Koti Uutisia Monikulttuurinen välikohtaus Helsingin metrossa

Monikulttuurinen välikohtaus Helsingin metrossa

9

Joukko afrikkalaistaustaisia nuoria otti yhteen Helsingin metron viiden lipuntarkastajan kanssa sunnuntai-iltana Kulosaaressa. Helsingin seudun liikenteen HSL:n tarkastusyksikön tarkastusesimies Timo Kärkkäinen kertoi Metrolle seitsemän teinin kierrättäneen matkalippuja ja yrittäneen “pyöritellä tarkastajia”, koska kaikilla ei ollut tarvittavaa lippua. Sanasodan jälkeen yhtä tarkastajaa lyötiin selkään ja tarkastaja otti lyöjästä otteen.

Sosiaalisessa mediassa leviävä video alkaa vasta siitä kohtaa, kun tarkastaja on ottanut afrikkalaistaustaisesta nuoresta kiinni ja näyttää kuristavan tätä. Videon perusteella lipuntarkastajan voimankäyttöä on kuvailtu “ylimitoitetuksi”, mutta Kärkkäinen sanoi kyseessä olleen hallintaote kuristuksen sijaan eikä hänen mukaansa nauhalla näy yhden nuorista ensin kimmastuneen ja sitten käyneen tarkastajan kimppuun. Sen jälkeen muutkin nuorisojoukosta yrittivät käydä toisten tarkastajien päälle.

Kärkkäinen myös epäilee videon olevan tieten tahtoen kuvattu kyseisestä kohtaa: “Kunpa joku olisi kuvannut myös tilanteen alun. Varmaankin ihan tarkoituksella tämä on julkaistu näin, että näkyy pelkästään se, kun tarkastaja pitää tätä nuorta miestä hallintaotteessa”, Kärkkäinen kommentoi.

Itäkeskuksen metroasemalle tuli paikalle sekä vartijoita että kolme poliisipartiota selvittämään tilannetta. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa. Välikohtauksen jälkeen poliisi vain poisti metroasemalta järjestyshäiriöitä aiheuttaneet maahanmuuttajanuoret.

Videon voi katsoa YouTubessa.

Lähteet: Metro, Ilta-Sanomat

9 KOMMENTIT

 1. Menolippu Afrikkaan. Näistä ei ikinä tule suomalaisia. Afrikkalaisista ei ikinä tule edes eurooppalaisia.

 2. Linkkiin taisi lipsahtaa jutun alku, joten tässä pelkkä loppu:

  https:/www.youtube.com/watch?v=wUkj1K0E27k

  On ihan oikein että joku ojentaa tuota väestönosaa ja kertoo sille mikälaiset käyttäytymis säännöt ja normit meillä täälä Suomessa on. Jossain muualla voi olla toisin, mutta tässä yhteiskunnassa meillä on tällaiset säännöt.

  Mitä tulee tuohon otteeseen niin kaikki pikkuisenkin kamppailua harrastaneet näkevät ettei tuo ote kurista ketään. Ilkeältä se tuntuu mutta valtimoiden kautta verikin kiertää melko normaalisti. Kuristuksesta ei siis ole kyse. Se tapahtuu eri kohdasta kaulaa.

  Poliisien toiminta antaa pikkuisen väärän signaalin tällaisella joukolle. Jos kerran tarkastajat tekevät työnsä kunnolla ja joutuvat väkivallan kohteeksi, pitäisi poliisin ottaa asia vakavasti. Nyt tämä yhteiskuntaluokka saa sellaisen signaalin että ei lipu tarkastajia tarvitse kunnioittaa. Poliisi vapauttaa heidät kuitenkin. Ja se on väärin se. Yhteiskunnan tulisi tukea itseään sisältäpäin, ei sortaa.

 3. Lipuntarkastajat hoitivat homman hienosti! Nuo villieläimet ovat täysin arvaamattomia ja erittäin väkivaltaisia, kuten video todistaa. Tuollaisilla neekereillä ei ole rauhallisiin ja sivistyneisiin länsimaihin mitään asiaa.

 4. Tuntuu siltä ,että ne just näissä Somaaleissa on paljon jotka aiheuttavat ongelmia. Esimerkiksi Kenialaiset näyttävät käyttäytyvän eri lailla.

  Se on vaan sitä ,että mustia rotuja on useita samoin kuin valkoisiakin.
  kuen somaali on ihan eri rotu kuin kenialainen tai aboriginaali. samoin anglo-saksoni eri kuin arjalainen tai slaavi.

  Vai väittäkö joku ,että nämä musta ja valkoiset rodut ovat samoja ??

  Ongelmana on paskakulttuuri . samanlaisen suuntahan meidän oimakin kultturimme on menossa kiitos meidän sionisti marionetti vapaamuurari maan petturi politikoiden.

 5. Jos tosiaan on mennyt niin, että mustat pojat on lopuksi vain poistettu metrosta niin on aika merkillinen toimintamalli. Tuolla tavallahan saanee jatkossa matkustella kuka tahansa ilmaiseksi, kunhan muistaa kopauttaa tarkastajaa lippuja kysyttäessä. Tosin matkanteko ei pakolla kestä tällä tavalla aivan perille saakka.

 6. Tämä sekoilu + Tiksin meno viime vklp….

  Jonkinlainen Anti-Scum partiointi esim. viikonlopuiksi PK-Seudulle? Nippusiteitä taskuun ja Jokamiehen-Kiinniotto oikeudella häiriköt kiinni ja poliisin huomaan? Varmasti tulisi ärsyttämään poliiseja, mutta pitää voimankäytön minimissä/tilanteen vaatimassa määrässä, niin voisi jopa välttyä syytteiltä itse.

Comments are closed.