Koti Uutisia Kotimaa Satakunnan vihreiden toiminnanjohtaja käräjillä väärennöksestä – valittaa ajojahdista

Satakunnan vihreiden toiminnanjohtaja käräjillä väärennöksestä – valittaa ajojahdista

5

Satakunnan vihreiden toiminnanjohtaja Jaakko Lehtonen on käräjillä syytettynä väärennöksestä. Tapahtumat liittyvät vuoteen 2015, jolloin hän kuului vielä kokoomukseen ja toimi Satakunnan kokoomusnuorten järjestösihteerinä.

Syyttäjän mukaan Lehtonen väärensi tilintarkastajien allekirjoitukset kokoomusnuorten tilintarkastuskertomukseen. Syyttäjä vaatii hänelle 30–40 euron päiväsakkoa ja tuomiota väärennöksestä. Lehtonen on esitutkinnassa myöntänyt tekonsa, mutta hänen mielestään kyse on korkeintaan lievästä väärennöksestä.

Lehtonen kertoo Turun Sanomille, että hän myöntää tehneensä väärin ja haluaa kantaa vastuunsa.

– Korostan, että mitään taloudellista rötöstelyä en ole pyrkinyt tekemään, eikä mitään taloudellista väärinkäytöstä olekaan tullut esiin, hän kertoo.

Lehtosen mukaan allekirjoitusten väärentäminen oli osa monimutkaista ongelmavyyhtiä, jota hän ei halua tarkemmin avata rikosjutun ollessa vielä kesken. Hänen mukaansa ssiaan liittyy muun muassa pitkäksi venynyttä työpaikkakiusaamista.

Väärennös tapahtui alkuvuonna 2015. Saman vuoden lopulla Lehtonen loikkasi vihreisiin. Tänä keväänä hänet nimitettiin Satakunnan vihreiden toiminnanjohtajan sijaiseksi ensi vuoden kesäkuuhun saakka. Lehtosen mukaan väärennösjutulla ei ole tekemistä puolueen vaihtamisen kanssa.

– Siihen liittyy se, miten koin tiettyjen poliittisten kysymysten ja esimerkiksi seksuaaliseen identiteettiin liittyvien asioiden käsittelyn kokoomuksessa, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on omasta mielestään joutunut poliittisen ajojahdin uhriksi. Hänestä asia ei kenties olisi koskaan noussut poliisin tutkittavaksi, ellei hän olisi vaihtanut puoluetta.

– Aika monta rikosilmoitusta sieltä [kokoomusnuorista] tehtiin ja niistä kaikki muut tippuivat pois tutkinnasta jo hyvin varhaisessa vaiheessa esitutkintaa, Lehtonen ilmoittaa.

Juttua puitiin torstaina 28.6. Satakunnan käräjäoikeudessa suullisessa käsittelyssä. Tuomio annetaan heinäkuun alussa.

Lähde: Turun Sanomat

5 KOMMENTIT

  1. Loikkausta Piraatteihin vielä, niin kaverin historia näyttäisi ’Kokoomus vihreät piraatit’.

  2. Ei ole ensimmäinen kokoomusnuori joka väärentää asiakirjoja.

  3. Jos olisi tuokin asiakirjaväärentäjä malttanut pysyä kokoomuksessa, niin noilla meriiteillä olisi ollut nostetta puoluejohtajaksi, pääministeriksi, jopa komissaariksi asti

  4. Tämä mies on uraohjus, joka lentää suoraan EU:n vähäpätöiseen, – niin kuin suomalaiselle kuuluu – mutta rahakkaaseen virkaan Bobrikoviksi, joka kaivaa maata itsenäisen Suomen ja sen moitteettoman kansakunnan jalkojen alta, joka on antanut parhaat nuoruusvuotensa siksi, että se kukoistaisi ja menestyisi aina tuleville sukupolville.
    Miksikö? No, siksi, että “kelpoissuus -ehto” on samanlainen kuin Siilinjärven suurella väärentäjä -pojalla Jyrki Kataisella, joka väärensi hyvän rikostoverinsa kanssa Kokoomuksen piirin Siilinjärven osaston nuorisojaoston Pöytäkirjan aivan “uuteen” uskoon.

Comments are closed.