Koti Uutisia Kotimaa Sensuuri ei ole arvojohtajuutta, sanoo kansanedustaja

Sensuuri ei ole arvojohtajuutta, sanoo kansanedustaja

2
Vilhelm Junnila.

Yhä yltyvään sensuuriin tunnutaan heräilevän yhä ylemmässä yhteiskunnallisessa portaassa eikä kyse ole enää pienen piirin kampanjoinnista. Tällä kertaa asiaa on tuonut esille perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila oikeusministerille suunnatussa blogissaan.

Junnilan mukaan sensuuri ei ole arvojohtajuutta, ja hänen mukaansa ”nykymeininki vaikuttaa tuulahdukselta Afrikasta”.

”Vihapuheen alle on nykyään tapana niputtaa kaikki valtavirrasta poikkeavat epämiellyttävät mielipiteet, ja jopa faktojen esilletuonti voi olla ’vihapuhetta’”, hän jatkaa.

Suomessa voi saada rikostuomion, jos esimerkiksi kutsuu 6-vuotiaan lapsen kanssa naimisiin mennyttä profeetta Muhammadia pedofiiliksi. Myös Vastarintaliikkeen kielto perustui sille, että liike on esittänyt faktoja sivuillaan; Poliisihallitus esimerkiksi toi näytösoikeudenkäyntien aikana huolestuneena esille poliisin itsensä julkaisemien rikostilastojen uudelleenjulkaisun ja vihjaili tämän olevan laitonta tai vähintäänkin hyvien tapojen vastaista.

Lähde: Kansalainen

2 KOMMENTIT

  1. Tällaiselle “arvojohtajuudelle” läheistä sukua on
    — eettisten sääntöjen kirjoittaminen.
    Valtion hallinnossa sellainen on arkipäiväistä toimintaa. Sellaisissa ohjeissa ylemmät virkamiehet kertovat alemmille kuinka menetellä eri tilanteissa, jotta välttyy syytöksiltä rikollisesta toiminnasta.

    Kirjoittamalla paperille mitä hyvä on, ei voida yhdestäkään pahasta ihmisestä tehdä hyvää. Vain estää hänen syyttämisensä pahuudesta (korruptiosta, nepotismista, yms).

  2. Pitäkää alamaiset mielessänne että “Poliittisen tai muun yhteiskunnallisesti merkityksellisen keskustelun vapautta ei voi pitää ehdottomana”, näin linjaa Turun Hovioikeus.

Comments are closed.