Koti Artikkelit Ruotsin Vastarintaliikkeen puolue nyt rekisteröity

Ruotsin Vastarintaliikkeen puolue nyt rekisteröity

6

smrpuolue

Pohjoismainen Vastarintaliike julkisti viime vuoden lokakuun 2. päivä tiedon Ruotsin Vastarintaliikkeen parlamentaarisen elimen perustamisesta.

9. lokakuuta asiassa otettiin ensimmäinen askel; liike alkoi kerätä nimiä listalle, ja kokoon saatiin tarvittavat 1 500 nimeä. Nimien keräys saatiin päätökseen helmikuussa 2015 ja todistus näytettiin juristille. Kyseinen juristi vahvisti nimilistan ja Ruotsin Vastarintaliike lähetti ilmoituksen vaalivirastoon 14. huhtikuuta tänä vuonna.

Ruotsissa puolue voi kyllä asettua ehdolle vaaleissa ilman sen varsinaista rekisteröimistä, mutta rekisteröimällä puolueen kukaan muu ei voi kopioida nimeä ja käyttää sitä samoissa vaaleissa. Juridikfronten-organisaatio oli jo 16. lokakuuta 2014 lähettänyt vaalivirastoon valituksen, jossa kehotettiin hylkäämään Ruotsin Vastarintaliikkeen tuleva ilmoitus puolueen rekisteröimisestä. Liikkeen lähetettyä ilmoituksensa Juridikfronten otti uudestaan yhteyttä vaalivirastoon ja viittasi siinä aiemmin lähettämäänsä valitukseen. (Juridikfrontenin tehtävä on sen ensimmäisen kokouksen pöytäkirjan mukaan: “[…] valvoa nationalististen ja oikeistopopulististen petturipuolueiden ja -järjestöjen vastaisten oikeusprosessien toimeenpanoa. Tämän tarkoitus on kartoittaa edellä mainitunlaisia järjestöjä ja auttaa vastustamaan heidän rikollisia tai muuten ilmeisen paheksuttavia toimiaan.”)

Juridikfrontenin mielestä Ruotsin Vastarintaliikkeen puolue ei muun muassa ole lainvoimainen; organisaatio väittää Ruotsin Vastarintaliikkeen rikkoneen vaalilakia, koska tulevan puolueen nimeä ei muka ollut kirjoitettu nimilistaan. Huhtikuun lopussa Juridikfronten tivasi liikkeeltä selvitystä asiasta ja lähetin selonteon siitä, mitä mieltä liike on Juridikfrontenin menettelystä tässä kysymyksessä.

21. toukokuuta Juridikfronten lähetti vaalivirastoon jälleen kirjeen, jossa ei enää mainittu sanaakaan siitä, onko tuleva puolue lainvoimainen vai ei. Juridikfronten painotti tämän sijasta väitteitään siitä, että osa nimistä oli saatu listaan epärehellisin keinoin. Juridikfrontenin mukaan asianajajan vahvistus ei myöskään riittänyt rekisteröimään puoluetta ja vaalivirastoa kehotettiin uudelleen hylkäämään Ruotsin Vastarintaliikkeen ilmoitus.

Juridikfrontenin vesittämisyrityksistä huolimatta vaalivirasto tuli siihen tulokseen, että liike täyttää ehdot, ja 9. heinäkuuta vaalivirasto päätti rekisteröidä Ruotsin Vastarintaliikkeen seuraaviin eduskuntavaaleihin. Juridikfronten ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lähetti vielä tämänkin jälkeen kirjeen, jonka mukaan vaaliviraston päätös olisi peruttava ja rekisteröimisprosessi läpikäytävä uudelleen alusta alkaen.

Vaaliviraston päätös ei valitettavasti tarkoita sitä, että koko projekti on valmis. Linköpingin kunnallispolitiikassa vaikuttava, latinankielistä, outoa nimeä kantava Spiritvs nerosis -puolue valitti vaaliviraston päätöksestä, mikä tarkoittaa, että asia siirtyy nyt vaalitarkastuslautakunnan päätettäväksi. On vaikeaa sanoa, kuinka kauan päätöksen tekeminen tarkastuslautakunnalta kestää tai millainen lopputulos on. Nämä seikat ovat kuitenkin ehkä pienemmässä roolissa koko asiaan nähden.

Juridikfrontenista ja koko tästä prosessista olisi vielä vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa, mutta en halua pitkästyttää teitä. Käymättä läpi sen koommin joka ainoaa yksityiskohtaa voi yleisesti sanoa, että juridinen kielenkäyttö Spriritvs nerosisin valituksessa muistuttaa melko paljon Juridikfrontenin omaa. Ei ole siis kovin kaukaa haettua olettaa, että valitukset on tehtaillut viime kädessä yksi ja sama taho, oli allekirjoitus sitten Martin Tunströmin, K. Bomanin tai kenen tahansa muun.

Välittämättä siitä, mitä tämän prosessin aikana vielä tapahtuu ja kuinka kauan tässä tulee vielä kestämään, lanseeraamme parlamentaarisen elimen ja julkistamme puolueohjelmamme tulevilla Pohjola-päivillä. Pohjola-päivät tullaan pitämään jossakin päin Keski-Ruotsia 5.–6. syyskuuta.

 

Klas Lund

Nordfront.se

6 KOMMENTIT

 1. Hienoa nähdä että projekti rullailee eteenpäin. Muutenkin mielenkiintoista nähdä seuraavissa vaaleissa moniko ruotsalainen on valmis äänestämään kansansosialistista vaihtoehtoa.

 2. Toivottavasti Ruotsin kansa aktivoituu ja äänestää seuraavissa vaaleissa.

  • Veikkaan että kansallissosialistisen puolueen äänimäärä jää melko mitättömäksi, mutta sen sija ruotsidemokraatit saanevat reippaasti lisää ääniä niiltä jotka ovat kyllästyneneet järjettömiin pakolaiskäytäntöihin.

   Ruotsiin niitä on kyllä otettu afrikasta ja lähi-idästä jo enemmän kuin selkä kestää, valitettavasti.

   • Pelkään pahoin, että Ruotsin media ja muut maanpetturit tekevät kaikkensa saadakseen Vastarintaliikkeen puolueen huonoon valoon. Sama on käynyt jo ruotsidemokraattien kanssa.

    Toivon kuitenkin, että viimeistään kahden tai kolmen vuoden kuluttua enemmistö ruotsalaisista herää ja tekee kaikkensa maahanmuuton ja islamin rajoittamiseksi.

 3. Hienoa, mutta toisaalta demokratia ei oikein toimi joten turhaa työtä mielestäni.

  • Kyse on enemmänkin taistelun levittämisestä mahdollisimman monelle alueelle, eli parlamentaarinen elin ei ole ainoa tapa jolla liike taistelee.

Comments are closed.