Koti Uutisia GMO-kasveista löytyi uusia haittatekijöitä

GMO-kasveista löytyi uusia haittatekijöitä

0

UK_Monsanto_biohazard

Geenimuunnellut kasvit on todettu monella tapaa haitalliseksi ihmiselle. Nyt on löytynyt jälleen yksi syy vältellä niitä: kasvin sisälle piilotettu virusgeeni.

Geenimuunneltuja ruokakasveja on myyty ympäri maailmaa vuosia. Monsanto ja Yhdysvaltain hallitus ovat väittäneet niiden olevan täysin turvallisia tiedemiesten varoitteluista huolimatta, vaikka niitä on testattu hyvin vähän (joissain tapauksissa ei ollenkaan). Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n raportti paljastaa erään vaaran, josta ei aiemmin ole puhuttu.

EFSA:n raportista käy ilmi, että tutkijat ovat löytäneet ennalta tuntemattoman virusgeenin nimeltä Geeni IV. Huolestuttavaa ei ole pelkästään se, että geeniä esiintyy 63 %:ssa hyväksytyistä viljakasveista, vaan geeni voi myös häiritä elävien organismien koko biologista toimintaa. Suosituista GMO-kasveista kuten Roundup Ready -soijapavuista NK603- ja MON810-maissista löytyi fyysistä mutaatiota aiheuttavaa geeniä. NK603-maissi yhdistettiin rotilla ilmenneisiin syöpätapauksiin.

Independent Science Newsin mukaan Geeni IV kehittää viruksia niin, että ne voivat kiertää kasvien ja eläinten – myös ihmisten – puolustusmekanismin. Raportin tietojen mukaan tiedetään, että Geeni IV auttaa kokoamaan virushiukkasia, estää solukon luonnollista puolustuskykyä, tuottaa mahdollisesti ongelmallisia proteiineja ja herkistää kasvit bakteerisille taudinaiheuttajille. Tämä geeni siis siirtyy myös kasvista loppukäyttäjään, ihmiseen.

 

Aiheesta muualla:

http://www.infowars.com/safety-group-blows-lid-on-secret-virus-hidden-in-gmo-crops/