Koti Uutisia Kotimaa Naakan status rauhoitettuna lintuna saattaa päättyä

Naakan status rauhoitettuna lintuna saattaa päättyä

7

Eduskunta on tämän tai seuraavan viikon aikana päättämässä siitä, päätetäänkö naakan rauhoittaminen. Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta on jo aikaisemmin linjannut, että lintu voitaisiin siirtää takaisin metsästyslain piiriin.

Valiokunnan linjaus perustuu siihen, että naakkakanta on 2000-luvun aikana lisääntynyt voimakkaasti. Valiokunnan mukaan lintu aiheuttaa jo suuria ongelmia esimerkiksi sotkemalla ympäristöä.

Jos lakimuutos menee läpi, voidaan naakkaa ampua jo metsästyskauden alkaessa syksyllä.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

 1. Samalla voitaisiin poistaa toinen tuholaislaji suojelusta: joutsenet. Ne terrorisoivat suuressa osassa maat amuita lintuja ja lajeja. Jopa ihmistä.

 2. Naakkoja on lopulta hyvin vähän. Vain joitakin muutamia satoja tuhansia. Ei se määrä ole mitään, illuusion kannan vahvuudesta luo, että naakat viihtyvät yhdessä.
  Naakan ongelma on, että naakka on liian fiksu ja oppivainen ja sekös ihmisiä sapettaa. Let it be, joku viisas joskus totesi. Naakka on luonnon veijari, eikö mikään saa vaan olla.

  • Enemmän kuin naakan nokkeluus ihmisiä varmaan kiukuttaa se että naakka tekee usein pesänsä savupippuihin. Ja koska pesä on niin tiukasti tehty, joudutaan savupiippu purkamaan kyljestä pesän poistamiseksi.

   Toinen asia mikä keljuttaa ainakin viljelijöitä on naakkojen vierailut paalikasoissa ja kaalimaissa. Naakat kulkevat kaalista kaaliin ja nokkaisevat vain kerran kaalia. Näin saattaa iso osa kaalipellosta olla suoraan peltoon kynnettävissä kun ne ovat pilalla. Samoin pyöröpaalit. Pyöröpaaleja nokkimalla ne pilaavat osa heinäsadosta. Eikä kumpaakaan korvaa mikään vakuutus.

   Jos nuo naakan tekemät tuhot korvattaisiin vaikka valtion toimesta (eläimethän kuuluvat valtiolle) niin veikkaan että naakt saisivat rauhassa tehdä pesänsä piippuihin ja nokkia pellon antimia sekä peltojen reunustoille kerättyä satoa. Mutta kun ei.

   • Jos naakoilta kysytään niin varmaan katsovat ihmisen haitalliseksi vieraslajiksi joka tekee kaikkensa tuhotakseen elämän koko planeetalta.

Comments are closed.