Koti Uutisia Viikon kappale: Kati Ran – Suurin

Viikon kappale: Kati Ran – Suurin

8

Syyskuun toisen viikon kappaleena kuullaan hollantilaisen Kati Ranin kaunis “Suurin”. Hän esittää kappaleen suomen kielellä, mikä tuokin omaa eksotiikkaansa etenkin lausumisen osalta. Musiikista tulee mieleen norjalainen Wardruna, toisin sanoen kansanmusiikin parissa liikutaan. Monilahjakas Kati Ran hoitaa laulun kuin myös instrumentit.

Kappale on Kati Ranin levyltä Lys, joka kuunneltavissa kokonaisuudessaan Bandcampissa: https://katiran.bandcamp.com/album/lys-2

Suurin

Mie suusi suurin
Suveks syömää
Muut lampaaks lautsan alle

Mie suusi suurin
Mie karhu kankahalla
Miun veret pieälimmäisinä

Mie suusi suurin
Suveks syömään
Muut lauhtuoh lampahaksi

Minä sudeksi
Muut lampahiksi
Mie suusi suurin

Suurin means “Wolf”. The text is a documented old rite from North Finland.

Kansallinen Vastarinta julkaisee viikon kappaleen aina loppuviikosta. Kappaleet eivät ole poliittisia kannanottoja, eikä Vastarintaliike välttämättä allekirjoita kaikkia kappaleissa esitettyjä näkemyksiä.

8 KOMMENTIT

 1. Kaunista, kannattaa pistää kuunteluun myös Heilung, aivan omalaatuista viikinkimusiikkia, Faun on myös erinomainen ja hyvän kuulonen kansanmusiikkiyhtye (jäseniä taisi olla Saksasta ja pohjoismaista). Pohjolalaisella ja germaanisella kansanmusiikilla pääsee kyllä hyvin tunnelmaan.

 2. Hiano kipale eikä esittäjâkâän ole sieltä pahimmasta päästä… 😘

 3. Rummutuksen olisi voinut hoitaa oikealla rummulla eikä bassojytkytyksellä. Oikeassa rummussa on paljon miellyttävämpi ääni.

  • Eiköhän tuo kuitenkin ole jollain lyömäsoittimella soitettu eikä bassolla.

   • Pedalilta se tuntuu. Mutta kun se on mixattu kovin voimakkaaksi niin se basso jyrää muun musiikin yli. Ylimalkaan basson jytkytys lähes kaikessa nykymusiikissa tekee siitä “3/4-osa matontamppausmusiikkia”. Miksi sen pitää olla nykyisin päälimmäisenä? Se kun estää ajatteluakin.

    Jos mietit esim. polkkaa, jota iloinen Irlantilainen musiikki usein on, niin ei sielä bassot jytkytä. Ja ehkä siksi se miellyttävää musiikkia joka saa iloiselle mielelle.

    Niin että bassoa pienemmälle kuuntelussa ja kokemus paranee. Toisaalta, se leikkaa myös muita kappaleen alataajuuksia. Ja sen olisi voinut tehdä jo mixausvaiheessa.

    • Tästä basson ylivallasta olen täysin samaa mieltä. Usein on muuten ihan kiva kappale pilattu päänsärkyä aiheuttavalla jumputuksella, joka sopii paremmin narkkizombien trancebileisiin tai teinien sekoiludiskoihin.

 4. Hieno biisi, mutta jossain kommenteissa on valiteltu ääntämystä, joka pilaa ymmärrettävyyden. Kuulostaa kuin yrittäisi suomea englanniksi lausua. Sysi Syyren… hmm

  • Minä voisin ihan VAPAAEHTOISESTI tutoroida artistille ääntämystä 😀

Comments are closed.