Koti Uutisia Pääministeri: Britannian kansanedustajat liian valkoisia

Pääministeri: Britannian kansanedustajat liian valkoisia

5

Britannian pääministeri David Cameronin mielestä maan parlamenttiin tarvitaan lisää ei-valkoisia kansanedustajia. Hänen mukaansa kansanedustajat eivät edusta Britannian kansaa kunnolla, sillä he ovat liian valkoisia.

Cameron kommentoi asiaa esipuheessa kirjaan, joka kartoittaa mustien ja muihin vähemmistöihin kuuluvien kansanedustajien lisääntyvää määrää. “Parlamenttimme ei ole vielä läheskään riittävän tyypillinen edustamaan maata, jossa elämme nykyään”, hän kirjoittaa.

Britannian parlamentin alahuoneen 650 edustajasta 26 on etnisistä vähemmistöistä. Ei-valkoisten määrä lisääntyy huomattavaa vauhtia vähemmistöjen korkeampien syntyvyyslukujen vuoksi.

The Telegraphin mukaan neljäsosa maan alle 10-vuotiaista kuuluu vähemmistöihin, mutta 60-vuotiaista vastaava luku on noin viisi prosenttia.

 

Aiheeseen liittyen: David Cameron kiitti juutalaisia monikulttuurisuudesta

5 KOMMENTIT

  1. Cameron on demokraattisen järjestelmän irvikuva. Ensin uhittelee Britannian erolla EU:sta saaden kansan tuen taakseen. Sen jälkeen hän voikin laukoa mitä tahansa ilman kenenkään vastustusta.

  2. Jos Davidin mielestä valkoisia on liikaa parlamentissa,niin hän voisi tehdä asialle jotain eroamalla itse.

  3. Vika ei ole liian valkoisissa kansanedustajissa vaan heidän toimissaan LIIAN VÄRILLISEN “kansan” puolesta.

  4. Hehe.. Ja tämän miehen kelkkaan lähtivät nyt myös Persut! Ajavatkohan hekin sitten tummempaa sävyä eduskuntaamme? johan siellä on kaiken maailman missejä, urheiloijoita ja muuta dippadaijaa väkeä.

    Ainoa paikka, johon ei vaadita pohjakoulutusta tms. riittää kun kuuluu isoon puolueseen ja nyökkäilee “oikeiden” asioiden puolesta niin pääsee siinä sitten jonkun poliittisen julkkiksen äänien siivellä istumaan ja painamaan nappia.

  5. Ensimmäinen kysymys: Miksi?

    Toinen kysymys: Voisiko politiikkaa muuttaa siten, ettei tarvitse tekemällä tehdä värikkäämpää ja täten mahdollisesti epäpätevämpää hallitusta.

Comments are closed.