Koti Uutisia Kotimaa Nuorisoasiantuntija huolissaan demokratian tulevaisuudesta

Nuorisoasiantuntija huolissaan demokratian tulevaisuudesta

10
Virva Viljanen

Nuorisojärjestö Allianssin Virva Viljanen on huolissaan nuorten passiivisuudesta äänestämisen suhteen. Esimerkiksi eurovaaleissa vain kymmenkunta prosenttia 18-24 vuotiaista äänestää. Kuntavaaleissa vastaava prosentti on noin 30. Viljasen mielestä tilanne on uhkaava ”demokratian” jatkuvuuden kannalta.

Vihreillä on eniten alle 35-vuotiaita äänestäjiä, SDP:llä taas vähiten. Keskusta haluaisi laskea äänestyksen ikärajaa 16 vuoteen.

SDP:n puoluesihteeri Anton Rönnholm kertookin, että nuorilla ei välttämättä ole tarvetta äänestää, koska he kokevat, ettei äänestämisellä voi vaikuttaa. Tällöin ei ole merkitystä, lasketaanko äänestysikärajaa vai ei.

Viljanen toivoo, että koululaitos ja media painostaisivat ”demokratian” toteutumista ja lähettäisi nuoret vaaliuurnille.

Lähde: Yle

10 KOMMENTIT

 1. Ja jos nuoret sattuisivat äänestämään väärin, kuten demokratiassa voi joskus käydä, mikähän olisi ääni kellossa?

  • Ei voi äänestää väärin, jos kaikki puolueet on samaa paskaa ja todellinen oppositio on kielletty.

   • Lääk.tiet. lis. V.-I. L.:

    Vesa-Ilkka Laurio:

    “Raha- ja pankkijärjestelmämme itsessään pakottaa jatkuvaan lisälainan ottamiseen. Rahajärjestelmämme on velkarahajärjestelmä, jossa raha tulee kiertoon vain pankeista velkaa (eli ”rahaa”) ottamalla. Lainattavat rahansa pankit luovat tyhjästä, pelkkänä kirjanpitotoimena. Koska korkoihin ei erikseen luoda rahaa, syntyy tilanne, jossa yhteiskuntaan virtaa koko ajan velkaa eli rahaa niin paljon kuin sitä pankeista otetaan lainaksi mutta takaisin on samalla koko ajan maksettavaa tuo lainaksi otettava määrä + korko, siis enemmän kuin rahaa on olemassakaan. Siksi yhteiskuntaan on syntynyt jatkuva lisälainaamisen pakko entisistä veloista selviämiseksi. Siksi elämme jatkuvassa velanottopakossa (yhteiskunta pysähtyy ja tuhoutuu, jos velanotto lopetetaan ja raha loppuu kaikkialta), velkakierteessä, velkavankeudessa ja nyt jo täydessä orjuudessa muutenkin.

    Velkarahajärjestelmän käyttöön ottaminen merkitsee siis maan ja kansan joutumista pankkiirien täydelliseen orjuuteen. Siitä pääsee irti vain luopumalla kyseisestä järjestelmästä ja luomalla oma terve raha järjestelmä, joka ei perustu velkaan vaan työhön.

    Pankkiirien orjuuteen Suomen kansa joutui jo v. 1863 Suomen suurruhtinaskunta-aikana, kun J. V. Snellman, Fabian Langenskiöld (senaatin finanssitoimikunnan päällikkö; Snellman seurasi häntä kesällä 1863), pankkiirien yksityinen luottolaitos Suomen Hypoteekkiyhdistys ja (takaajana) itse Suomen Suurrruhtiaskunta, siis valtio, perustivat (keisarin luvalla) maahan itsenäisen rahan, jonka alkupääoma (3 miljoonaa Preussin taalaria eli n. 9 miljoonaa silloista markkaa; suuri summa silloin, noin 9% BKT:sta) otettiin lainaksi yksityiseltä Rothschildien (juutalaisia) pankkilaitokselta (johon yhteyksiä oli luonut Snellman Saksan-vuosinaan 1840-luvun alussa ja joita yhteyksiä hän piti koko ajan yllä). Tämä Suomen juutalaisorjuuteen sitova velkarahajärjestelmä otettiin käyttöön v. 1865. Markka (silloinen ”hopeamarkka”) alistettiin Suomen Pankille, ja Suomi tuli rahataloudellisesti riippumattomaksi Venäjästä. Rothschildien hopeamarkka julistettiin ainoaksi lailliseksi maksuvälineeksi Suomessa (näin Suomi sidottiin orjuuteen).

