Koti Uutisia Poriin avattu Satakunnan ensimmäinen halal-kauppa

Poriin avattu Satakunnan ensimmäinen halal-kauppa

5

UK_halal-teurastus

Toiminimi “Almheina Halal kauppa” perustettiin tammikuun lopulla ja Satakunnan ensimmäinen halal-kauppa avasi virallisesti ovensa helmikuun alussa Porin Itsenäisyydenkadulle. Nyt seemiläisellä, eläintä kiduttavalla tavalla valmistettu liha on siis rantautunut Poriin ja maakunnan muslimiväestö on kiitollinen saadessaan epäeettisellä tavalla tuotettua lihaa ruokapöytiinsä. Kaupanpitäjä Almheina Mudhafafin mukaan liha tulee kauppaan Turusta ja hän kertoo hymyssä suin, että se “valmistetaan perinteen mukaan oikeaoppisesti”.

Suuri osa Halal-tuotteista tuodaan Suomeen Ruotsin kautta muun muassa Iranista, Afganistanista ja Turkista. Halal-teurastuksessa eläimen pää käännetään kohti Mekkaa, kurkku viilletään auki eläintä tainnuttamatta ja eläimen annetaan vuotaa tuskallisesti kuiviin. Samalla huudetaan, kuinka Allah on suuri, “Allahu Akhbar”. Kauppias Mudhafaf ja Yle Satakunnan toimittaja Pertti Pitkonen olivat kummatkin innoissaan siitä, että jotkut suomalaisetkin ovat erehtyneet ostamaan kaupan “eksoottisia” tuotteita.

LiveLeakissa oleva ranskalainen video näyttää halal-teurastustavan koko epäinhimillisyydessään, ja viimeistään tämän videon pitäisi saada jokaisen suomalaisostajan kiertämään halal-kaupat kaukaa. Videon voi katsoa tästä linkistä (ei suositella herkemmille katsojille).

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

 1. Sekä muslimit että suvakit ovat molemmat todella sairaita, suvakit siinä mielessä että he ihannoivat tuollaista saastaissta traditiota mitä nuo kivikaudella elävät muslimit tekevät.
  Miksei tuota ole kielletty Suomessa?!

 2. Itseasiassa Suomessa on kielletty eläimen teurastus ilman tainnutusta, joten jos halal-liha on Suomessa teurastettu niin eläin on ainakin lain mukaan pitänyt tainnuttaa ennen kurkun leikkaamista. Koraanihan ei sitä tainnuttamista kiellä ja ilmeisesti tuo teurastustapa vaihtelee vähän ihmisten ja kulttuurin mukaan. Joten ei nyt kannata yleistää että kaikki halal-liha on epäeettistä. Kurkun leikkaaminen on sitä paitsi aika nopea lähtö eläimelle kuin eläimelle, tietenkin itse kannatan piikkiä päähän ja jos se kurkku leikataan niin onhan se aina parempi jos se eläin tainnutetaisiin ensin, mutta ei tämä nyt mikään kovin järkyttävä/kamala asia minusta ole, eihän minkään eläimen tappaminen koskaan kaunista ole.

  • Kyseinen liha ei varmasti ole suomalaista. Tuskin yksikään suomalainen teurastamo alkaisi toimittamaan halal-lihaa muslimeille. Pää mekkaan ja kurkku osittain auki.

 3. Eli tähän barbaariin julmaan eläinrääkkäykseen on meilläkin tultu vain yhden uskonnon vuoksi. Varmaan 99% Suomalaisista uskoo ettei meillä halal-teurasteta, mutta totuus on toinen.

  Perinteisesti halal-teurastuksessa eläimen pää käännetään kohti Mekkaa ja kaulavaltimo katkaistaan eläimen ollessa tajuissaan. Kaiken veren annetaan valua kuiviin. Samanaikaisesti lausutaan rukous. Eikö kuulosta niin barbaarilta.

  Elintarviketurvallisuusvirasto arvioi, ettei Suomessa myydä halal-lihaa tavallisena lihana. Islamin oppien mukaan teurastetusta halal-lihasta on noussut kohu
  Britanniassa, missä teurastustapa salataan kuluttajilta.
  Brittilehti Daily Mail kirjoitti eilen, että halal-lihaa käytetään ja myydään Britanniassa jo niin yleisesti, että monet syövät sitä tietämättään. Asiaa perustellaan kustannustehokkuudella, kun samaa lihaa voidaan tarjota niin muslimeille kuin ei-muslimeillekin.

  Tällä hetkellä vain muutamat teurastamot toimittavat halal-lihaa myytäväksi. Nämä teurastamot eivät halua mainostaa erikoispalvelujaan asiakkaiden menettämisen pelossa.

  – Evira ei anna julkisuuteen yksittäisiä teurastamoja koskevia tietoja.

  Normaalissa teurastuksessa eläin tainnutetaan ensin ja heti sen jälkeen veri lasketaan.
  Suomen laissa halal-teurastus on sallittua vain teurastamossa tarkastuseläinlääkärin läsnäollessa.

  Julkaistu 09.05.2014 21:55 MTV3 UUTISET/Evira

  (vaan kuka uskoo,että tarkastuseläinlääkärit kiireiltään seisovat seuraamassa halal-teurastusta päivittäin, en minä ainakaan). Ja EU:sta tuotua halal-lihaa (eläintä ei tainnutettu) meillä myydään pilvin pimein. Ajatelkaa sitä eläinten huutoa, kauhua, pelkoa, kipua mitä eläin joutuu kokemaan. Lopeta lihan syönti.
  Itse olen myös ollut aiheuttamassa eläimille tuota tuskaa (siis että joutuvat yleensäkin teuraaksi), mutta onneksi olen tullut järkiini enkä enää syö lihaa. Haluan kunnioittaa eläinten oikeutta elää ja myös eettistä kohtelua, enkä ole halunnut sulkea silmiäni tuolta TEHOTUOTANNOLTA.

  mercyforanimals.org

 4. Tämä halal teurastus ei ole edes raamatusta se on ihmisen kaksimää ja tämä kidutus on sairasta

Comments are closed.