Koti Artikkelit Porissa kiinniotetun haastattelu

Porissa kiinniotetun haastattelu

7

Pori-vapautetut_AK

Vastarintaliike järjesti Porissa vapputapahtuman, joka poiki kiinniottoja ja kotietsinnän. Seitsemän aktivistia otettiin kiinni paikan päällä. Epäiltyjä rikoksia listattiin yhteensä seitsemän, mutta lista ei ole järin uskottava.

“Pahoinpitelyn yritys” tuli esimerkiksi banderolliin painoksi asennetuista muttereista, jotka olisivat pudotessaan “voineet olla vaarallisia”. Yksikään mutteri ei tietenkään pudonnut, sillä tempauksen turvallisuuteen kiinnitettiin etukäteen paljon huomiota. Myöskään “kiihottamiselle kansanryhmää vastaan” ei ole edes teoreettisesti mitään perusteita. Ilmeisesti lista kasattiinkin vain kotietsinnän oikeuttamiseksi.

Valtamedia on valehdellut tapahtumasta viimeiset kaksi päivää. Pohjat aiheesta uutisoinnissa veti Yleisradio. Ylen englanninkielisten uutisten mukaan “äärioikeistolaiset heittivät savupommin ja muita esineitä vasemmistolaisten päälle talon katolta”.

SK-Pori

Kansallinen Vastarinta tapasi tuoreeltaan vapautetun Johannes Murron.

Hei Johannes! Vietit yön putkassa – mitä Porissa tapahtui vappuna?

– Järjestimme tempauksen, jonka aiheena oli vastarinta perinteisten puolueiden valtaa vastaan. Tapahtumalla tiedotimme ihmisiä Vastarintaliikkeen toiminnasta.

Oliko tarkoituksena vahingoittaa tai loukata jotain henkilöä tai kansanryhmää?

– Tempauksen oli tarkoitus olla rauhanomainen ja sellaisena se pysyikin – ketään ei siis loukkaantunut.

Ilmeisesti poliisit tulivat pian paikalle pysäyttämään mielenilmaisun. Kauanko ehditte olla paikalla? Kuinka poliisit suhtautuivat teihin?

– Tapahtuman kesto ennen poliisin saapumista oli noin 10–15 minuuttia. Paikalle saapuneet poliisit olivat selvästi häkeltyneitä ja jopa vihamielisiä meitä kohtaan.

Kauanko olitte kiinniotettuina?

– Noin vuorokauden.

Mitä mieltä olet rikosepäilyistä, kuten “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”?

– Lyhyesti sanottuna naurettavaa!

Miten poliittinen vastustaja reagoi teihin?

– He itse kertoivat, että “tunnelma paikalla oli pelokas”. Poliisille ilmoituksen tehnyt kaksikko koirineen uskaltautui lähemmäs kuvaamaan hieman ennen virkavallan saapumista paikalle.

Kerro vähän porukan fiiliksistä heti aktivismin sekä vapautumisen jälkeen.

– Aktivistit suhtautuivat tilanteeseen rennosti. Virkavallan sekava käytös aiheutti jopa jossain määrin hilpeyttä porukassamme.

Koetko tempauksen onnistuneen?

– Ehdottomasti!

Kiitos Johannes ja tsemppiä kesään!

Toimitus

7 KOMMENTIT

  1. Paras putkareissu ikinä! Ja Satakunnan Kansalle erityiskiitokset näkyvyydestä; liikkeen nettisivujen osoite pääsi kaikin puolin hyvän promokuvan saattelemana etusivulle asti.

    • Oliko Porin poliisilla millainen asenne aktivisteja kohtaan? Ja todella hienoa toimintaa! Viime vuonna Vapun tempaus oli jo vallan mainio, tämä taas astetta tiukempi, jännä nähdä mitä ensivappuna tapahtuu. “Vapun sabotointia jo vuodesta 2014”

    • Lienee Satakunnan toimittaja ollut tekemässä juttua Vasemmiston vapputapahtumasta mutta sen sijaan liike pääsi oikein etusivulle ja vasemmiston tapahtuma jäi uutisoimatta. Kiitti taas ilmaisesta mainotilasta!

  2. Ennen vanhaan “sabotoitiin vappua” ajamalla jenkkiautoilla Espalle kun kommarit marssi, Amerikan hapatus ja isot jenkkilaivat olivat liikaa useimmille DDR-yhdistämiskomitean jäsenille. Voi tätä nykyaikaa…

Comments are closed.