Koti Uutisia Ulkomaat Mikkeliin perustetaan muslimeille oma hauta-alue

Mikkeliin perustetaan muslimeille oma hauta-alue

4

Mikkeliin perustetaan islaminuskoisille hauta-alue. Alue tulee sijaitsemaan tunnuksettomien alueella eli niin kutsutulla uskonnollisesti neutraalilla alueella. Tunnuksettomien alue on perustettu vuonna 2016, mutta alueelle ei ole vielä haudattu yhtään vainajaa.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta arvelee, että lähitulevaisuudessa Etelä-Savossa islaminuskoisten hautaus tulee ajankohtaiseksi. Syynä tarpeelle on “pakolaisten” lisääntynyt määrä Mikkelissä ja lähikunnissa. Tällä hetkellä Etelä-Savossa kuolleet islaminuskoiset on toimitettu Etelä-Suomeen haudattaviksi.

Alueelle on varattu 58 aikuisille ja 28 lapsille sopivaa hautapaikkaa. Islaminuskoiset eivät käytä tuhkausta, joten kaikki paikat on tarkoitettu arkuille. Tunnuksettomille jää vielä 30 arkkupaikkaa ja 112 paikkaa uurnille.

Lähde: Länsi-Savo

 

4 KOMMENTIT

  1. Ei kannata mennä pakanan kuolemaan Mikkeliin; voi saada ählyn naapurikseen ja sitä jollotusta ei kestä kuurokaan. Lisäksi riski joutua allahakbaraatuksi kesken lahoamisen on suuri.

  2. Luterilaisella seurakunnalla on verotusoikeus ja monopolis hautapaikkoihin. Mutta miksi pitää erikseen rajata joku alue jollekkin uskontokunnalle? Eihän mormoooneja tai jehovia tai metodisteja ole tähänkään asti eristetty muista. Juutalaisista en tiedä. Tosin, ainakin Dasslerin veljekset olivat niin kovissa riidoissa keskenään että ovat haudattuna Herzogenaurachin pienen hautausmaan eri nurkkiin. Mutta Suomessa… Muslimien hautausmaa… Kun ei vaan sattus mitään sielä kun se on noin eriksee merkitty.

  3. Onneksi on hyvin pitkälti vapaus päättää mihin, missä ja miten kupsahtaa, takaisin luonnon kiertokulkuun; siihen ei ole mustakaavuilla, koukkunokilla tai hietaruskeilla ole sanaa sanottavana.
    Omia jäännöksiäni ei tulla asettelemaan luutarhoihin, siellä ahma ja susi saavat järsiä ihan rauhassa, maan matoset pitävät huolta lopusta jäämistöstä sammalvuoteella.

Comments are closed.