Koti Uutisia Ukrainan kriisi Neuvottelut Ukrainassa jatkuvat

Neuvottelut Ukrainassa jatkuvat

1

uk_kiev_clash_2801

Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš on myöntynyt kumoamaan kiistellyt mielenosoituslait ja armahtamaan kiinniotetut mielenosoittajat heti, kun vallatut rakennukset ja tiet on vapautettu. Oppositiojohtajat ovat kieltäytyneet ottamasta pääministerin ja varapääministerin virat vastaan vaihdossa Itsenäisyyden aukiosta.

Ukrainan parlamentti aikoo keskustella hallituksen vastuusta tiistaina. Ukrainan lain mukaan epäluottamuslause kaataisi hallituksen, mikä on yksi opposition vaateista.

Länsimaiset diplomaatit ovat vierailleet Itsenäisyyden aukiolla sekä kansallisen vastarinnan päämajassa. Diplomaatit eivät löytäneet väitettyjä asekasoja. Diplomaatit tapasivat myös muun muassa Oikean sektorin edustajan. He ovat vakuuttuneita, että mielenosoittajat eivät ole uhka ja että kaikki agressio tulee hallituksen puolelta.

 

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Jos “kaikki agressio tulee hallituksen puolelta”, kuka sitten surmasi poliisin, joka kuoli tänään vammoihinsa, jotka hän sai rauhanomaisilta mielenosoittajilta? Retorinen kysymys.
    http://www.utro.ru/news/2014/01/28/1171566.shtml

    Edellinen poliisisurma oli yöllä 24.1.2014. Poliisi käveli kotiin aseettomana, kun häntä ammuttiin päähän. Paikalta pakeni kaksi tuntematonta henkilöä.

    Syyria ja Iran on raivattava pois Uuden Maailman Järjestyksen tieltä, joten edessäpäin on “Jugoslavia 2” kaikkine humanitäärisine pommituksineen ja “taisteluineen ihmisoikeuksien puolesta”.

Comments are closed.