Koti Uutisia Poliisilla pian pääsy lentomatkustajien tietoihin

Poliisilla pian pääsy lentomatkustajien tietoihin

1

Poliisihallitus on aloittanut valmisteilla olevan EU-direktiivin mukaisen hankkeen, jossa pyritään rakentamaan Suomeen kansallinen matkustajatietojärjestelmä, jota poliisi, tulli ja rajavartiolaitos voisivat käyttää hyväkseen. Hanketta rahoittaa Euroopan komissio, joka on myöntänyt rahoitusta 14 maalle.

Hankepäällikkö Kari Aaltion mukaan direktiiviesityksen päätarkoitus on hyödyntää matkustajatietoja terrorismin ja vakavan rikollisuuden torjuntaan ja sujuvoittamaan lentomatkustamista. “Poliisi valmistelee tietomassaan pääsyä niin, että tietoja voidaan verrata poliisin muiden järjestelmien tietoihin kuten etsintäkuulutuksiin”, Aaltio kertoi Savon Sanomille. Hänen mukaansa yksittäisen matkustavan “mattimeikäläisen” tiedot käyvät järjestelmässä, mutta “eivät pomppaa millään tavoin esille”.

Sisäministeriöllä on yhtäaikaisesti käynnissä lakihanke, jossa säädetään poliisin oikeudesta saada matkustajatietoja. Suomessa ei ole aiemmin ollut erityisiä säädöksiä siitä, miten poliisi voi saada käyttöönsä matkustajatietoja kuljetusyhtiöiltä. Tällä hetkellä vain tulli ja rajavartiolaitos saavat tehtäviensä hoitamiseen rajaliikenteen matkustajatietoja.

Lähde: Savon Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Hoitaisivat ensin talon sisäiset ongelmat ensin. A–aaar– ni ooooo

Comments are closed.