Koti Uutisia Kotimaa Kuhan alamitta nousee vuoden 2019 alusta

Kuhan alamitta nousee vuoden 2019 alusta

1

Kuhan alamittaa nostetaan vuoden 2019 alusta maa- ja metsätalousministeriön päätöksestä. Tarkoituksena on elvyttää kuhakantoja. Uudet mitat koskevat päätoimisia kalastajia eli kaupallista kalastusta. Uusi alamitta tulee olemaan yhtenäinen koko maassa, mitä se ei aikaisemmin ole ollut.

Saaristomerellä ja Pohjanlahdella alamitta nousee 37 senttimetristä 40 senttimetriin. Suomenlahdella ja sisävesillä alamitta nousee 40 senttimetristä 42 senttimetriin. Vapaa-ajankalastuksessa alamittaan muutos ei vaikuta, sillä se on jo entuudestaan ollut 42 senttimetriä.

Kuhakanta on Suomessa suhteellisen hyvässä tilassa, joten uusien rajoitusten päämääräisenä tarkoituksena ei ole kannan varsinainen kasvattaminen. Uusien alamittojen tavoitteena on kasvattaa saaliskokoa nykyisestään, ja sen sivuvaikutuksena kanta kykenee kasvamaan elinvoimaisemmaksi.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Tämä kuhan alamitta ei toimi ainakaan sisävesien ammattikalastajilla. Sitä pitäisi nostaa sellaiset 5cm jotta kanta elpyisi. Nyt kun jossain ilmoitetaan istutuksista niin ammattikalastajat ovat sielä hetimiten verkkojensa kanssa ja alamittaisia kuhia on seuraavavina toripäivinä myynnissa. 40cm kuha ei ol kovin suuri ja kun se fileoidaan niin sen jälkeen siitä on vaikea sanoa minkä mittainen se on. Ainakin meilläpäin.

    Kalojen alamitaksi pitäisi asettaa sellainen mitta että kalat ehtisiat kutea kolme kertaa ennenkuin ne saisi kalastaa. Mutta houkutus on suuri varsinkin kuhan osalta kun sitä jostain syystä pidetään arvossa. Itse en ymmärä sillä savuahven ja purkkisärki ovat paljon paremman makuisia. Itse olen vaihtanut kuhat haukiin tai särkiin.

Comments are closed.