Koti Artikkelit Tiede Onko roduissa sittenkin eroja?

Onko roduissa sittenkin eroja?

6

Yle julkaisi uutisen, jonka otsikossa kerrotaan “Veripalvelu kaipaa luovuttajia – afrikkalaistaustaisesta verestä on erityisesti pulaa”. Yle on artikkelissaan haastatellut Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun tiedottajaa Iira Hartikaista, joka kertoo muun muassa seuraavaa: “Tarvitsemme lisää afrikkalaistaustaisia luovuttajia, sillä heillä on harvinaisia veriryhmiä, joita yritämme luovuttajien joukosta seuloa.” Hän jatkaa: “Afrikkalaistaustaisilla henkilöillä esiintyy harvinaisia veriryhmiä tai veriryhmäyhdistelmiä, joita ei suomalaisilla ole.” Yrittävätkö Yle ja monopoliasemassa oleva SPR:n Veripalvelu väittää, että suomalaiset ja afrikkalaiset ovat niin erilaisia, ettei edes heidän vertaan pysty sekoittamaan?

Jos Vastarintaliike julkaisisi tällaisen uutisen, katsottaisiin se todennäköisesti vihakirjoitukseksi, mitä se ikinä tarkoittaakaan, mutta kun Yle kirjoittaa tämän, ei siinä ole mitään ongelmaa. Todennäköisesti jo se, että viittaan tähän Ylen julkaisemaan uutiseen, täyttää joidenkin henkilöiden mielestä vihakirjoituksen määritteen. Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksessä pidettiin hyvien tapojen vastaisena ja jopa laittomana sitä, että julkaisimme artikkelin, joka käsitteli eri rotujen älykkyysosamääräeroja. Oikeus piti tätä “valkoisen ylivallan” ihannointina, vaikka kyseisessä tilastossa valkoiset tulivat vasta toiseksi, sillä parhaat pisteet saivat aasialaiset. Toisin sanoen jos valkoiset tulevat jossain tilastossa toiseksi, on se rasismia. Onko tässä järkeä? Ei ole.

Valtamedian journalismin tasosta kertoo paljon se, että jo vuonna 2005 Julkisen sanan neuvosto muutti eettisiä ohjeitaan niin, että kun siellä aikaisemmin luki “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta”, lukee siellä nykyään: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.” Enää ei siis ole merkitystä sillä, onko uutinen tosi eikä oman mielipiteen muodostuskaan ole olennaista, vaan median tehtävä on muokata ihmisten mielipiteitä, ja jotta mielipiteet saadaan muokattua “oikeanlaisiksi”, voidaan jopa valehdella.

Jos haluaa tänä päivänä saada totuudenmukaista uutisointia esimerkiksi maahanmuutosta, ei valtamedian artikkeleita kannata lukea, vaan totuudenmukaista uutisointia saa ainoastaan niin sanotuista vaihtoehtomedioista, joita eivät pyöritä “ammattitoimittajat” vaan ihmiset, jotka tekevät sitä vapaa-ajallaan ja ilman palkkaa. Siitä huolimatta nämä “ammattitoimittajat” kehtaavat haukkua näitä vapaaehtoisia ja väittää heitä valetoimittajiksi. Itsenäisyyspäivänä anarkisteja haastatellut NTV:n toimittaja leimattiin valetoimittajaksi, vaikka NTV on virallinen media Ruotsissa ja heillä on vastaava päätoimittaja. Koska hän kuitenkin teki vastamielenosoittajille “vaikeita” kysymyksiä, kuten “Miksi seisot täällä näyttämässä keskaria?” eikä niitä kysymyksiä, joita valtamedia haluaa esittää, leimattiin hänet valetoimittajaksi.

Valetoimittaja on jo sanana omituinen. Itse ymmärtäisin sanan valetoimittaja niin, että toimittaja yrittää saada haastattelua niin, että haastateltavansa ei tiedä hänen olevan toimittaja. NTV:n toimittaja oli pukeutunut keltaiseen huomioliiviin, jossa oli teksti “Press” ja hänen mikrofonissaan luki NTV, minkä lisäksi hän esitteli itsensä toimittajaksi. Jos tästä ei haastateltava ymmärrä haastattelijan olevan toimittaja, täytyy olla melkoisen jälkeenjäänyt ihminen.

Lähetin Journalistiliittoon perjantaina 8.12. sähköpostia valetoimittajauutisoinnista ja pyysin korjaamaan valheelliset uutiset. Vielä en ole kuitenkaan saanut mitään vastausta. Kenties heillä on niin kiire korjata kaikkia valtamedian valeuutisia, etteivät he ehdi viikossa vastata sähköpostiin tai sitten heitä ei vain kiinnosta korjata valeuutisia. Jälkimmäinen vaihtoehto on todennäköisesti todellinen syy.

Antti Niemi

6 KOMMENTIT

 1. Eri ihmisrodut erilaisine rotuominaisuuksineen ovat biologista faktaa.

 2. Rasismiksi kutsuttu roturealismihan on faktaa, ei siitä mihinkään pääse. On se kumma kun kuitenkin 99% suvakeistakin uskoo evoluutioon ja että mekin oltaisiin aikaisemmista apinoista kehitytty, mutta luulevat kuitenkin että kehitys olisi homo sapiensiin saapuessa jotenkin loppunut eikä roduilla muka olisi ihonväriä enempää eroja, vaikka todellisuus on tietenkin aivan toista.

