Koti Uutisia Kotimaa Ministeri räyhää brasilialaisesta lihasta poliittisten pisteiden vuoksi

Ministeri räyhää brasilialaisesta lihasta poliittisten pisteiden vuoksi

3

Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kerää poliittisia pisteitä räyhäämällä eduskunnassa brasilialaisesta broilerista. Hänen valituksensa siitä, että esimerkiksi Rainbow’n broilerinleike on kotoisin maapallon toiselta puolelta, on silkkaa poliittista peliä.

Leppä vaatii muun muassa, että pakkauksiin tulisi entistä selvemmin kirjata alkuperämaa. Hänen pääargumenttinsa on se, että ulkomaalaiset tuotteet polkevat kotimaisten tuottajien hintoja. Tämä pitää tietysti paikkansa, ja kotimaisen maanviljelyn kannattavuuden lisääminen olisi erittäin tärkeää Suomen maanviljelijöille, kansalle ja omavaraisuudelle. Ongelma Lepän valituksessa onkin se, että hän ja hänen puolueensa, kuten kaikki muutkin Suomen valtapuolueet, ovat vuosikausia ajaneet juuri tällaista vapaan kaupan politiikkaa.

Lepän ja hänen kaltaistensa poliitikkojen huuto eduskunnassa tulee olemaan aivan turhaa siihen päivään asti, kunnes Suomi eroaa Euroopan unionista ja muista vapaakauppasopimuksista. Suomen maatalous kuten monet muutkin alat ovat Suomen politiikkojen allekirjoittamien sopimusten vankeja. Jos Leppä ja muut todella haluavat tukea suomalaista maataloutta ja maan omavaraisuutta, tulisi heidän huudella eduskuntaa sitovien sopimusten purkamisesta sen sijaan, että he kuluttavat happea broilerileikkeleistä vauhkoamiseen.

Tällaiset ulostulot ovat osoitus siitä, että eduskuntavaalit ovat tulossa ja poliittiset kampanjat ovat alkaneet. Kansan tulisi tarkkaan miettiä, onko järkeä äänestää yhtäkään vallassa olevaa puoluetta jatkossa. Perussuomalaisetkaan eivät ole tehneet mitään suomalaisten kansalaisten tai yrittäjien tilanteen parantamiseksi.

Kansalaiset, jotka tahtovat todellista muutosta, voivat esimerkiksi harkita Kansan yhtenäisyys ry:n kannattajakorttien allekirjoittamista, jotta maahan saataisiin aito poliittinen vastavoima.

Lähde: Uusi Suomi

3 KOMMENTIT

  1. Taitaa olla KEPU mukana siinä kun viljaa viedään Brasiliaan ja Argentiinaan. Toiset muistavat vielä kun Suomi puolitti varmuusvarastonsa. Sillä puolitetutlla viljalla aloitettiin vienti etelä-amerikan maihin. Ja viejänä on Kesko. Sieltä tuodaan sitten sitä Aagnuksen lihaa (mustan naudan lihaa) ja nyt sitten broileria.

    Jossain vaiheessa kun katselin tullin tilastoja niin viedyn viljan arvo oli puolitoista miljardia euroa. En tiedä oliko siinä vientituet mukana vai ei. Mutta että sillä rahalla tuotiin siis lihaa. Ja hölmöille maanviljelijöille sanottiin että se vilja menee “hevosille”. Luulisi maalaisten tietävän ettei hevoselle voi syöttää yhtään huonoa ruokaa. Se saa heti kaviokuumeen. Mutta nauta sen sijaan voi niellä muovipussista villapipoon eikä ole moinaaskaan.

    Niin että tällaista “vienti vetää” valehtelua valtiohallintome taholta.

  2. Omavaraisuus ainoa polku. Tämmöiset hölmöt kompostiin haisemaan.

Comments are closed.