Koti Uutisia Kotimaa Seuran toimituspäällikkö myöntää: “natsiuutisoinnin” tarkoitus naljailu

Seuran toimituspäällikkö myöntää: “natsiuutisoinnin” tarkoitus naljailu

5
Petri Korhonen.

Uutisoimme tiistaina Seura-lehdessä julkaistusta artikkelista, joka antaa heti otsikossa ymmärtää, että suomalaiset kansallissosialistit hyväksyisivät huumeiden käytön osana toimintaansa.

Seura-lehden toimituspäällikkö Petri Korhonen on Twitter-tilillään myöntänyt, että lehden “natsiuutisoinnin” tarkoitus on nimenomaan “naljailu”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että totuudesta voidaan hyvän asian nimissä hieman oikaista ja “uutiset” kirjoitetaan muutenkin voimakkaan poliittisen värittyneisesti. Lehti ei siis edes yritä toimituspäällikkönsä mukaan esittää neutraalia mediaa tässä asiassa.

Petri Korhonen on aikaisemmin mahdollistanut Helsingin Sanomissa vuonna 2015 julkaistun artikkelin Vastarintaliikkeestä, jossa oli valhe heti otsikossa. Valejuttu toi toimittajilleen journalismin Lumilapio-palkinnon. Korhonen teki tuolloin asiassa yhteistyötä mm. raiskaajana tunnetun Ari Lähdemäen kanssa.

Lähde: Twitter

5 KOMMENTIT

 1. Petri kuvailee itseään näin: #Otavamedia magz abt politics, security and unicorns. Groucho Marx fan, veteran. #feminism

  On syytä epäillä, että hän ei pysty kirjoittamaan kansallissosialisteista neutraalisti. Sääli sinänsä, sillä se voisi kiinnostaa lukijoita. Harva kuitenkaan haluaa lukea juttuja, joista näkee, että asiaa ei hirveästi ollut ja juttuun on paisutettu tekstiä lähinnä tunteellisella kauhistelulla tai harhaanjohtavalla vihjailulla. Olen pettynyt, jos tämä juttu oli Seuran parasta rynnäkkövittuilua.

 2. Kuvatunkaltainen naljailu on laitonta, toisin kuin yleisesti luullaan, ei PVL:n muut asiat viranomaisten kanssa tai järjestön kieltäminen vaikuta lieventävästi herjaukseen.
  Petri Korhosen asian selittely on outoudessaan omaa luokkaansa, hän ilmeisesti luottaa siihen, että oikeuslaitos ja viranomaiset puolustavat aina valtaeliitin juoksupoikia.

 3. Paskalapio-palkinto?

  On se jännää että toisten pitää Seurasta tai siitä paikallislirpakkeestaan lukea aamulla, että mistä sitä nyt voi & täytyy juttua vääntää, kun kahvilla istutaan.

 4. Näinhän se kuitenkin on. Jos heillä on palstaa laittaa omaa propagandaansa, ja jos se toimii, he tekevät sen. Jopa Goebbelsin itse sanomana meidän pitäisi joskus välttää liikoja yksityiskohtia propagandassa eli että alkaa suoltamaan kaikenlaista faktaa, ja kuten yksi toinen sanoi, pelkkä tieto käy tylsäksi. Ehkä ei tässä ajanjaksossa ole niin tylsää, onhan tietoa aina mukava saada, mutta kyseessä on massa ja massa saadaan joko mukaan tai ei. Meidän propagandamme kuitenkin palvoo totuutta joten väliä on vain että ihmiset ovat mukana asiassa, vaikkakin vastustajat tuntuvat kunnioittavan hyvin sitä että tietää paljon asioita, ja sillähän johtajat hoitaisivat asiat, en antaisi ihan kenelle individuaalille käsiin.

 5. Odotan tasavertaisuutta, eli Ilja Janitskin haettiin kansainvälisen poliisin voimin ulkomailta, koska oli väittämän mukaan loukannut kirjoittelussaan erään ex-huumeenkäyttäjättären, trollijahtaaja Jessikka Aron, kunniaa.

  Million Petri Korhonen noudetaan huostaan ja pidetään telkien takana vuoden päivät odottamassa oikeutta?

Comments are closed.