Koti Uutisia Kotimaa Etelä-Savoon lähes 12 000 hehtaaria luonnonsuojelualueita

Etelä-Savoon lähes 12 000 hehtaaria luonnonsuojelualueita

2

Valtioneuvosto ja Ympäristöministeri on tehnyt päätöksen muuttaa valtion omistamia maita luonnonsuojelualueiksi. Yhteensä näitä alueita on 119. Maat on hankittu jo aiemmin juuri luonnonsuojelualueiksi muuttamista varten.

Alueista 25 on sadan hehtaarin ja 1 300 hehtaarin välillä. Loput 94 aluetta ovat pienempiä. Tarkoituksena näillä alueilla on edustaa Etelä-Savon vanhoja metsiä, suoalueita ja saaristoluontoa. Osalla alueista on kulttuurihistoriallista merkitystä.

Alueilla astuu voimaan valtion luonnonsuojelulakien mukaiset asetukset, joilla pyritään turvaamaan alueiden luonnonmukaisuus. Jokamiehenoikeudet ja pääasiassa kaikilla alueilla liikkuminen on sallittua. Liikkuminen on rajoitettua osittain Kaljunjärven alueella, johtuen puolustusvoimiin liittyvästä toiminnasta.

Lähde: Metsähallitus 

2 KOMMENTIT

  1. Kyllä Metsähallitus saa näitä alueita leimattua luonnonsujelualueiksi mutta ei saa sellaista aluetta 25 vuodessakaan joka aikoinaan nimenomaan myytiin luonnonsuojelualueeksi. Taustalla on se että erään yrityksen toimitusjohtaja soitti Metsähallitukselle ja käski keskeyttää toimituksen koska heillä on alueelle teollista toimintaa suunnitteilla. Ko. maa-alueen asettaminen luonnonsuojelualueeksi vesittäisi yrityksen suunnitteleman toiminnan. Ja tietysti, ulkomaille myytävän liiketoiminnan vuoksi, Metsähallitus ei ole saanut aluetta vahvistetuksi luonnonsuojelustatuksella. Alueen myynti ja luonnonsuojeluhanke käynnistyivät kuitenkin kymmenisen vuotta ennenkuin koko yritystä oli edes perustettu.

    “Follow the money”

  2. Hyvä, että edes jotain alueita suojellaan, ennen kuin koko maa on myyty globalisteille ja raiskattu ympäriinsä. Hävityksen tahti on ollut hirveää, varsinkin metsien kohdalla.

Comments are closed.