Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsalaisesta sairaalasta on tullut huumekauppa

Ruotsalaisesta sairaalasta on tullut huumekauppa

3

Sundvallin sairaalasta on tullut avoin huumekauppa. Sairaalan johto on päättänyt sallia huumekaupan, ja poliisi ei asiaan ole pahemmin jaksanut puuttua. Huumeita sairaalassa myyvät niiden käyttäjät toisilleen. Aineet he saavat ilmaiseksi esimerkiksi sairaalassa toimivasta valtion tukemasta opioidiriippuvuuden hoitokeskuksesta, taikka lääkärin kirjoittamalla reseptillä viereisestä apteekista.

Sairaalan turvallisuusvastaava Mats Jonsson kertoo olevansa hyvinkin tietoinen asiasta. Myös poliisi on tietoinen asiasta, sillä heidät kutsutaan paikalle usein, kun muut potilaat tai sairaalan henkilökunta soittaa heidät paikalle. Ongelmista huolimatta viranomaisia ei kiinnosta kovat otteet kaupan kitkemiselle.

– Ihmiset näkevät, että siellä myydään huumeita. Me näemme myös itse, että sielä myydään huumeita, kertoo Henrik Blusi poliisista, ja jatkaa:

– Siellä on apteekki, sieltä asiakkaat tulevat sairaalaan monenlaisilla lääkkeillä.

Huumekauppa on myös saanut kritiikkiä sairaalan henkilökunnalta. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut sairaalan johtoon. Yksi työntekijä kirjoitti sosiaalisessa mediassa asiasta:

– Kirjoitin muutama vuosi sitten sisäisen sähköpostin sen aikaiselle sairaalan johtajalle ja huomautin siitä, kuinka intensiivistä huumekauppa Sundsvallin sairaalassa on. Vastaus, jonka sain teki sen hyvin selväksi, että minun ei tulisi vaivata pientä päätäni tämän asian kanssa.

Lähde: Nordfront 

3 KOMMENTIT

  1. Maanpetturikyttää kiinnostaa ainoastaan siinä vaiheessa puuttua tilanteeseen, jos muutama ruotsalainen kaveri on tyr-lippujen kanssa torilla jakamassa esitteitä.

    • Jep! Ei huumekauppa, raiskaukset ja järjestäytynyt rikollisuus ole mitään verrattuna “vääriin” mielipiteisiin.

Comments are closed.