Koti Uutisia Kotimaa PolPon päämies itkee medialle syytteestään

PolPon päämies itkee medialle syytteestään

3

Poliittisen poliisin päämies ja keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot itkee medialle syytteistään. Lardot’n mielestä on kohtuutonta, että hän joutuu syytettyjen penkille huomenna alkavassa Suomen historian laajimmassa poliisirikosoikeudenkäynnissä. Hänen mielestään valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei ole toiminut reilusti häntä kohtaan. Medialle Lardot kertoo olevansa järkyttynyt kohtelustaan tutkinnan ja syyteharkinnan aikana.

– Minua kuultiin tässä tutkinnassa ensimmäiset neljä vuotta ja seitsemän kuukautta todistajana. Viime kesänä roolini muuttui, kun valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi, että minun asemani tässä tutkinnassa muuttuu todistajasta epäillyksi, kertoo Lardot Ylelle.

Lardot on myös suruissaan siitä, että yksi “syyttäjätaustainen” tutkinnanjohtaja oli tehnyt päätöksen, että häneen kohdistunut esitutkinta tulisi lopettaa ja että tästä huolimatta valtakunnansyyttäjä päätti nostaa virkarikossyytteen häntä kohtaan.

– Erityisesti minua ihmetyttää, miten mielestäni syyttömyyttäni vahvistavan esitutkinnan jälkeen tänään saamani syyte ei ole muuttunut siitä, mistä minua ennen esitutkintaa minulle teonkuvauksen mukaan epäiltiin. Olen hämmentynyt. Minulle jää käsitys, että syyte haluttiin nostaa joka tapauksessa minua vastaan – esitutkinnasta ilmenneistä asioista riippumatta, Lardot sanoo.

Nyt kun “herra” Lardot on kokenut tämän maan “oikeusvaltion” kauneuden, Kansallinen Vastarinta tarjoutuu haastattelemaan häntä ja tuomaan hänen näkemyksensä esille maamme politisoituneesta “oikeudesta”. Kansallinen Vastarinta olisi myös kiinnostunut kuulemaan Lardot’lta, miksei hän kritisoinut esimerkiksi vuosia kestänyttä Ilja Janitskinin ajojahtia pitkin Euroopan mannerta.

Lardot voi olla yhteydessä Kansallisen Vastarinnan toimitukseen. Lupaamme järjestää haastattelun ja takaamme lähdesuojan ainakin siihen asti, että poliisi siitä piittaamatta ottaa journalistista materiaalia haltuunsa, kuten se on jo aikaisemmin tehnyt.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

  1. Tämä on ihan hauska tilanne 😀 Korpit alkavat nokkia toisiaan…rotat näykkimään toisiaan hännästä. Ehkä tulevaisuuden poliisijohtajat tajuavat olevansa “korvattavissa” ja tuulten hiukankin kääntyessä, heidät ollaan valmiit heittämään lihamyllyyn 😀

    Erityisen hauskaksi asian tekee, että poliisihallitus hakiessaan PVL:n kieltoa…oli huolissaan suomalaisesta oikeusvaltiosta 😀 Ynnä..hyvien tapojen vastaisuudesta 😀 😀
    Nyt on nippu korkeita poliisijohtajia syytettyjen penkillä…entinen valtakunnansyyttäjä kengittiin ulos virkarikosten takia 😀 Se suomalainen oikeusvaltio ja lahjomattomat virkamiehet on myytti, josta paskat yrittävät pitää kiinni kynsin hampain

  2. Laki se on poliiseillekkin. Jo työnsä puolesta niille pitää rangaistukseta antaa kovennettuina ja tehdä nistä varottavia esimerkkejä.

    Ei saa antaa totuuden pilata hyvää tarinaa – valemedia

Comments are closed.