Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton puheenjohtaja pidätetty “rikollisjärjestön muodostamisesta”

Kultaisen aamunkoiton puheenjohtaja pidätetty “rikollisjärjestön muodostamisesta”

5

Poliisi on pidättänyt Kreikassa Kultainen aamunkoitto -puolueen puheenjohtajan sekä useita muita jäseniä syytettyinä “rikollisjärjestön muodostamisesta”.

UK_KAn_puheenjohtaja_pidatetty

Rap-muusikko Pavlos Fyssasin murhaa on käytetty Kreikassa keinona kieltää kansallismielinen Kultainen aamunkoitto -puolue. Fyssasia puukotettiin syyskuun puolivälissä Keratsinissa sijaitsevassa kahvilassa jalkapallo-ottelun jälkeen syntyneen tappelun aikana. Yhden murhasta pidätetyn miehen mukaan hän on puolueen kannattaja. Kultainen aamunkoitto on kiistänyt kaikki yhteydet murhan suunnitteluun. Puolueen puheenjohtaja Nikolaos Michaloliakos lausui tapauksen yhteydessä:

“Kultainen aamunkoitto tuomitsee jyrkästi 34-vuotiaan miehen murhan Keratsinissa ja kieltää kaiken sekaantumisen tähän puoleen osalta. Kaikkien poliittisten puolueiden tulee toimia vastuullisesti eikä luoda tulehtunutta ilmapiiriä, jossa traagisille tapauksille annetaan poliittinen sävy.”

Kreikan poliisi on nyt pidättänyt Michaloliakosin, jota syytetään rikollisen järjestön johtamisesta. Poliisin lauantaisen ilmoituksen mukaan puolueen puheenjohtajan lisäksi on pidätetty muun muassa kaksi muuta kansanedustajaa sekä puolueen tiedottaja samaan syyhyn vedoten.

Kultaisen aamunkoiton kotisivuilla puheenjohtajan pidätystä pidetään laittomana. Puolue kehotti kannattajiaan kokoontumaan lauantaina puolen päivän aikaan Ateenan poliisilaitoksen eteen vastalauseena Michaloliakosin pidätykselle. Kreikkalaislehti Ekahtheriminin arvion mukaan paikalla oli satoja Kultaisen aamunkoiton ja Michaloliakosin kannattajia. Poliisin on kerrottu estäneen ihmisiä pääsemästä paikalle.

Fyssasin murha synnytti valtaisaa mediahuomiota, jolla vaadittiin Kultaisen aamunkoiton kieltämistä. Välittömästi murhan jälkeen Kreikan sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Nikos Dendias ilmoitti suunnitelmista hyödyntää murhaa puolueen kieltämiseen. Hän kertoi, että hallitus aikoo tiukentaa lakia ja määritellä, mikä on rikollinen järjestö.

 

Lähteet: Nordfront, Helsingin Sanomat

5 KOMMENTIT

  1. Kreikkalaiset ne vaan ei ole vieläkään oppineet äänestämään, vaikka kyseessä länsimaisen demokratian synnyinseudut. No, väärin äänestämistä voi näköjään tasapainottaa sitten sopivalla väkivaltakoneistolla. Mutta oikeasti, kaikki tuki Kultaiselle Aamunkoitolle ja vapaus poliittisille vangeille!

  2. Kaikki tuki Kultaiselle Aamunkoitolle ja Michaloliakosille! Kuolema Kreikan petturihallitukselle!

  3. Tämä tuskin lannistaa Nikolaos Michaloliakosta ja Kultaista Aamunkoittoa. Kaikki tuki kreikkalaiselle vastarinnalle!

  4. Kyseessä on puolue, joka on edustettuna parlamentissa! Puolueen kieltäminen kieltää samalla demokratian. Absurdia myös, että tappelunujakassa tapahtuneesta kuolemantuottamuksesta joutuu syylliseksi koko puolue. Vallanpitäjiä pelottaa…

Comments are closed.