Koti Uutisia Nainen tahtoi todistaa muslimeihin kohdistuvan syrjinnän – kokeilu osoitti toisin

Nainen tahtoi todistaa muslimeihin kohdistuvan syrjinnän – kokeilu osoitti toisin

5

Naispuolinen opiskelija Kanadasta tahtoi osoittaa, että muslimeihin kohdistuu syrjintää ja rasismia. Hän päätti kokeilla siksi hijab-pääliinan käyttöä parin viikon ajan nähdäkseen tulokset.

UK_Hijabkvinnan

Ontarion Queensin yliopistossa kolmatta vuotta opiskeleva iranilaistaustainen Anisa Rawhani piti muslimien hijab-pääliinaa 18 päivän ajan tammikuussa. Hän kantoi hijabia kampusalueella, ravintoloissa sekä tehdessään vapaaehtoistyötä. Vaikka Rawhanin tarkoitus oli osoittaa rasismi vähemmistöryhmiä kohtaan, kohdeltiin häntä kokeilun aikana huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin.

“Ensin ajattelin, että kuvittelin vain. Näin ei voi vain tapahtua”, Rawhani kertoi. “Kävelin hijabissani, ja ihmiset olivat hyvin mukavia; he olivat kohteliaita, ja vanhemmat kättelivät minua”, hän jatkoi. Joissain tapauksissa Rawhania kohdeltiin paljon paremmin kuin tämän ystäviä, jotka eivät kantaneet mitään uskonnollisia symboleita.

Rawhani keskusteli kokemuksistaan koulunsa psykologin kanssa saadakseen vastauksen siihen, miksi hänen teoriansa rasismista oli väärä. Psykologin mukaan ihmiset ovat todellisuudessa rasistisia, mutta reagoivat vääristyneesti piilottaakseen ajatuksensa.

“Voi olla niin, että joillain saattaa olla rasistisia taipumuksia, mutta he eivät halua toisten näkevän sitä – siksi he reagoivat liioitellusti”, Rawhani uskoo.

Lähteet: Nordfront.se, Daily Mail

5 KOMMENTIT

 1. Tällein sitä razzizmia löytyy, kun oikein etsii. Jos muuten ei löydy, niin tilanne käänneetään päälaelleen ja sitten viimeistään löytyy ajatusrikoksista katalin – The Rasismi.

  Eikö muuten vähän aikaa sitten vantaalaisessa uimahallissa löytynyt rasistista syrjintää, kun mustalaisten ei annettu pestä likapyykkejä ja ajella karvoja yleisissä tiloissa?

 2. Mitähän ämmä oikein haki tällä “tutkimuksella”? Ei ainakaan vastauksia, sillä asenteesta päätellen oli “tutkimuksen” tulos mitä vain, niillä pönkitetään jo valmiita harhaisia ennakkoluuloja. Surkuhupaisaa on kai ainoa kuvaava sana, joka tulee mieleen.

 3. Rasismia varmasti on, mutta se on aika harvinainen ja pienten piirien ilmiö. Jotkut ulkomaalaistaustaiset käyttävät rasismikorttia hyväkseen kun haluavat esim. valittaa asioista tai haluavat huomiota.

 4. “Psykologin mukaan ihmiset ovat todellisuudessa rasistisia, mutta reagoivat vääristyneesti piilottaakseen ajatuksensa”

  Jos kohtelee ihmisiä rasistisesti, on rasisti. Mutta jos ei kohtele, on viekas rasisti joka salaa ajatuksensa. Lopputulema: kaikki ovat rasisteja.

 5. “Tutkimuksen väärä tulos”. Näin voisi otsikoida tämänkin jutun. Kun ihmisen omat ennakko luulot ovat niin kovat että tutkimustuloksen valmistuttua, suututaan “väärälle” tulokselle ja väännetään se väkisin mieleiseksi, ei kyse ole tutkimuksesta. Tässähän haetaan loppujen lopuksi apua “ammatti ymmärtäjältä” kun ei itse saatu vaikutettua haluttuun lopputulokseen.

  Tutkimuksen loppuraportissa nimenomaan ITSE koitetaan kumota lopputulos kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ja kun lopputulosta ei saada kaadettua mitenkään, voidaan todeta “Hei se on oikein”. Tässä “tutkimuksessa” ei tieteellinen tuloksentarkastelu kestä päivänvaloa.

  Loppujen lopuksi, miksihköhän kyseinen testi tehtiin? Jos olisi osoitettu että huiviin pukeutuneita käsitellään rasistisesti, niin mitä siitä olisi seurannut? Miksi tämä testi tehtiin ja mihin sen tuloksilla oli tarkoitus vaikuttaa?

  Ei kai kukaan meistäkään kuljeskele aikuisiässä esim. tutti suussa vain testaillakseen vastantulijoiden ilmeitä ja kuunnellakseen kommentteja. Ja sitten revitä lööpeissä että “Kansalaisen ilmaisuvapautta rajoittaa rasismi”.

Comments are closed.