Koti Uutisia Putinin vastaisia kansallismielisiä marsseja ympäri Venäjää

Putinin vastaisia kansallismielisiä marsseja ympäri Venäjää

2

Perinteen mukaan 4. marraskuuta on järjestetty “venäläiseksi marssiksi” kutsuttuja mielenilmauksia ja solidaarisuusmielenosoituksia ympäri Venäjää. Mielenosoituksen sloganit ovat Putinin vastaisia ja ne vaativat kansallismielisten poliittisen sorron lopettamista.

Mielenilmauksen pääsloganit olivat: “Miehitys alas – vapaus venäläiselle kansalle!”, “Lopettakaa 282” (viittaa venäläisen lakikoodin osioon 282, kiihotus kansanryhmää vastaan), “Herätkää venäläiset! Taistelkaa venäläiset!”, “Venäjän kansan vapauden ja oikeuksien puolesta” ja “Venäjän ylpeys on sortoa lujempi!”.

Venäläisiä marsseja pidettiin Moskovassa, Novosibirskissä, Jekaterinburgissa, Tulassa, Vologdassa ja Pihkovassa (ilman symboleja johtuen yhden järjestäjän pidätyksestä). Solidaarisuusmielenilmauksia järjestettiin Krimissä, Iževskissä, Sosnogorskissa, Krasnodarissa ja Kyproksella.

Moskovassa mielenosoittajat huusivat muun muassa: “Vapaus poliittisille vangeille”, “Alas KGB:n valta”, “Olemme kyllästyneet suvaitsemaan. Vallankumous. Armeija on kansan kanssa, älkää palvelko paskiaisia” ja “Venäjä on venäläisille, kumotkaa artikla 282, lopettakaa terroristien ruokkiminen”. Huomattavaa on, että Moskovassa marssin järjestäjistä 90 prosenttia oli uuden sukupolven kansallismielisiä – vanhat järjestäjät ovat pidätettyinä tai pakotettu pakenemaan Venäjältä.

Järjestäjät pitivät mielenilmauksia positiivisena osoituksena kansallismielisten kyvystä ja halusta järjestäytyä sorrosta huolimatta. He painottivat, miten kansallismieliset ovat todistaneet olevansa peräänantamaton ja vakavasti otettava poliittinen voima. Vladimir Basmanov organisointikomiteasta tiivisti: “Tänään on tullut selväksi, että venäläinen vastarinta on elossa ja että kamppailu jatkuu.”

uk_mielenosoitus_venaja_4_11_16_2

uk_mielenosoitus_venaja_4_11_16

Lähde: Reconquista-europe.tumblr.com

2 KOMMENTIT

  1. Tämä on todiste siitä, että Putin johtaa Eurooppalaista äärioikeistoa (ml. Pohjoismainen Vastarintaliike). Terveisin Marko Hietikko ja muut Ylen huipputoimittajat.

Comments are closed.