Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Maahanmuuttovastaiset protestit yleistyvät Saksassa

Maahanmuuttovastaiset protestit yleistyvät Saksassa

7

Marraskuussa valtamedia ympäri Eurooppaa uutisoi maahanmuuttovastaisesta HoGeSa-liikkeestä, jonka järjestämistä mielenosoituksista kasvoi nopeasti monituhatpäisiä. Joulukuussa uudet Pegida-mielenosoitukset ovat keränneet kaduille kerralla jopa 17 000 kansalaista.

“Pegida” on saksalainen lyhennys sanoista “isänmaalliset eurooppalaiset lännen islamisaatiota vastaan”. Vaikka uskonnolliset teemat ovat vahvasti läsnä liikkeen materiaalissa ja julkilausumissa, heijastelee mielenosoitusten suosio ennen kaikkea kansalaisten pettymystä maan epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan. Pegida syntyi syksyllä vastalauseena maahanmuuttajien väkivaltaiselle käytökselle sekä kiihtyvälle pakolaisvirralle. Muun muassa Syyrian konfliktin vuoksi Saksaan on pyrkinyt tänä vuonna noin 200 000 turvapaikanhakijaa, eikä hallitus mielellään näytä tulokkaille punaista valoa. Bild-sanomalehden mukaan viranomaiset välttelevät viimeiseen asti jopa laittomien maahanmuuttajien käännyttämistä; vain kaksi prosenttia sisäministeriölle tehdyistä laittomien siirtolaisten ilmiannoista johtaa lopulta karkotukseen. Pegida on vastustanut näkyvästi poliitikkojen aikeita perustaa 14 uutta vastaanottokeskusta Dresdenin kaupunkiin.

Maahanmuuttajaväkivallasta on tullut entistä järjestäytyneempää, sillä Euroopan ulkopuolella perustetut puolisotilaalliset ja terroristiset järjestöt ovat lisänneet kannatustaan Saksan siirtolaisyhteisössä. Sadat Islamic State -järjestön kannattajat ovat ottaneet verisesti yhteen kurdien kanssa Saksan kaduilla. Molemmat osapuolet rekrytoivat ja keräävät varoja aseellista toimintaa varten. Monilla on käytännön kokemusta sissisodasta ja sadistisesta väkivallasta kansainvälisillä kriisialueilla. Saksan tiedusteluviranomaisten mukaan ääri-islamistien määrä nousi maassa vuosina 2011–2013 lähes 40 000:lla. Tästä huolimatta ensimmäiset “IS-jihdaistioikeudenkäynnit” saatiin aloitettua vasta tänä syksynä!

Koska poliitikot eivät tahdo myöntää, että maahanmuuttajarikollisuus on uhka koko Saksan tulevaisuudelle, kanavoituu kansalaisten tyytymättömyys HoGeSan ja Pegidan kaltaisten liikkeiden kautta. Eliitti on pelästynyt kehityksestä, ja esimerkiksi liittokansleri Angela Merkel tuomitsi nopeasti Pegida-mielenosoitukset. Entinen liittokansleri Gerhard Schröder puolestaan vaati “oikeamielisten kapinaa” kaikkia niitä vastaan, jotka vaativat tiukempaa siirtolaispolitiikkaa. Saksalainen RTL-kanava joutui erottamaan peitetehtävissä olleen toimittajansa, kun tämä oli käyttäytynyt provokatiivisesti Pegida-mielenosoituksessa ja todennut, ettei maahanmuuttajiin hukkuva Saksa enää tunnu Saksalta.

germanypegida111pegida-1pegida-2

Mielenosoituksiin osallistuu kansalaisia kaikista ikäluokista sekä monista eri poliittisista taustoista. Vaikka Pegida sanoutuu virallisesti irti radikalismista, on paikalla viranomaislähteiden mukaan ollut myös paljon kansallismielisiä aktivisteja. Viime maanantaina valtamedia uutisoi, että Dresdenin Pegida-mielenosoituksissa oli mukana jo noin 17 000 kansalaista. Rajatonta maahanmuuttoa kannattaneiden liberaalien ja vasemmistolaisten vastamielenosoitus oli monta kertaa pienempi – siihen osallistui vain reilut 4 000 ihmistä. Pegida-mielenosoituksia järjestettiin Dresdenin lisäksi lukuisissa muissa kaupungeissa ympäri Saksaa.

Vastamielenosoittajat ovat väittäneet, että maahanmuuton rajoittaminen tulisi johtamaan Saksassa “holokaustiin”. Samaa mieltä on myös Saksan juutalainen keskusneuvosto. Siitäkin huolimatta, että Pegidan perustaja Lutz Bachmann on puhunut Saksan “juutalaiskristillisestä” kulttuuriperinnöstä, pitävät juutalaiset lisääntyvää maahanmuuttovastaisuutta uhkana itselleen. Juutalaisten keskusneuvoston johtaja Josef Schuster väitti, että kymmenettuhannet mielenosoittajat käyttävät ääri-islamin uhkaa vain tekosyynä “rasismilleen” ja “muukalaisvihamielisyydelleen”. Juutalaisneuvosto pitää Pegida-mielenosoituksia “äärimmäisen vaarallisina”. Schusterin kommentit eivät ole ainutlaatuisia; Ranskasta Ruotsiin juutalaisjärjestöt ovat kertoneet olevansa huolissaan islam- ja maahanmuuttokriittisten liikkeiden yleistyvästä suosiosta.

