Koti Uutisia Marssi Monsantoa vastaan

Marssi Monsantoa vastaan

2

UK_marssi_monsantoa_vastaan

Lauantaina 25.5. marssitaan geenimanipulaatiota vastaan 36 maassa ja yli 336 kaupungissa. Geenimanipulaation keulakuvaksi noussutta monikansallista agri- ja bioteknologiayhtiö Monsantoa vastaan marssitaan myös Suomen kaupungeista ainakin Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Vaasassa.

Monsanto on ollut yksi ensimmäisistä osapuolista, joka osallistui kasvisolun muokkaamiseen, ja yhtiö omistaakin arvioiden mukaan patenttiensa avulla 90 prosenttia geenimanipuloiduista organismeista.

Suomalaiset maidontuottajat ja useat lihatuottajat ovat onneksi ilmoittaneet vastustavansa geenimuuntelua. Kuitenkin Suomen suurimpiin rehutuottajiin kuuluvat Raisioagro ja Suomen Rehu ovat ottaneet tänä keväänä Monsanton geenimanipuloidun soijalajikkeen valikoimiinsa.

Marssin tarkoituksena on antaa tukea luonnonmukaisesti tuotetulle kotimaiselle ravinnolle ja vastustaa geenimanipuloituja tuotteita. Lisäksi marssin osallistujat vaativat pakollisia merkintöjä muuntogeenisten raaka-aineiden käytöstä eläinten ruokinnassa ja muiden päivittäisten elintarvikkeiden merkinnöissä.

 
Lähteet: Aamuset, Pohjalainen

 
Aiheeseen liittyen:

GMO-kasveista löytyi uusia haittatekijöitä
Vastuullinen kuluttaminen

2 KOMMENTIT

Comments are closed.