Koti Uutisia Nainen raiskattiin romanileirissä Norjassa

Nainen raiskattiin romanileirissä Norjassa

8
Lislebyn romanileiri.
Lislebyn romanileiri.

Etelä-Norjassa sijaitsevan Fredrikstadin käräjäoikeus päätti vangita viime maanantaina 38-vuotiaan romanialaismiehen neljäksi viikoksi. Miestä epäillään 40-vuotiaan naisen raiskauksesta.

Raiskaus tapahtui torstain vastaisena yönä viime viikolla. Esitutkinnan mukaan Sarpsborgista kotoisin oleva nainen oli seurannut miestä Fredrikstadissa sijaitsevasta pubista tämän asuntovaunuun Lislebyn romanileirissä. Epäilty otettiin kiinni päivä raiskauksen jälkeen.

Fredrikstadin käräjäoikeuden mukaan on olemassa suuri riski, että mies yrittäisi välttää syytteet, mikäli hänet vapautetaan. Hän on Romanian kansalainen eikä hänellä ole työtä Norjassa.

Lislebyn romanileiri koostuu sekä parakeista että asuntovaunuista. Fredrikstadin kunta perusti noin 200 000 Norjan kruunua maksaneen leirin vuoden 2014 alussa. Esimerkiksi käymälät, vesi ja sähkö ovat leirissä ilmaisia ja kunnan maksamia.

Leirin perustaminen kohtasi aikanaan suurta vastustusta paikallisväestön keskuudessa. Kun romanileiri pystytettiin, joutui eräs 23 vuotta talossaan asunut perhe uusien asukkien lähimmäksi naapuriksi. Perheen esittämät protestit eivät kuitenkaan saaneet vastakaikua poliitikoilta, ja he joutuivat lopulta muuttamaan pois pitkäaikaisesta kodistaan.

Fredrikstadin romanit on yhdistetty aiemminkin erilaisiin rikoksiin, kuten varkauksiin ja murtoihin. Viime vuoden aikana tämänkaltaiset rikokset lisääntyivät Lislebyssä 50 prosentilla sen jälkeen, kun kunta päätti siirtää romanit kyseiselle alueelle. Sen sijaan Ørassa, missä leiri aiemmin sijaitsi, rikokset ovat vähentyneet huomattavasti romanien muutettua pois. Päättäjät eivät siten onnistuneet poistamaan leirin mukanaan tuomia ongelmia, vaan ainoastaan siirtämään ne toiseen paikkaan.

Lähteet: Nordfront.net, Sarpsborg Arbeiderblad, Fredriksstad Blad

8 KOMMENTIT

 1. Tosi paska homma, mutta eipä ole näemmä järki päätä pakottanut jos vapaaehtoisesti hakeutuu manneleiriin.

 2. Eipä kyllä voi muuta toivoa kuin pikaisia toipumisia ja multikulti-unesta heräämistä. Täyspäinen valkoinen menee romanileiriin rynnäkkökiväärin seurassa, tai ainakin niin ne on ennen tunkeutujat häädetty. Julkista rahaa vielä jopa näille… Kyllä on humanistimafia tyytyväinen kun saa varkaat ja raiskarit asua siellä täysin ilmaiseksi.

 3. Noi mannet vois jo palauttaa takas sinne Intiaan mistä ovat tulleet, ei niitä ikinä pitäis olla täällä Euroopassa.

  • Romanithan ovat olleet täällä vuosisatoja. Elävät sekaisin mutta silti yhdessä muun väestön kanssa. Osa traditionalistisia, kunnioita sitä että kunnioittavat perinteitään. Miksi häätää? Rötöstelijät vankilaan tai karkotukseen.

   • Ihan niinkuin perinteiden kunnioittaminen olisi joku itseisarvo, eiköhän se riipu aika paljon perinteiden laadusta. Onhan Afrikassakin paljon erilaisia perinteitä, joita en kuitenkaan mielellään täällä näkisi.

    Muutenkin aika kliseistä paskaa puhua jostain mustalaisten hienosta kulttuurista tai perinteiden vaalimisesta, kun yleensä ainoa tällainen “perinne”, joka kyetään nimeämään on vanhempien kunnioittaminen. Muillehan tuokin asia on ihan itsestäänselvyys, jota ei tarvitse mainita erikseen. 😀 Lisäksi manneja jää jatkuvasti kiinni tai joutuu etsintäkuulutetuiksi valkoisten vanhusten ryöstelyistä (=kunnioitus?).

    Mustalaiset ovat rodullisesti vierasta ainesta, joilla ei ole mitään annettavaa Euroopalle. Ei jatkoon…

   • Vuosisadan vitsi, että mustalaisia ei mukamas kuuluisi häätää pois täältä 😀 Haluatko kertoa yhdenkin hyvän asian, mitä tuo kyseinen kansanosa on meille tuonut? Poliisin työllistämistä ei sitten muuten lasketa.

   • Ei sillä väliä ole kauanko joku tietty ryhmä on ollut jollakin maaperällä, ei se ole este karkottamiselle. Juutalaisia on karkotettu suurina määrinä pois monista maista joissa he olivat olleet jo vuosisatoja, niin miksei romanejakin? Romanitkin ovat mamuja siinä missä muslimit ja afrikkalaisetkin, eihän romanit ole ollut kuin vasta 400 vuotta Suomessa.

    Eurooppa kuuluu ainoastaan eurooppalaisille ja romanit eivät ole eurooppalaisia, vaan täysin vierasta rotua olevia Intian kastijaosta ja romanien ensinnäkin pitäisi olla siellä Intiassa, ei Euroopassa.

    P.S
    Sanokaa yksikin keksintö tai jokin hyvä saavutus joka on romanin tekemä?

    Afrikkalainenkin on 100 kertaa sivistyneempi ja fiksumpi kuin joku romani.

 4. Onhan mustalaisnaiset kehittäneet helpon keinon jättää ostokset maksamatta kassalla. Isoissa hameissa on piilotaskuja joissa kulkee joulukinkkukin huomaamatta. Tällainen kulttuuriperinne pitää ehdottomasti säilyttää ja opettaa nuoremmallekin polvelle.

Comments are closed.