Koti Uutisia Kotimaa Puolustusvoimien ja poliisin yhteistoimintaharjoitus Etelä-Savossa

Puolustusvoimien ja poliisin yhteistoimintaharjoitus Etelä-Savossa

6

Etelä-Savossa järjestettiin 10.–14. syyskuuta Kymi 2018 -harjoitus. Harjoitukseen osallistui niin rajavartiolaitoksen, puolustusvoimien, poliisin kuin pelastuslaitoksenkin henkilökuntaa yhteensä noin 1 400 hengen voimin. Mukana oli myös 125 sotilasajoneuvoa.

Harjoituksen tarkoituksena oli valmistautua nopeasti eteneviin tilanteisiin ja hybridisodankäyntiin. Harjoituspaikkoina olivat muun muassa Mikkelin ja Savonlinnan lentokentät, Puumalan kirkonkylä ja Mikkelin Pankalammen asutuskeskus.

Harjoituksen johtaja eversti Arto Ikonen totesi:

– Uhkakuvien moninaistuessa ja yhteiskunnan haavoittuvaisuuksien lisääntyessä kokonaisturvallisuuden toimiva ja jalkautettu malli on ollut yhteiskunnalle erittäin arvokas. Viranomaisten välinen hyvä yhteistyö syntyy eri osa-alojen tuntemisesta ja harjoittelemalla yhdessä.

Länsi-Savo puolestaan aloitti uutisensa mielenkiintoisella lausahduksella: “Radikalisoituneilla nuorilla suomalaismiehillä ei ollut oikeastaan paljon mahdollisuuksia, kun poliisin ja puolustusvoimain iskuryhmät ottivat miehet kiinni ja panivat rautoihin.”

Lähde: Maavoimat

6 KOMMENTIT

  1. Saadaan Suomeen kohta ensimmäinen Wacomme, jossa valtion väkivaltakoneisto polttaa elävältä suomalaisia jotka vain haluavat elää omavaraista elämää muun yhteiskunnan ulkopuolella.

    Toisena vaihtoehtona on kansallismielisten joukkopidätykset, jonka jälkeen yhdenkään poliitikon on turha esiintyä kansallismielisenä jos ei tule istuttua muutamaa vuotta linnassa kommenttiensa tai aktiivisuudensa takia.

  2. Vai että radikalisoituneet nuoret suomalaismiehet olivat Länsi-Savon mielestä harjoituksen aihe/syy? Kieltämättä, ovathan nuo itseään radikaaleiksi kutsuvat punarkit kommari-ideoineen, perversioineen ja kulttuurimarxistisine väkivaltahaaveineen kieltämättä uhka terveelle yhteiskunnalle ja sen täyspäisille jäsenille.

    Jokaisen valveutuneen ja maallensa uskollisen virkamiehen haalarien väristä ja aseen kaliberista riippumatta täytyy tämä tiedostaa. Vai mitä..? Onhan se näin, onhan..?

  3. On se kyllä uskomatonta että suomalaisten poliisien yksi suurimmista unelmista on saada vaihtaa oma kansa joihinkin naisia kivitteleviin kamelipaimeniin.

  4. Kyllä se meni Turussakin Eläköön Vastarinta -marssilla niin, että poliisin erikoisjoukot olivat jo motarin varressa pysäyttäneet nimenomaan väkivaltaa harjoittamaan tulevat punikit. En usko että perus rivipoliisi pitää kansallismielisiä uhkana turvallisuudelle, kyllä se on se vastapuoli, poliisijohto ja sisäministeriö ne tässä ovat täysin mätiä. En toki tiedä, mikä tämän harjoituksen ydinsyynä on oikeasti ollut… jos Suomen suunta on sama kuin poliisivaltio Ruotsilla tai Britannialla, niin on syytä pitää näitä harjoituksia erityisen huolestuttavina.

Comments are closed.