Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto teki syyttäjästä rikosilmoituksen

Kultainen aamunkoitto teki syyttäjästä rikosilmoituksen

1

Kultaisen aamunkoiton puhemies Ilias Kasidiaris on tehnyt syyttäjä Isidoros Dogiakosista ja kahdesta tuomarista rikosilmoituksen virkavirheestä ja virkavelvollisuuden laiminlyönnistä.

UK_Ilias_Kasidiaris

Syy rikosilmoitukselle on, että kolme kansan valitsemaa Kultaisen aamunkoiton poliitikkoa pidätettiin viime viikolla ennen kuin heitä edes oli kuulusteltu. Näin he eivät saaneet mahdollisuutta vastata syytteisiin. Kasidiaris väittää pidätyspäätöksen astuneen voimaan 9. tammikuuta ja pidätettyjä kuulustelleen 11. ja 12. tammikuuta.

Ilias Kasidiarisin mukaan pidätys oli alusta alkaen järjestetty. Hän kutsuu syyttäjää ja kahta tuomaria “kreikkalaisvastaisen vallan työkaluiksi”. “Tämä ei ole inhimillistä”, sanoi Kasidiaris perjantaina ja kuvaili tapahtunutta suureksi poliittiseksi rikokseksi.

Kolmen edustajan pidätys on jatkoa tilanteen puhkeamiselle lokakuussa, jolloin useita Kultaisen aamunkoiton jäseniä pidätettiin hyvin hatarin perustein. Näitä syytettiin “rikollisjärjestöön kuulumisesta”. Vakavasta syytöksestä huolimatta niin hallitus sen paremmin kuin syyttäjätkään eivät ole onnistuneet esittämään mitään väitettä tukevia todisteita.

Pidätettyjen perheenjäsenet ja Kultaisen aamunkoiton edustaja Ilias Panagiotaros ottavat kantaa hallituksen päätökseen pidättää kolme puoluejäsentä lisää:

Lähteet: Nordfront.se, The Province, Keep Talking Greece

1 KOMMENTTI

  1. Mahtavaa! Mitenköhän valtio ja syyttäjät meinaavat vastata haasteeseen?

Comments are closed.