Koti Uutisia Kotimaa Poliisivaltiota edistävät tiedustelulait runnottiin läpi

Poliisivaltiota edistävät tiedustelulait runnottiin läpi

7

Suomen poliisivaltiokehitystä edistävät tiedustelulait on runnottu läpi. Lakien ansiosta poliittinen poliisi (PolPo) saa vakoilla tavallisia kansalaisia entistä laajemmin ilman, että vakoilun kohteen epäiltäisiin edes syyllistyneen mihinkään rikoksiin.

Lakeja on verrattu laajasti Neuvostoliiton ja Itä-Saksan aikoihin, jolloin esivalta urkki toisinajattelijoina tunnettuja kansalaisia. Erityisesti pakolaiskriisin myötä hallitus ja PolPo ovat alkaneet suhtautua entistä vihamielisemmin suomalaisiin, jotka ovat vastustaneet avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaa.

Vakoilulait saivat tukea kaikilta valtapuolueilta, vaikka vasemmisto- ja oikeistopopulistit ovat usein valehdelleet äänestäjilleen vastustavansa kansalaisiin kohdistuvaa perusteetonta urkintaa. Lait hyväksyttiin eduskunnassa ilman äänestystä ja ne tulevat sisäministeriön mukaan voimaan “mahdollisimman pian”.

Suomalaisiin kohdistuvaa vakoilua tulevat johtamaan suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sekä sotilastiedustelun päällikkö Pekka Toveri. Vakoilusta ei tarvitse ilmoittaa kohteelle edes jälkikäteen. PolPo voi lähestyä poliittisia toisinajattelijoita myös valehenkilöllisyyden turvin, mikä voi merkitä sitä, että kansallismielisiin järjestöihin kohdistuvat soluttautumisyritykset lisääntyvät.

Tulevaisuudessa PolPo saa urkkia lainkuuliaisten kansalaisten yksityiselämästä muun muassa seuraavia tietoja: Puhelujen ja viestien sisällöt; puhelinten ja muiden laitteiden sijainnit; viestinnän osapuolet, ajat, sijainnit, reititykset ja muut vastaavat tiedot; internet-selailun osoitetiedot; henkilökohtaiset asiakirjat esimerkiksi työpaikoilla.

Lähde: Helsingin Sanomat

7 KOMMENTIT

 1. Mikä näistä olisi luotettavin: NordVPN, Virtualshield tai jokin muu?

  • Sori, ei mikään. Ainoa luotettava keino on nokikkain tapahtuva keskustelu paikassa jossa ei ole muita ja jotka eivät ole julkisia paikkoja. Omat asuintilat sekä pommisuojat ja vastaavat vaihtuvat paikat.

   Datan voi siirtää turvallisesti tikulla tai CD/DVD-levyllä toiselle. Myös paperinen media on valtaa.

   On myös muistettava että meillä on valtavan suuri radiospektri jonka valvominen analogisena lähteenä vaatii valtavasti energiaa.Ja sen datan perkaaminen vaatii vielä enemmän voimia kuin nykyisen digitalisen puheliikenteen.

   Enää ei ole pakomahdollisuutta. On vain mahdollista tehdä etsiminen hankalaksi.

  • Itselläni on Avira VPN koneessa ja puhelimessa, hyvin toimineet eivätkä liian raskaita/monimutkaisia käyttää.

   • Itse käytän Toria ja suomalaista VPN:ää. Jotkut asiat voi tehdä ilman kumpaakaan. Kokeilemalla huomaa Torin ja VPN:n hyvät puolet. Huumekauppaa tai pedofiliaa ei kannata VPN:llä harrastaa kuitenkaan. Saattavat luovuttaa viranomaisille jotakin tietoja, jos mahdollista.

    Kannattaa käydä läpi selaimen kaikki (suojaus)asetukset tarkkaan. Googlea (esim. Chrome-selain ja Google Play -kauppa kannettavilla laitteilla) en käyttäisi. Tabletilla kaikki cookiet pois päältä.

