Koti Uutisia Puolustusministeri: kansalaismielipide käännettävissä Nato-jäsenyyden kannalle

Puolustusministeri: kansalaismielipide käännettävissä Nato-jäsenyyden kannalle

3

Tallinnassa lauantaina turvallisuuspoliittiseen konferenssiin osallistunut puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoi Helsingin Sanomille, että Suomen poliittinen johto voi kääntää kansalaismielipiteen Nato-jäsenyyden kannalle. Haglundin mielestä on ilmiselvää, että kansalaismielipide tulee muuttumaan heti sinä päivänä, kun valtion johto ilmaisee, että Suomen tulee liittyä Natoon.

Haglund ei usko, että Ukrainan kriisiä voidaan ratkaista pakotteilla. Hänen mukaansa Suomi kuitenkin tukee EU:n Venäjän-pakotteiden lisäämistä. Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves toivoi omassa puheessaan, että Suomi ja Ruotsi liittyisivät Natoon. Viro on muiden Baltian maiden tavoin Naton jäsen.

Baltian maihin ja Puolaan on määrä saapua satoja amerikkalaissotilaita lähipäivien aikana. Jo perjantaina 150 amerikkalaista sotilasta saapui Latviaan ja vastaavasti Liettuaan sotilaita tuli lauantaina. Viroon amerikkalaissotilaiden odotetaan saapuvan maanantaina.

Lähteet: Verkkouutiset, Yle

3 KOMMENTIT

  1. Mitäs tämä Harry Potter taas laukoo. Kaveri ei ole käynyt edes armeijaa ja tietää miten sitä pitää johtaa tai mikä on hyvä vaihtoehto Suomelle.

    Olisi ehkä parempi pitää mölyt mahassaan ja kuunnella kansan tahtoa. Sitähän demokrtaia on. Kansanvaltaa.

Comments are closed.