Koti Uutisia RT sensuurin kohteena Yhdysvalloissa

RT sensuurin kohteena Yhdysvalloissa

0

Useat amerikkalaiset kaapeliyhtiöt ovat lopettaneet englanninkielisiä uutisia tarjoavan venäläisen Russia Today -kanavan lähetykset valikoimistaan.

Samalla, kun Yhdysvallat puhuu “todisteista” Syyrian hallinnon kemiallisten aseiden käytöstä ja valmistautuu sotilaalliseen hyökkäykseen maassa, ovat amerikkalaiset kaapeliyhtiöt sulkeneet Russia Today -kanavan lähetykset TV-tarjonnastaan. RT tunnetaan televisiokanavana, joka tarjoaa usein vaihtoehtoisen ja valtamedioista poikkeavan tavan tulkita maailmanpoliittisia tapahtumia.

RT:n kanavapäällikkö Margarita Simonyan kommentoi sensuuritoimenpiteitä perjantaina: “Olen jo odottanut, koska kanavaamme aletaan sulkea Yhdysvalloissa. Nyt näin on alettu tehdä. Se sananvapaudesta!”

Simonyanin lausunto liittyy amerikkalaiseen sosiaaliseen verkkosivustoon Redditiin, joka sulki RT:n tilin viikolla. Redditissä käyttäjät voivat jakaa linkkejä tai tekstiartikkeleita heistä mielenkiintoisiin aiheisiin.

“Olemme jo ottaneet yhteyttä sivustoon ja pyytäneet selitystä, koska emme ole tällaista saaneet. He eivät kertoneet, miksi meidät poistettiin. Toivomme, että he tekevät näin pian”, Simonyan jatkoi.

Hiljattain myös iranilaisen englanninkielisen Press TV:n käyttäjätili suljettiin YouTubessa. Kanavan mukaan tämä tapahtui sionistisen ADL:n painostuksen seurauksena.

 
Lähteet: Nordfront, InSerbia.info, RT