Koti Uutisia Ulkomaat Macron ja Merkel tuomitsivat nationalismin

Macron ja Merkel tuomitsivat nationalismin

7
Ranskan presidentti Emmanuel Macron itseään kymmeniä vuosia vanhemman vaimonsa ja mustien ympäröimänä Elysé-palatsissa.

Goldman-Sachsin entinen työntekijä Emmanuel Macron ja liittokansleri Angela Merkel tuomitsivat nationalismin rauhanfoorumissa. Rauhanfoorumin pitäminen liittyi ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistojuhlaan. 11.11. tuli täyteen sata vuotta Versailles’n häpeärauhasta, jossa voittajat päättivät, että Saksa oli syyllinen koko sotaan. Samaisessa rauhassa Saksalta vietiin maita, teollisuutta, ruokaa, raaka-aineita ja sotilasvoimat.

Macronin mielestä antisemitismi ja nationalismi uhkaavat maailmanrauhaa samalla tavalla kuin talousongelmat ja joukkomaahanmuutto. Macron saattoi viitata antisemitismin esille tuonnilla sitä, ketkä ohjailevat globaaleja yrityksiä ja hallituksia.

Merkel tuomitsi niin ikään nationalismin. Hänen mielestään maailmanrauha ei ole itsestäänselvyys, vaan sen puolesta tarvitsee työskennellä.

YK:n pääsihteeri António Guterres puhui myös tapahtumassa. Guterres varoitteli samankaltaisista yhtäläisyyksistä tämän päivän ja 1930-luvun alun kanssa.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

 1. Ensimmäisen maaimansodan rahallisista korvauksista ei luovuttu koskaan saksan osalta, viime vuonna saksa maksoi viimeisen erän tästä eli 70 miljoonaa euroa.
  Makaryynille ja Merkilliselle on todella ahdistavaa ajatella että vielä voisi olla euroopassa kansallisvaltioita ilman keskuskontrollia ja itsenäisiä.

 2. Tämä ei ole uutinen mama-merkelin kohdalla. Viitisen vuotta sitten se heitti Saksan lipun kädestään kun se tuotiin sille vaalivoiton jälkeen. Mama-merkel on aina ollut Saksan kansan vihollinen. Entinen osti on niin vihaa ja katkeruutta täynnä että se haluaa kostaa vielä tulevillekkin polville. Oikea “Egyptin kahdestoista vitsaus” koko ämmä.

  • Olen kuullut, että olisi oikeasti Puolan juutalainen. Joka tapauksessa B’nai B’ryh päättää hänen ja Saksan eliitin joka toimenpiteen

 3. Maailmansotien, kansanmurhien ja muiden tuhoisien kriisien aiheuttajien ja niiden perillisten pitämä “rauhanfoorumi”…buhaa haa!

  Miten se meni, sota on rauhaa ja musta on valkoista…

 4. Saksalaiselta Donald Trumpilta tuskin jäi osallistumatta tahattomasti..

 5. Kansalaiset tuomitsivat nämä kaksi saastaa jo kauan aikaa sitten, odottelen päivää kun joku kansallissankari päästää nämä päiviltä.

 6. Macron ja Merkel ovat valontuojia tähän pimeeseen maailmaan, todellisia sankareita, jotka uskaltavat uhmata pimeyden voimia eli uusnazeja, nationalisteja ja muita äärioikeistolaisia. 🙂

Comments are closed.