Koti Uutisia Kotimaa Eduskunta: ”Esitykset muuttuvat mediapaineen, ei rakentavan keskustelun vuoksi”

Eduskunta: ”Esitykset muuttuvat mediapaineen, ei rakentavan keskustelun vuoksi”

3

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan loppuvuodesta julkaistussa Eduskunta – ystäviä ja vihamiehiä -kirjassa (Into 2018) kerrotaan kirjaa varten haastatellun anonyymin kansanedustajan suulla mielenkiintoinen, joskaan ei yllättävä, fakta eduskunnan toimintatavoista. Kirjan sivulla 21 haastateltu edustaja kertoo, etteivät hallituksen esitysten sisältö muuta muotoaan rakentavan keskustelun, vaan mediapaineen vuoksi.

”Jos esitykset muuttuvat, niin median paineesta. Ei siksi, että oltais käyty täällä rakentavaa keskustelua”, kertoo haastateltava.

Kontula itse jatkaa vielä omin sanoin aiheesta kirjoittamalla, miten ”jotkut harmittelivat, miten eduskunnassa ei puhuta politiikkaa, ei käydä aitoa dialogia asioista, koska päätöksenteko joka tapauksessa tapahtuu muualla.”

Politiikkaa yhtään seuranneille ihmisille tuskin tulee yllätyksenä, että kansanedustajia ei kiinnosta asioiden oikein tekeminen, vaan hyvän mediakuvan ja poliittisen uran ylläpitäminen. Myös median edustajat ovat täysin tietoisia poliittisesta vallastaan, ja tätä käytetään röyhkeästi hyväksi. Etenkin kansallismieliset ovat jo pitkään tiedostaneet median ajavan tiettyä agendaa ja painostavan poliitikkoja ja virkamiehiä tekemään tahtomaansa politiikkaa, sillä muuten seurauksena voi olla julkista painostamista lehtien otsikoissa, joissa usein totuuden ei anneta pilata hyvää tarinaa.

Kontulan kirja kertoo eduskunnan arjesta ja käytännöistä. Siinä käsitellään rakentavan keskustelun puutteen lisäksi esimerkiksi yksittäisten kansanedustajien painostamista muiden edustajien toimesta, jotta he eivät ryhtyisi liian hankaliksi sekä hyvä veli-tyyppistä muiden edustajien suojelua skandaalien välttämiseksi.

Lähde: Anna Kontula: Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä

3 KOMMENTIT

  1. Anna Kontulan kaltaiset valkoiset neekerit pilaavat Suomen lopullisesti.

  2. Koskas tämä Anna Kontallaan olisi pytynyt rakentavaan keskusteluun? Se on omaksunut kommunistisen “neuvottelutyylin” jossa vain oma mielipide on se ainoa oikea. Ja oma määränpää on se johon tulee pyrkiä. Se on neuvottelua kun muiden pitää alistua omaan mielipiteseen.

    Samalla tavalla puluejäsen somaLi avaa rajat ja puhuu omien mielipiteidensä puolesta. Ja kaikkien muiden mielipiteet ovat niitä vääriä. Sillä “Vasemmiston väkivalta on vain niin paljon parempaa”. Kuten niiden tempauksetkin: Paskannetaan housuihin linja-autossa.

    Eikä kukaan noista ole koskaan tehnyt päivääkään töitä yhteikunnan hyväksi. Tai tienatakseen oman “palkkansa”.

Comments are closed.