Koti Uutisia Pegida leviää myös muihin maihin

Pegida leviää myös muihin maihin

14

Kansallinen Vastarinta kirjoitti alkuviikosta Saksassa tapahtuneista maahanmuuttovastaisista mielenosoituksista, joiden takana on Pegida-niminen ryhmä. Nyt myös Ruotsissa ja Suomessa on perustettu omat Pegida-ryhmät.

Toistaiseksi ryhmät ovat ainoastaan ylläpitäneet omia Facebook-sivujaan, jotka ovatkin hieman päälle viikossa keränneet lähes 4 000 tykkäystä, Ruotsissa ja Suomessa alle vuorokaudessa lähes 300. Samtiden-lehden haastattelussa Ruotsin Pegida-sivun ylläpitäjät kuitenkin kertovat, että tulevaisuudessa he aikovat järjestää mielenosoituksia myös Ruotsissa. Samassa haastattelussa kerrotaan, että myös Tanskassa ja Norjassa on vastaavanlaiset sivut. Tanskassa on tarkoitus järjestää 19. tammikuuta Kööpenhaminassa ja Århusissa omat mielenosoitukset. Myös suomalaisella sivustolla kerrotaan, että “suunnitelmat ovat suuret”, kun heiltä kysyttiin mielenosoitusten järjestämisestä. Suomen ja Ruotsin Pegida-Facebook-sivustoihin voi tutustua tästä ja tästä linkistä.

Taloussanomissa julkaistiin lauantaiaamuna Jussi Tuormaa -nimisen freelance-toimittajan mielipidekirjoitus liittyen Saksan Pegidaan. Otsikolla “Järki hoi, älä taas jätä saksalaisia” kirjoitetussa jutussa muun muassa kerrotaan, kuinka Pegida on “tahattomasti vähäjärkisyydellä rehvastelevaa trash-kulttuuria”. Koko juttu on puhtaasti pelkkää mustamaalausta. Törkeyden huippu kirjoituksessa on kuitenkin se, kun siinä kerrotaan, kuinka “Pegida ei suostu avoimeen keskusteluun”. Törkeää tästä tekee se, ettei itse mielipidekirjoitusta voi Taloussanomien sivuilla kommentoida mitenkään. Toimittaja Jussi Tuormaalle voi laittaa viestiä tämän linkin kautta.

Saksassa järjestetään taas tulevana maanantaina useammassa kaupungissa mielenosoituksia. Tämän linkin takana on kartta kaikista mielenosoituksista päivämäärineen ja kellonaikoineen. Alla on nähtävissä Dresdenin mielenosoituksen mobilisointivideo.

 

14 KOMMENTIT

 1. Tästä muotoutuu iso liike. Pidetään peukkuja ja autetaan parhaamme mukaan!

 2. Brunila saadaan työllistettyä jälleen. Pääsee tekemään vauhkona laitonta rekisteriä sivun tykkääjistä ja kommentoijista 😉

 3. Jussi Tuormaa:n kirjoitus on kyllä niin stereotypia ratsastusta, että oksettaa lukea.
  Lopun natsikortti on kuin kirsikka kakun päällä.
  “Uusnatsit” pitäneet matakaa profiilia, ovat kuitenkin mielenosoituksessa mukana. Mitä pitäisi tehdä, rikkoa paikallisten yritysten ikkunoita ja polttaa autoja? Ehei, se kuluu vasemmiston pahan mielen purkaamiseen.

  ” Mielenosoittajat ovat aggressiivisia nationalisteja, jotka polkevat eurooppalaisia ja länsimaisia arvoja jalkoihinsa. ” Vai kuka niitä arvoja polkevat? Omaa turvallista kotimaataan vaativat aidot saksalaiset vai vierasperäiset öykkäröitsijät ja kotimaansa myyvät suhmuroitsijat?

  Sen verran raflaava huomionhaku kirjoitus, että täytyy varmaan huomenissa rustata joku sposti sedälle…

 4. Euroopan unionin alueella eletään mielenkiintoista aikakautta. Erilaiset valtablokit kiistelevät keskenään . Tässä tapauksessa pienin määriteltävä valtayksikkö tulee olemaan kunkin maan valtion hallinnon toimenpiteet, kansalaisten toimet sekä heidän poliittiset mielipiteet ja väkivaltamonopolin (armeija, poliisi, tiedusteluelimet). Territioraalinen eläin nimeltä ihminen a.k.a alaston apina alkaa puolustaa omaa heimoa. Elämmme tribalismin aikakautta ja saamme nähdä meissä eläimen kaikkein raadolllisimmassa olemuksessaan.

 5. Eiks tätä tietyn ihmisryhmän vainoa kokeiltu Saksassa jo 80 vuotta sitten. Ja siinä ei käsittääkseni käynyt hyvin.

  • Hetken meni paremmin kuin koskaan, sen jälkeen tuli juutalaisen masinoimat konfliktit ja Saksa kävi sotaa liian usealla rintamalla.

  • Eli sun mielestä islamisaatio on hyväksi länsimaiselle yhteiskunnalle? Rauhan ja riemun uskonto tosiaan… Avaa jo silmäsi!

  • Maailman juutalaiset julistivat sodan Saksaa vastaan jo vuosia ennen toista maailmansotaa!

  • Juutalaisten koronkiskurien sulkeminen pois pelkästään yhdestä maasta ei riitä. Heidät pitää sulkea pois kaikkien suurvaltojen (ja miksei myös pienempien) maaperältä, jotta vältetään toisen maailmansodan kaltaiset konfliktit.

 6. Taitaa olla juutalaisten kehitelmä koko pediga..?paljon palstatilaa..huomio pois jutkuista..yhteinen vihollinen..eurooppa hurraa ku israel murhaa lähi-idässä pahoja terroristeja ja muslimeja…?

  • Itsekin suhtaudun aika epäluuloisesti tähän Pegidaan. Mielenkiintoinen juttu ruotsalaiselta uutissivustolta aiheesta: http://nationell.nu/2015/01/06/judar-och-nationalister-enas-i-pegida/

   Muistuttaa vähän Ukrainan kriisin alkuvaiheita, kun suurin osa kansallismielisistä (minä mukaanlukien) erehtyi luulemaan Ukrainan tilannetta alkavaksi valkoiseksi vallankumoukseksi. Nytkin monet pitävät tätä Pegidaa jonain kansallismielisenä massaliikkeenä vaikka niiden banderollisakin hakaristi laitetaan roskiin ja puheissa jauhetaan jostain juutalaiskristillisyydestä.

   Ilmiönä kuitenkin mielenkiintoinen, koska heijastaa valkoisten kyllästymistä maahanmuuttoon. Rinnastaisin Pegidan Ruotsidemokraattien vaalimenestykseen, eli kertoo taustalla olevasta kansan muutoshalusta, mutta kanavoituu väärään osoitteeseen. Joku voisi sanoa “kontrolloiduksi oppositioksi”.

Comments are closed.