Koti Uutisia Kotimaa Poliisiylijohtaja vaatii kasvontunnistusta valvontakameroihin

Poliisiylijohtaja vaatii kasvontunnistusta valvontakameroihin

4

Uuden henkilötietolain valmisteluiden alla poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen haluaisi kasvojentunnistuksen valvontakameroihin. Tämä mahdollistaisi poliisille esimerkiksi etsintäkuulutetun henkilön kasvokuvan syötön valvontakameroista kasvojentunnistusohjelmaan. Tällä tapaa etsintäkuulutettu voitaisiin seuloa väkijoukosta entistä tehokkaammin.

– Tilanne olisi sillä tavalla tärkeää saada ajan tasalle – totta kai perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen – että poliisin hallussa olevaa materiaalia voitaisiin käyttää rikostorjuntaan, Kolehmainen totesi.

Lähde: Ilta-Sanomat 

4 KOMMENTIT

 1. Storyvillen huorakaappiin kamerat. Sielä se Niinistöhkis kävi.

 2. Miten niin vaatii?? Ne on olleet jo viisi vuotta ja niillä on kerätty dataa tietokantoja varten. Nyt haetaan oikeutusta käyttää niitä oikeudenkäyntien todisteina. Sen jälkeen matut ja anttifantit eivät tunnistu kuten eivät nytkään mutta isänmaallisia seurataan julkisista liikennevälineistä lähtien aina kaduilla- ja ajoneuvoilla kulkemiseen asti.

  Muistakaa että aina silloin kun jotai asiaa ajetaan läpi, se on ollut jo valmiina ja sen käyttöönotossa on 100% varmuus. Aivan kun autossa olevassa GSM-sirussa. Jo nyt ajoneuvoja voidaan seurata runkonumeroon perustuen ja esim. kolaritilanteessa ajoneuvon tiedot (nopeus, jarrutusmatka, matkustajien määrä jne ) saadaan luettua ECU:sta. Mutta tietoja ei voi käyttää todisteina. Älkää kuitenkaan huoliko, nekin saavat kohta lainvoiman.

 3. Tietenkin vain valkoisia “rikollisia” vastaan “yhteiskuntarauhan takaamiseksi”, jolla estetään Turunkin muslimiterrori-iskua “Allahu Akbar” pahempaa “vihapuhetta” ja etenkin “vihapierua”, joka ylistää “valkoista ylivaltaa” perin haisevaan tyyliin, joka ei ole edes hyväksyttävää “paskan syömistä ja kuolemista pois”.

  • Pieruista puheenolkös miksi niissä on haju?

   🤔 …

   🤨

   No jotta kuurotkin voisisvat niistä nauttia… 🤢

Comments are closed.