Koti Uutisia Italia pelastanut päivässä merihädästä yli tuhat laitonta siirtolaista

Italia pelastanut päivässä merihädästä yli tuhat laitonta siirtolaista

4
Laittomien siirtolaisten tuloreitit Afrikasta Eurooppaan (BBC).
Laittomien siirtolaisten tuloreitit Afrikasta Eurooppaan (BBC).

Italian laivasto on pelastanut päivän aikana 1 123 Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta Eurooppaan pyrkinyttä laitonta siirtolaista. Kumiveneillä Eurooppaan pyrkivät afrikkalaiset joutuvat usein merihätään ylittäessään Välimerta.

Eräässä tapauksessa laittomat siirtolaiset tavattiin 222 kilometriä Lampedusasta kaakkoon. Kahdeksasta kumiveneestä löydettiin kymmeniä naisia ja lapsia. Italian laivasto arvelee heidän tulleen Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta.

Viime kuussa Italian etelärannikolle saapui 2 000 siirtolaista – lähes kymmenen kertaa enemmän kuin vuoden 2013 tammikuussa. Vuoden 2013 lopulla yli 300 laitonta siirtolaista hukkui Välimerellä. YK syytti tapahtuneesta italialaisten “rasistisia ajatuksia”.

Lähde: BBC

4 KOMMENTIT

  1. Mikähän velvollisuus italialaisilla on auttaa näitä? Ne ovat nimenomaan laittomia siirtolaisia, jonka lisäksi jokainen idioottikin ymmärtää, että jos lähdet jollain kumiveneellä ylittämään merta, niin luultavasti saattaa tulla aallokkoa vastaan. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

  2. Siis ymmärsinkö nyt ihan oikein,että rasistiset ajatukset olivat syynä 300 hukkumiseen …?jo on aikoihin eletty.Olen muutenkin sitä mieltä,että niin kauan kun kumiveneellisiä täynnä Afrikkalaisia sieltä merestä noukitaan,niitä tulee aina vain lisää.

    • Punikit ja valtamedia tosiaan syyttivät rasismista Italialaisia edellisen tapauksen aikoihin… takkulaiset vetivät vielä paremmaksi ja olivat sitä mieltä, että Stubb ja Katainen liittyivät myös hukkumisiin, ja ovat fasisteja! Haha!

Comments are closed.