    Jotta koko ajan kasvavat velanhoitokulut saataisiin orjuuttajille maksettua, Suomi keräsi tullituloja ja otti pian käyttöön myös erilaisia tuloveron esiasteita (esim. ”suostuntavero”; pysyvä tulo- ja omaisuusverolaki astui voimaan v. 1921). Vuosina 1860-1890 BKT kasvoi 2,2% vuodessa, ja valtionvelan suuruus oli tuona aikana luokkaa 9-15% BKT:sta, joten velan määrä kasvoi koko ajan (kuten velkarahajärjestelmässä väkisin käy). Pankkien ja muiden rahoituslaitosten luottovoluumi oli v. 1860 11 miljoonaa markkaa ja v. 1913 jo 1,6 miljardia markkaa (netistä kaivamieni tietojen mukaan). Suomen raha on siis vuodesta 1863 lähtien ollut osa juutalaista väkisin velkaannuttavaa, orjuuttavaa ja tuhoavaa velkarahajärjestelmää. Suomi on 153 vuotta ollut juutalaisten absoluuttinen orja. Joka kontrolloi velkaa (”rahaa”), kontrolloi kaikkea (jopa ohi lakien).

    Jos jatkuvasta velanotosta luovutaan, raha loppuu yhteiskunnasta ja kaikki tuhoutuu. Jatkuva lisälainan ottaminen on järjestelmässämme pakko (järjestelmästä itsestään johtuen).”

    Pariisin rauhansopimus kieltää kaikki natsistis- ja hitleriläismieliset liikehdinnät. Sieltä tuli se “kansainvälisoikeudellinen velvoite” viedä liput viimemarssilta…

 2. Itse olisin huolissani siitä, että Päivi “Vit Neger” Nerg hoitaa myös SoTea. Ei ihme ettei siitäkään tule lasta eikä paskaa.

  Helsingin Sionistit (HS) kutsui valkoista Päivi-neekeriä “supervirkanaiseksi”, sillä hän hoiteli myös “pakolais”-asiat niin hienosti. “Meni läpi helvetin”, erkkopaskalehden mukaan. Vei myös siinä samalla meidätkin sinne – ikävä kyllä, eikä taida kukaan vain viedä meitä pois enää…

 3. Olisi myös hyvä katsoa inkälaista viestiä politikot antavat lausunnoissaan esim. Ahtisaari julisti kovaan ääneen ettei kansanäänestyksillä ole enää virkaa, samaan lausumaan yhtyi myöhemmin Soinin lisäksi muutama muu merkittävä poliitikko.
  Kioski joka toimitta ääntenlaskun on hallituksen manipuloitavissa, joten objektiivisuus on kyseenalainen senkin puolesta.
  Media hehkuttaa jo paljon ennen vaaleja mikä puolue saa minkäkin salkun ja kuka valitaan mihinkin toimeen ja toteutumat näissä “ennustuksissa” on hyvinkin paikkansapitävä.
  Joko suuri osa ihmisitä omaa kultakalan muistin tai on vain yksinkertaisesti koulutettu tyhmiksi, jos he eivät huomaa saman sapluunan toistoa vaaleista toiseen.

  • Ja aatuhan on kunnon mies kuten ukko nooa 😉 Ukko nooa pelasti vain liikaa apinoita arkkiinsa

 4. Sytytin takan tuossa juuri… IS-paskalla, eikä pelkoa – en maksanut siitä mitään! Tuollaista paskaa en lue.

  Sen verran näin väkisinkin takkaa laittaessa, että oli 19.1. päiväys ja oikein iso paketti islamistisen raiskausaalloon ansiosta, mm.:

  – Risto osti Thaimaasta tylppänenäisen, talttahampaisen, vinosilmäisen Siamin porton itselleen. “Näin monikulttuurinen rakkaus onnistuu”, ohjeistaa IS.

  – Poliisi: “Oman käden oikeutta ei saa käyttää!”

  – Mykkänen ulostaa kallostaan jotakin paskaa, enempää ei pysty ihminen itseään kiduttamaan.

  • Ja sitten oli juttua mm. Brasiliasta ja jostakin toisesta latinomaasta tulleista.

   Kirjoittakaa nyt niistä Afganistanin paskaläjistä, jotka eivät osaa kuin raiskata ja tappaa. Eipä taida sopia Erkkojen plääniin.

Comments are closed.