Vaikka esimerkiksi Pegidan johtajat välttävät radikaalia retoriikkaa, osoittavat kymmenien tuhansien osallistujien marssit sen, että yhä useampi keskivertoeurooppalainen on valmis taistelemaan pakkomonikulttuurisuutta vastaan kaduilla. Tämä tulee merkitsemään lisää kannatusta myös radikaalille aktivismille.

  

 

Toimitus

 

Lue lisää Saksan tilanteesta:

HoGeSa yllätti saksalaiset
Vieraana Jugend für Pinneberg
Matkaraportti: vappumarssi Saksan Plauenissa
Haastattelussa Tag der deutschen Zukunft
Tag der deutschen Zukunft – matkakertomus
Vastarintaliikkeen aktivistit Dresdenissä 2012

7 KOMMENTIT

 1. RTL-kanava erotti toimittajansa sen tähden, että hän jäi kiinni soluttautumisesta. Toimittajan esittämät mielipiteet eivät olleet todellisia, hänen tarkoituksenaan nähdään olleen stereotyyppisen “vihaajan” esittäminen medioille. Hän oli provokaattori.

  • On vaikea sanoa mitä esiriipun takana on puhuttu tai mitä sielä on tapahtunut. Voihan olla että kyseinen toimittaja on ollut pitkään eri mieltä johdon kanssa ja erottamiselle on etsitty syytä pidempään. Tämä oli nyt vain oire jostain suuremmasta. Hyvään journalismiinhan kuuluu tosiasioiden esittäminen, ei niihin vaikuttaminen. No, hyvää journalismia tai puolueetonta ei ole ollut pitkiin aikoihin valtamedioissa. Ne ovat aina palvelleet jonkun tarkoitusta.

   Mitä tulee maahanmuuttajiin niin jo -90 luvulla puhuttiin yleisesti että Stutgart on Turkin toiseksi suurin kaupunki. Ja se kyllä näkyi katukuvassa. Kun esim. Münhenin seudulta ajoi Stutgarttiin niin eron huomasi katukuvassa heti. Eikä siitä silloin sen enempää rasistiksi haukuttu. Se oli tosiasia jonka kaikki tiesivät.

   Itse ihmettelin silloin heidän vahvaa isänmaallisuuttaan. Toisen ja kolmannen polven jälkeläiset joilla oli Saksan passi, pitivät itseään Turkkilaisina. Ja aina lomillaan he pyrkivät käymään Turkissa. Se vahva isänmaallisuus ihmetytti silloin. Ja se tulisuus jolla “isänmaata” puolustettiin.

   Vastamielenosoittajien “holokaustiuhasta” ei tarvitse olla huolissaan. Koska väitettyä ei koskaan tapahtunut, ei siis mielenosoituskaan käynnistä sellaista.

 2. Tämä on kyllä hienoin juttu mitä on tapahtunut vähään aikaan. Tulee jotenkin vähän Berliinin muurin murtuminen mieleen. Silloin se meni jotenkin niin että vahingossa päästettiin liikaa porukkaa lännen puolelle ja lopulta raja-asemilla oli niin paljon porukkaa jonossa ettei vartijat enää voineet niitä kaikkia alkaa ampumaan.

  Tavallaan sama juttu tässäkin. Ei enää onnistu vasemmistoanarkistien väkivallanuhka kun kaduilla on jo 17 000 ihmistä yhtäaikaa. Jos punikit alkaisivat tappamaan väärinajattelevia saksalaisia ihan avoimesti, ei pystyisi Merkel ja Schröder sekä muut paskiaiset enää julkisesti tukemaan sellaista toimintaa.

  Toivottavasti tästä marssimisesta tulee ihan pysyvä “riesa” maanpetturieliitille ja saadaan se isommaksi myös muissa kaupungeissa.

 3. Jotenkin tuntuu että nämä asiat aina liittyvät israelin ulkopolitiikkaan. Hehän hallitsevat median täysin, joten islaminvastaisuus näissä korostuu. Onkohan siionisteilla suunnitelmat pedattu suurempaan sotaan kohtapuoleen.

  Jotenkin vaan länsimaihin “tuodaan” näitä ongelmatapauksia tyyliin Somalia ja Irak, jotta valtaväestö sitten maassa yhdistäisi kaikki muslimit yhdeksi ryhmäksi, kun siionistit teurastavat palestiinalaisia ym.

 4. kamalasti nyt juutalaiset itkevät siitä, jos saksalaiset haluavat rajoittaa hallitsematonta maahanmuuttoa.

  Tähän voisi todeta, että israelilaiset ovat rasistista ja fasistista kansaa, kun eivät suosi humanitaarista maahanmuuttoa samalla tasolla, kuin ruotsalaiset.

 5. Ihan perisuomalainen olen eikä minulla ole ulkomaalaisia sen kummemmin mitään vastaan MUTTA nyt täytyy sanoa, Viimeisten tapahtumien takia (islam, jihad, kremlin hommat ukrainassa, ranskan tapahtuma) täytyy sanoa, että ennen kokoomusta äänestäneenä jopa minustakin huokuu patoutunut viha noita jallajalloja sekä venäläisiä vastaan. Lopettaisivat viattomien ihmisten teloittamisen ja ampuisi itsensä sen sijaan. Uskokaa pois, patriootteja on enemmän kuin uskottekaan!

Comments are closed.