustestin, jonka suoritti Australian Polygraph Services. Valheenpaljastustestistä vastaava Gavin Willson on tuonut julki, että “ei ole epäilystäkään”, ettei Charles Zentai puhuisi totta. Syy, miksi Australian korkein tuomioistuin teki päätöksen olla luovuttamatta Charles Zentaita oli se, että rikosta “sotarikos” ei ollut olemassa Unkarissa 1944.

Tämä on jo toinen takaisku Simon Wiesenthal -keskukselle lyhyen ajan sisään. Juurikin Unkarissa voi mainittu Efraim Zuroff tulla asetetuksi syytteeseen väärien tietojen levittämisestä toisesta väitetystä sotarikollisesta. Ehkä yhä useammat alkavat vähitellen väsyä juutalaisiin “natsimetsästäjiin”, jotka reissaavat pitkin maita ja mantuja ja sanelevat syytteitä eri kansoille.

Aiheesta muualla:

Nazi suspect Charles Zentai wins Australia extradition case

Nordfront.se