Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsi kieltäytyy kommunistisen tuomarin luovuttamisesta Puolaan

Ruotsi kieltäytyy kommunistisen tuomarin luovuttamisesta Puolaan

2

Ruotsi on kieltäytynyt luovuttamasta juutalaista Stefan Michnikiä Puolaan. Michnik toimi Puolassa tuomarina maan komministisen vallan aikana. Puolan viranomaiset olivat vaatineet, että Michnik luovitettaisiin Puolaan, sillä häntä epäillään 30 rikoksesta.

Maan viranomaisten mukaan rikokset täyttävät kriteerit ”rikoksista ihmiskuntaa vastaan”, sillä Michnikin tuomitsi vuosina 1952 ja 1953 useita Puolan vastarintaliikkeen jäsentä kuolemaan.

Kieltäytymisen Ruotsi perustelee sillä, että Ruotsin lain mukaan rikokset ovat jo vanhentuneet. Michnik on nykyään Ruotsin kansalainen.

Lähde: Nordfront 

2 KOMMENTIT

  1. Meillä olisi myös eräs kommari nimeltänsä Nazima. Noin siis nimi oikeasti kirjoitetaan. Suomeen tullessaan jostakin syystä jutkulutka nimensä meni muuttamaan. Hänen (((kommunisti)))-isänsä voisi olla Kabulissa haluttua tavaraa: oli, kuulemma, tärkeä hahmo laittamassa Afganistania perseelleen ja sisällissotaan. Koukkunokkahan näkee tuossa vain bisneksen – eihän siinä ole mitään väärää…

  2. Nazima Razmyar on muslimi. Suomessa jostain syystä käytetään etunimen kirjoitusasuna muotoa Nasima. Hänen äidinkielensä on dari, joka on persian kielestä afganistanissa käytetty nimitys. Eipä silti, voihan tuolla olla juutalaisgeenejä. Hänen valinnastaa eduskuntaan voinemme kiittää pullahalaajanaisia. Outoa on, että hän muslimina ei ole saanut paheksuntaa huivittomuudestaan muilta muslimeilta.

    https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/nasima_razmyar_toivottavasti_johan_ymmartaa_mita_lupaa

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dari_language

Comments are closed.