Koti Uutisia Ruotsin Vastarintaliikkeen Pär Öberg Ludvikan kunnanvaltuustoon

Ruotsin Vastarintaliikkeen Pär Öberg Ludvikan kunnanvaltuustoon

7

UK_Par_Oberg_kunnanvaltuustoon

Ruotsin Vastarintaliikkeen valtionjohtoon kuuluva Pär Öberg on päässyt 20 henkilöäänellä Ludvikan kunnanvaltuustoon ruotsidemokraattien avoimelta listalta ulkopuolisena henkilönä. Ruotsidemokraateilla oli omalla listallaan vain viisi ehdokasta ja seitsemän henkilöä avoimella listalla, jolta Öberg sai eniten henkilöääniä.

Myös kolme muuta radikaalia kansallismielistä on päässyt ruotsidemokraattien avoimelta listalta Surahammarin kunnanvaltuustoon Västmanlandin läänissä. Ainakin yhdellä sisään päässeistä, Carolus Motanderilla, on taustaa Ruotsalaisten puolueessa.

Ruotsin Vastarintaliikkeen verkkomedia Nordfront oli yhteydessä Ruotsin valtavirtamedian pyöritykseen joutuneeseen Öbergiin. Öberg halusi kiittää kaikkia, jotka ovat antaneet hänelle äänensä. Hänen mielestään ei ole väärin käyttää ehdokkuuteen ruotsidemokraattien avointa listaa, koska monet puolueen kannattajat ovat radikaalimmalla linjalla kuin mitä puolue tänä päivänä edustaa. Öberg myös totesi, että moni näistä kannattajista vierailee Nordfrontin sivuilla.

Ludvikan ruotsidemokraattien paikallisjohtaja Benny Rosengren on ilmoittanut, ettei puolue tule tekemään Öbergin kanssa yhteistyötä. Hän vaatii Öbergiä myös irtisanoutumaan valtuustosta. Pär Öberg kertoi Nordfrontille, ettei hän aio irtisanoutua valtuustosta ja että häntä äänestäneet tulevat saamaan äänilleen vastinetta. Öbergin mielestä on lähestulkoon koomista, että ruotsidemokraatit aikovat eristää hänet ja käsitellä häntä kuten niin sanotut suuret puolueet käsittelevät ruotsidemokraatteja itseään.

Nordfront kysyi Öbergiltä, mitä tekemistä Vastarintaliikkellä on parlamentaarisessa yhteydessä. Öberg vastasi, että hänen mielestään Vastarintaliikkeen “tulee olla laaja liike, joka on siellä, missä politiikasta keskustellaan”.

Lähde: Nordfront.se

7 KOMMENTIT

  1. Hah! 😀 On kyllä mielenkiintoinen bugi ruotsalaisessa vaalijärjestelmässä. Onnea Öbergille valtuustopaikasta käytännössä ilman mainostamista.

  2. Hieno homma! Mietin, että eikös tämä sodi vähän ulkoparlamentaarisuus pykälää vastaan,vai onko se vain Suomen vastarinta liikken tavoite?

    • Luulempa, että Öberg on kunnanvaltuustossa ihan yksityishenkilönä ainakin nyt (hänellä on muistaakseni historiaa myös kouluvaltuustossa toimimisesta tms). Jos vastarintaliike olisi järjestönä vaaleissa mukana, niin heillä olisi oma lista ja vaaliaktiviteetteja/mainontaa, mutta tästä ei ole kyse. Liike itsessään ei ainakaan tällä hetkellä ole kiinnittynyt parlamentaariisiin tsydeemeihin.

  3. Sivuja seuraamalla olen saanut Juusosta varsin fiksun kuvan. Ehdolle vaan ja päättämään asioista.

  4. Historiasta voinemme oppia, ettei ulkoparlamentaarisuus saa olla mikään dogmi kansallissosialismin edistämisessä. Menestystä ko. valtuutetulle naapurissa!

  5. Onnittelut Pärille! Saa varmasti paljon hyvää aikaan valtuustoaikanaan – jos ei muuten niin sitten puhumalla muita valtuutettuja pussiin ja nolaamalla näitä.

Comments are closed.