  Muita eläimiä kuin ihmisiä jaotellaan kuitenkin runsaalla kädellä eri lajeihin ja alalajeihin, ihmisiin vaan ei samoja kriteereitä sovelleta koska syyt.

 3. Juttelin eilen viher-kepu-liberaalin kanssa rotuasioista, hän väitti koko ajan ettei rotuja ole eikä meissä ihmisinä ole mitään eroa, mutta joka välissä korosti valkoisten ylivaltaa ja sortopolitiikkaa maailmalla, erityisesti afrikassa. Ainakun on syntynyt konflikti, on se ollut valkoisen ylivallan syytä. Eli ei kuulemma ole rotuja, mutta valkoinen rotu on pahin. Tämäkin ylimielinen sipiläinen piti itseään paljon viisaampana kuin minua ja oli ihan ok sen faktan kanssa, että suomalaiset vaihdetaan afrikkalaisiin, sillä meissä ei ole eroa.

  • Punaviherhomo-liberaalit ja logiikka ovat tostensa poissulkevia käsitteitä.

   Minä useaan kertaan kysyin Tärähtäneistön edustajilta: “Miksi te ette kehitä sellaista IQ-testiä, jossa nekroidit olisivat muita olemassa olemattomien rotujen edustajien parempi?” Ehdotin jopa, että testin kolmiot, neliöt ja ympyrät voitaisi muuttaa esimerkiksi norsujen, kirahvien, leionien hahmoilla, jotta nekroidille olisi helpompi käsitellä tehtäviä; numeroita taas voidaan muuttaa simpukoilla taikka pähkinöillä. Mutta ei, en saanut ainuttakaan vastausta tähän kysymykseen. Humanistit kategorisesti kieltäytyvät sellaisen teskin kehittämisestä, vaikka saisivat siitä Nobelin palkinnon, sen verran on tarvetta sellaiselle IQ-testille.

 4. Kun aikoinani menin kouluun ja sen yhdelle oppitunnille niin opettaja avasi sen räväkästi esittämällä kysymyksen “Tiedättekö miksi neekerit ovat tyhmiä?”. Koko nuokkuva luokka havahtui heti ja oli valppaana. Vastauskin oli looginen “Koska ne eivät saa kasvaessaa riittävästi valkuaista ja aivot tarvitsevat kehittyäkseen kehittyäkseen. Siksi neekerit ovat tyhmiä”. Ja siitä sitten jatkettiin.

  Hyvin pian muodostui käsitys ko. rodusta. Ja siitä miten hierarkia sielä toimii ja miksi ne toimivat kuten toimivat. Esimerkiksi se että aikuiset syövät ensin (suoraan eläinmaailman lauman hierarkiasta) ja lapset raapivat kattilan pohjia jos jotain jäi jäljelle, osoittaa että niillä ei ole mitään empatiakykyjä. Ja sitten meillä näytetään aina niitä turvonneita mahoja sekä vanhempia jotka lapsia hoivaavat. Mutta jos sattuu katsomaan vanhempia niin eivät ne ole nälkää näkeviä. Hyvinkin ovat pulleaposkisia ja hyvinsyöneen näköisiä. Tällä tavoin alistamalla heikkolahjainen kansa pitää seuraavankin sukupolven heikkolahjaisena. Eikä tilanne koskaan pääse paranemaan.

  Ja lapsia, niitä tehdää koko ajan. Lapsia pidetään jumalan siunauksena. Ja mitä enemmän lapsia, sitä enemmän jumala siunaa. Vaikkei olisi ruokaa riittävästi edes itselle. Ja kierokulku jatkuu entiseen tapaan.

  Veljeni joka aikoinaan oli Afrikassakomennuksilla sanoi että neekerit ovat oikeasti tyhmiä. Jos Unicef tai YK poraa kylään vesikaivon niin siitä pumpataan vettä, siinä vedetään leukaa ja siinä kiipeillään. Niin kauan kunnes se manee rikki. Ja jos viitä vipuvarsi katkeaa niin neekerit istuu taas puun juurelle ja odottaa että “valkoinen mies” korjaa. Kurainen vesi haetaan kaukaa kantamalla kuten ennenkin ja aina paikalletulijoille esitellään kampea että “katsokaa mitä onnettomuus kohtasi mietä, nyt ei ole puhdasta vettä”. Ja jos joku sen vipuvarren korjaa, sama leikkiminen pumpulla alkaa taas ja kestää siihen asti kunnes pumppu on jälleen rikki.

  Niin että, kyllä roduissa on eroja.

 5. Tuli silmäiltyä Ylen uutisia, siellä joku yli lääkäri kertoi, että Suomessa sydän ja kauhkopotilaiden eliniän ennuste on yksi maailman korkeimmasta, huomattavasti korkeampi kuin monessa muussa maassa, joka johtuu siitä, että olemme geneettisesti hyvin lähellä toisiamme. Voisiko tämän siis toisinsanoen sanoa, että kaiken maailman postimyyntivaimojen raahamisella Thaimaasta, tyttäriemme naittaminen Syyrialaisille pakolaisille ynnämuusta on lääketieteellisesti haittaa rodullemme?

Comments are closed.