Koti Uutisia Kotimaa Nuorten mielenterveysongelmat vaikuttavat puolustusvoimiin

Nuorten mielenterveysongelmat vaikuttavat puolustusvoimiin

8

Yhä useampi nuori mies ei pääse asepalvelukseen todettujen mielenterveysongelmien vuoksi. Tilanne on pahentunut viime vuosina, koska puolustusvoimat ovat kiristäneet seulontaa.

Vuonna 2017 jopa 2 501 henkilöä sai vapautuksen palveluksesta. Luku ei itsessään poikkea paljon aikaisemmista vuosista, mutta vapautus mielenterveydellisistä syistä on yleistynyt. Puolustusvoimien psykiatrian ylilääkäri Pekka Räisänen väittää kuitenkin, ettei kyse olisi nuorten miesten keskuudessa nopeastin heikentyvästä mielenterveydellisestä tilasta.

Mielenterveysongelmista vapautuksen saaneiden osuus kutsutuista on noin yhdeksän prosenttia.

Lähde: Yle

8 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoista miten kaksoiskansalaisia kohdellaan kun ei edes pääse palvelemaan Suomea.

  • Kyllä pääsee. Ainoastaan jos sulla on Venäjän passi toisena niin se rajoittaa armeijassa pääsyä joihinkin erikoiskoulutuksiin ja -tehtäviin mutta ei estä armeijan käyntiä.

   Voihan sitä tietysti uhriutua ja ryhtyä sivariksi tai totaalikieltäytyjäksi sillä perusteella ettei voi hakea juuri siihen tehtävään johon pääsyä rajoitetaan ja joka olisi itselle se ainoa oikea.

   • Niin ja tietysti voihan asian nähdä niinkin että Venäjän passi on suoraan rinnastettavissa mielenterveysongelmaan… 😀

    Sorry oli pakko…

 2. Niin se tänä päivänä on, kun kohdusta hautaan joku on pitämässä kädestä kiinni.
  Itsenäinen ryhmätyö voi olla pelottava ja ylitsepääsemätön koetus, epäonnistuessa kun ei voi äiteen/korvikkeen helmoihin mennä tihruamaan.
  Liialliseen “vapauteen” tottuneet pehmeän kasvatuksen vesat eivät kestä myöskään auktoriteetteja, vanhemmat kun eivät ole mistään koskaan sanoneet mitään ja opettajilla taas ei ole ensinkään moista kykyä tänä päivänä.
  Aika lastentarhahan tuo tänä päivänä on, kun kännyt mukana koko ajan, lomat pyörii maksimilla.
  Joissakin osastoissa vielä on sen verran aktiviteettia että ei ehdi pitkästymään, mutta ne ovat yhdellä kädellä laskettavissa.

 3. Miksi palvella maata, joka on monikulttuuria palvova mielenterveystoimisto.

  • Sotilaskoulutuksen hankkimista voi perustella itselleen paremmin sijoituksena tulevaan koitokseen…ei niinkään “palveluna” maalle.
   Itse rakastan isänmaatani, mutta vihaan ja halveksun valtiota. (Jos joku ei tajunnut, en ala vääntämään rautalangasta)

   Suomen liityttyä EU:hun olen katsonut, ettei sotilasvalani sido minua enää. MUTTA…taidot ovat tallella ja ylläpidettyjä…..ja fiksu lukija tietää kyllä miksi

 4. Yhdeksän prosenttia! Aivan uskomattoman korkea osuus! Todelliset syyt ovat meille vihamielisessä ympäristössä. Pojat ja miehet aistivat herkästi milloin koko järjestelmä on päin helvettiä.

Comments are closed.