    Pöytäkoneella/läppärillä aina tasaisin väliajoin tyhjentää historiat, cookiet jne. Hakukoneisiin ei kannata kirjautua sisään. Facebook seuraa sinua AINA, jos et sitä jo tiennyt. Myös vaikka tabletilla jos olet joskus kirjautunut Googleen tai sen omistamaan YouTubeen, niin voit olla varma että sinua yhä seurataan, vaikka olisit ulos nimellisesti kirjautunutkin. Eli kaikki liikkeet voidaan yhdistää sisäänkirjautumisessa käyttämääsi sähköpostiin. Samaa pätee Facebookiin. Eli välillä uusi yhteys Torilla tai uusi IP päälle VPN:stä, jos tahdot ettei sinua voida tunnistaa yhdeksi ja samaksi henkilöksi eri sivustojen osoitteiden ynnä muiden tietojen avulla.

    Läppärin/pöytäkoneen selaimeen saa myös lisäosia/laajennuksia, jotka voivat parantaa koneen käyttäjäturvallisuutta. Myös aiemmin mainitsemani asetusten huolellinen syynääminen kannattaa suorittaa ennen kuin aloittaa. “Sosiaalisen median” sivustojen painikkeet ja mainokset kannattaa blokata. Virustorjunta on syytä pitää kunnossa.

    Puhelimena Nokian 100 %:nen näppäinpuhelin. Liittymän vaihdan aina ehkä noin kerran vuodessa. Pidän aina numeron salaisena ja markkinointikieltoisena. Puheluja en soita koskaan. Tekstiviesteillä pidän yhteyttä pariin-kolmeen vanhaan kaveriin.

    Jos tahdot jatkossakin esim. kirjoittaa tänne tai muille sivustoille mielipiteitä vaikkapa neekereistä ja irakilaisista, niin suosittelen pitämään yhteyden aina sellaisena ettei sinua henkilönä voida yhdistää mielipiteisiisi. Tämänkaltaiseen, toivomattomaan tulokseen voi johtaa esim. verkkopankkiin tjmv. sivustoon kirjautuminen, joka tapahtuu henkilö/pankkitunnuksilla. Tällöin voi olla vaikeaa kiistää yhteytensä tähän todelliseen henkilöitymään.

    Itse on tullut aikoinaan kirjoiteltua melkoisen rajuakin tekstiä ennen Toria ja sellaisia, mutta eipä ole poliisi koskaan tullut kolkuttelemaan ovelle, vaikka aihetta varmasti olisikin ollut. Ilmeisesti ei-kiinteitä, vaihtuva-IP-osoitteisia internetyhteyksiä ei ole niin helppo selvittää. Tai sitten Poliisileijona ja Fobba eivät vielä olleet niin hyvien määrärahojen tukemia kuin nyt ja siksi kyvyttömiä tulokselliseen profilointiin tiedon valtaväylällä.

    — Surf safe! —

    • Yksi vaihtoehto (turha) on lässyttää Facebookissa maahantunkeutujista ja päättäjistä “rohkeasti” omalla naamallaan. Silloinkaan poliisi ei ovelle tule. Harva omalla nimellään ja/tai kuvallaan uskaltaa mitän merkityksellistä (=”vihapuhetta”) tehdä. Sitten ovat, kuulemma, oikein vihaisia nämä Janit, Markut ja Keijot, kun muut “kasvottomina feikkiprofiileistaan huutelevat”. Itse siis miedosti ja lapsiystävällisesti manailevat jupisten, että tarttis tehrä jotakin ja että ei oo hyvä näin.

 2. Tällä kertaa jopa Polpon vakoilulakeja lobbaavan hesarinkin kommenttiosio on täynnä todella huolestuneita kansalaisia “Kansallinen turvallisuus ja terroristien jahtaaminen poliittisen ilmaston muuttuessa voi tarkoittaa opposition vaimentamista ja toisinajattelijoiden eliminoimista.” – eräs kommentoija

 3. Nyt on pidettävä mielessä se tosiasia että tietoja on kerätty tähän asti ainakin viidne vuoden ajan, niin kauan kuin “Big Data” on ollut puheissa. Tämän lakimuutoksen jälkeen saadaan jo kerättyä dataa käyttää hyödyksi ja aloittaa ihmisten kategoriointi tietyillä perusteilla ja esim. “vihapuhepoliisin” avustuksella.

  Meistä tiedetään jo niin paljon että harva ymmärtää. Ja kaikki ne jotka ovat osa sosialista mediaa, antavat koko ajan lisää tietoja itsestää, liikkumisistaan ja tekemisistään.

  Kissa ja hiiri-leikki on alkanut. Suomi ei ole enää tasavalta eikä meillä ole demokratiaa.

Comments are closed.