Koti Uutisia Kymmeniä laittomia siirtolaisia hukkunut Libyan rannikolla

Kymmeniä laittomia siirtolaisia hukkunut Libyan rannikolla

1

Libyan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että viime viikon tiistaina hukkui ainakin 36 Eurooppaan pyrkivää laitonta siirtolaista. Maan viranomaisten mukaan laittomia siirtolaisia kuljettanut alus upposi.

Libyan laivasto pelasti 52 siirtolaista merestä. Siirtolaisten aluksessa oli tietojen mukaan ainakin 130 ihmistä.

Laittomat siirtolaiset käyttävät Libyan rannikkoa reittinään päästäkseen Eurooppaan. Libyan sisäministeri Saleh Mazek uhkasi Eurooppaa, että Libya aikoo tulevaisuudessa auttaa siirtolaisia pääsemään Eurooppaan, jollei EU tee enemmän siirtolaistulvan ja kuolonuhrien tyrehdyttämiseksi.

Lähteet: BBC, Iltalehti

Aiheeseen liittyen:

Ebola-virus levinnyt mahdollisesti Italiaan
Italian sisäministeri: 600 000 afrikkalaista valmiina tulemaan Eurooppaan
Italia pelastanut päivässä merihädästä yli tuhat laitonta siirtolaista

1 KOMMENTTI

  1. Miten tähän nyt reagoisi. On valitettavaa että EU ja Amerikan yhdysvallat levittivät Libyaan demokratiaansa sillä seurauksella, että ihmiset mieluummin hukkuvat mereen kuin kuoleva kotimaassaan nälkään. Gaddafin hallinnon aikana tilanne maassa oli hyvä. Tulevaisuus valoisa ja johtaja nautti suosiosta. Sitä kuvaa se ettei Libyaa valloitettu hetkessä. Maassa kytee vieläkin.

    NO, Amerikan yhdysvallat ja sen pankkiirit sekä energiayhtiöt saivat Libyan luonnonvarat. Kansa jäi nuolemaan näppejään ja köyhtyi muutamassa kuukaudessa. Energia ja infra on tuhottu. Maa jouduttaisiin rakentamaan uudesaan, mutta millä rahalla? Nyt kun öljyn ja kaasun myyntitulot menevät Amerikkalaisille. Ja Libyan kultakin varastettiin Amerikkalaisten toimesta.

Comments are closed.