Koti Uutisia Eläinoikeusjärjestö valmistelee suurinta karhujen pelastusoperaatiotaan Kiinassa

Eläinoikeusjärjestö valmistelee suurinta karhujen pelastusoperaatiotaan Kiinassa

5

Eläinten oikeuksia ajava Animals Asia -järjestö kertoi tiistaina pelastavansa 130 karhua kiinalaiselta tarhalta eteläisen Guangxin alueelta. Pelastusoperaatiosta tulee järjestön tähänastisista suurin. Toiminnan tarkoituksena on lopettaa julmat karhufarmit, joilla eläimistä “lypsetään” sappea niiden sappirakkoon asennettujen katetrien avulla.

Karhufarmilta pelastettu kauluskarhu uudessa turvakodissaan.
Karhufarmilta pelastettu kauluskarhu uudessa turvakodissaan.

Hong Kongissa päämajaansa pitävän Animals Asia -järjestön mukaan Kiinassa pidetään jopa 10 000 karhua vangittuina usein huonoissa ja ahtaissa oloissa jopa 30 vuoden ajan. Kauluskarhuilta lypsettävän sapen uskotaan parantavan paikallisten uskomusten mukaan joitakin silmä- ja maksavaivoja. Aidosta karhun sapesta maksetaan jopa 24 000 dollaria kilolta. Sapella ei ole kuitenkaan todistettu olevan mitään terveysvaikutuksia, ja menetelmä on eläimille fyysisesti ja psyykkisesti hyvin raskas ja kivulias; useimmat vangitut karhut kuolevat nälkään, nestehukkaan sekä erilaisiin tauteihin ja kasvaimiin.

Animals Asian onnistui tehdä sopimus valtio-omisteisen Flower Worldin kanssa sen karhufarmin haltuunotosta Guangxin eteläosassa Nanningissa. Farmista on tarkoitus tehdä turvakoti pelastetuille Aasian mustakarhuille. Sopimukseen päästiin, kun yhtiön johto totesi, ettei sen toiminta ollut kannattavaa: “Erityisesti kahden viime vuoden aikana on käyty paljon julkista keskustelua sapen keräämisestä eläviltä karhuilta. Useimmat ihmiset vastustavat sitä, joten näemme, että liiketoiminta tällä alalla on yhä vähemmän kannattavaa”, totesi Flower Worldin toimitusjohtaja Yan Shaohong.

Animals Asia on säästänyt yli viisi miljoonaa dollaria seuraaviksi kolmeksi vuodeksi rakentaakseen turvakotia ja kouluttaakseen henkilökuntaa pitämään huolta karhuista. Järjestön perustaja ja johtaja, englantilaissyntyinen Jill Robinson, kertoi useimpien karhujen jäävän turvakotiin todennäköisesti loppuelämäkseen. “Tämä sopimus on tulosta vuosien aikana lisääntyneestä tietoisuudesta ja vastustuksesta, ja farmin ylläpitäjä osoittaa moraalista lahjomattomuutta tehdessään oikein”, Robinson totesi.

Lähde: Reuters

Aiheeseen liittyen: Oikeutta Aasian karhuille

5 KOMMENTIT

 1. Pitkästä aikaa jotain positiivista luettavaa Aasian eläinoikeusrintamalta. Kiitokset uutisesta!

 2. “Sopimukseen päästiin, kun yhtiön johto totesi, ettei sen toiminta ollut kannattavaa: ”Erityisesti kahden viime vuoden aikana on käyty paljon julkista keskustelua sapen keräämisestä eläviltä karhuilta. Useimmat ihmiset vastustavat sitä, joten näemme, että liiketoiminta tällä alalla on yhä vähemmän kannattavaa”, totesi Flower Worldin toimitusjohtaja Yan Shaohong.”

  Aivan helvetin sairasta, että valtio-omisteisen yrityksen edustaja sanoo tälläistä. Siis eläinrääkkäyksestä luovutaan AINOASTAAN siksi, että se ei ole taloudellisesti kannattavaa.

 3. Nähtävästi noiden sadististen vinosilmienkin keskuudessa on kunnollisia ihmisiä. Vielä kun lakkaisivat keittämästä kaikki syötävät eläimet elävinä niin voisin jopa kunnioittaa tuota väkeä.

 4. Kaikki kyseiseen eläinrääkkäykseen osallistuneet pitäisi hirttää julkisesti, ja uutiskuvat levittää pitkin maailmaa. Ehkä sitten olisi jotain toivoa asian suhteen.

 5. Joskus aiemmin totesin, että eläimillä on samat oikeudet kuin ihmisillä. Sen lisäksi ihmisillä on vastuu eläimistä. Ja se pitää yhä.

  On surullista nähdä, mihin kommunismi taannutti Kiinan Englannin oopiumisodan jälkeen. Nyt siellä ei tunneta sanaa empatia. Tai se ainakin peitetään hyvin. Vastaavanlaisia tapauksia on lännessä, missä erilaisia rokotteita ja sairauksia testataan eläimillä. Miksi juuri eläimillä? Se, että on rotta, ei tee testauksesta yhtään vähäpätöisempää. Kiinalaisilla on omat rohdosvalmisteensa, joista osa on 4 500 vuoden takaa. Niiden toimivuus tiedetään, ja tämä on sikäläisen lääketuotannon negatiivinen puoli. Lääkkeitä tarvitaan nyt ylikansoittuneen maan ihmisille. Sekä ulkomailla asuville.

  Hyvänä esimerkkinä on hainevärusto, jota länsimaalaiset ihmiset popsivat hyvällä mielellä. Se kun pistää vanhoihin niveliin vauhtia ja notkeutta vieden samalla kivut ja säryt. Ihmiset eivät ota selvää, miten nykyään haineviä kerätään. Jos ottaisivat, eivät ostaisi. Tai olisivat kuntoilleet aikoinaan. Ja syöneet vähemmän epäterveellisesti.

  Länsimainen lääketiede aina väheksyy kiinalaista. Kaikissa vastaavissa artikkeleissa sanotaan, että “ei ole todettu olevan mitään vaikutusta”. Se on vale. Kaikki parhaimmat lääkkeet, ja voimakkaimmat, löytyvät luonnosta. Sen todistaa kohdallani jo sekin, että 18-vuotiaana minulle annettiin vuosi elinaikaa ja sanottiin, että mitään ei voida tehdä. Vaihto holistisesta lääkinnästä luonnon puolelle on tuonut 33 vuotta lisää herättyjä aamuja. Väitän, että jokainen, joka tutustuu suomalaisen kansanperinteen lääkkeisiin tai kiinalaiseen, vaihtaa ne hyvin pika pikaa holistisen lääkehoidon tilalle.

Comments are closed.