Koti Uutisia Ulkomaat Kreikkalaispatriootit järjestivät rajuja protesteja vasemmistokokousta vastaan

Kreikkalaispatriootit järjestivät rajuja protesteja vasemmistokokousta vastaan

4

Maanantaina poliitikot kreikkalaisesta vasemmistolaisesta hallituspuolue Syrizasta yrittivät pitää kokouksen juhliakseen hallituksen päätöstä Makedonia-kysymyksessä. Syrizan johtama hallitus on päässyt sopimukseen naapurimaa Makedonian (FYROM) kanssa siitä, että maa, joka vielä muutama vuosikymmen sitten oli osa Jugoslaviaa, tulee kutsumaan itseään tästä lähin Pohjois-Makedoniaksi, vaikka historiallinen Makedonia sijaitsi nykyisen Kreikan alueella ja sitä asuttivat kreikkalaiset.

Thessaloniki on perinteikäs kaupunki, jolla oli keskeinen merkitys jo antiikin ajan Makedoniassa. Kaupungin kansallismieliset jalkapallokannattajat PAOK FC:stä eivät reagoineet positiivisesti Syrizan kokoussuunnitelmiin. Sekasortoinen tunnelma kaupungissa pakotti vasemmistopoliitikot siirtämään kokouspaikkaansa lyhyellä varoitusajalla. Kokous oli tarkoitus pitää lähellä PAOK:n jalkapallokenttää korkean turvallisuustason vartioinnin takana.

Kokouspaikan vaihdosta huolimatta tuhannet kansallismieliset vastamielenosoittajat kokoontuivat paikalle varmistamaan, ettei kokoustamaan päässyt heidän paikalle saapumisensa jälkeen ainoatakaan henkilöä. Sisään kokoussaliin ehti päästä vain noin 30 osallistujaa. Eräs tapahtumassa puhunut Syrizan kansanedustaja on kiihtyneenä haukkunut kaikkien vastamielenosoittajien olevan “fasisteja”.

Yleisesti ottaen Kreikan antifasistit ovat viime aikoina saaneet maistaa kaduilla omaa lääkettään. Kreikkalaisvasemmisto operoi usein vallatuista taloista, joissa heidän aktiivinsa asuvat. Aiemmin tänä vuonna kansallismieliset sytyttivät tällaisen rakennuksen tuleen Thessalonikissa. Kahden homoseksuaalin miehen kerrotaan heitetyn mereen samaan aikaan järjestetyn Pride-marssin yhteydessä kaupungissa.

Keskiviikkoiltana kansallismieliset jalkapallokannattajat olivat taas kaupungin kaduilla. He menivät yhdessä “punaisena” tunnettuun kaupunginosaan, vandalisoivat siellä äärivasemmiston pyörittämiä kahviloita ja saivat aikaan usean äärivasemmistolaisen sairaalareissun. Jalkapallokannattajat myös värjäsivät erään “holokaustin” muistomerkin mustalla värillä ja keräsivät pois muistomerkille jätettyjä kukkia.

Myös Ateenassa kansallismieliset ottivat kohteekseen erään äärivasemmiston kokoontumispaikkana tunnetun talon. 20–30 aseistautunutta kansallismielistä jalkapallokannattajaa teki rynnäkön rakennukseen. Eräs antifasisti, joka ei ehtinyt pakoon, joutui sairaalaan, koska häntä lyötiin metallisella esineellä päähän. Äärivasemmistolaiset puolestaan hyökkäsivät muutama viikko sitten kansallismieliseen mielenosoitukseen Kavalan kaupungissa Itä-Kreikassa, mutta antifasistien “hyökkäys” johti lopulta heidän itsensä pakenemiseen paikalta. Tämäkin mielenosoitus liittyi Makedonia-kysymykseen.

Poliittinen tilanne onkin Kreikassa hyvin jännittynyt. Tietäessään asemansa johtavana hallituspuolueena olevan uhattuna Syriza yrittää nyt muuttaa Kreikkaa haluamaansa suuntaan niin paljon kuin mahdollista ennen asemansa todennäköistä menetystä. Sen sijaan, että Syriza toimisi populistisesti, se on tehnyt monia radikaaleja ja epäsuosittuja päätöksiä. Samaan aikaan oikeusvaltion periaatteiden vastainen ajojahti kansallismielistä Kultainen aamunkoitto -puoluetta kohtaan jatkuu. Tämä on johtanut siihen, että puolueen toimijoiden kädet ovat sidotut ja toiminta käytännössä lamaantunut. Kultaisen aamunkoiton ainakin hetkellisen passiivisuuden myötä aktiivisimmat toimijat ovat jättäneet puolueen ja järjestäytyneet paikallisiksi verkostoiksi, jotka työskentelevät sekä metapolitiikan että katutaistelun parissa.

Syrizan päätös Makedonian kysymyksestä tulee astumaan voimaan hallituksen allekirjoittamana ensi joulukuussa. Isänmaalliset kreikkalaiset tulevat siis jatkamaan päätöstä vastaan protestoimista ainakin seuraavien viiden kuukauden ajan. Ensi vuonna, joka on myös vaalivuosi, Kultaisen aamunkoiton vastaisen oikeusprosessin odotetaan tulevan päätepisteeseensä.

Lähde: Nordfront

4 KOMMENTIT

  1. Itä-euroopassa ja balkanilla kaikki suurimmat klubit ja huliganismi yleensäkkin on patrioottien hommaa. Agressiivisempaa porukkaa taistelumentaliteetilla. Tuo Kultaisen Aamunkoiton lamaantuminen on huono uutinen mutta toivottavasti tilanne paranee. Studio 204 haastatteli Ilias Kasidiarista taannoin ja siltä kysyttiin huligaaneista niin sanoi että haluavat mielummin aidosti hommasta kiinnostuneita mutta eivät poissulje huligaaneja. Tai ainakin semmoinen kuva jäi.

    Tulevaisuudessa jalkapallohuligaanit tulevat varmaan enemmmän siirtymään kansallismieliseen skeneen. Onhan se ennenkin nähty kun Serbiassa sotavuosina Arkanin joukot koostuivat pitkälti Crvena Zvezdan huligaaneista. Arkanin baretteja myydään vieläkin Belgradin toreilla btw 😉

  2. Eikä yksin Kreikassa. Tästä oli viikolla kirjoituksia eurooppalaisissa medioissa mutta kas kummaa, Suomen valemedioissa en nähnyt ainuttakaan viittausta siihen mitä EUROOPASSA tapahtuu. Vaikka jokaisella valemedian edustajalla on olevinaan kirjeenvaihtaja kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Toiminta ei yllätä.

    No ei se mitään. Onneksi on internet sekä eurooppalasiet lehtitalot jotka vielä uskaltavat kertoa mitä missäkin tapahtuu. Paitsi että suomalaiset median edustajat kilvan haukkuvat niitä “valemedioiksi”. En oikein ymmärrä että jos maailmalla tapahtuu asioita jotka ovat ristiriidassa suomalaisten journalistien omien mielihalujen ja/tai oman agendan kanssa niin miksi niitä vastaan pitää heti hyökätä jotka julkaisevat uutiset sellaisina kuin ne ovat? Kertooko se “vihapuheesta” (kuulija/lukija vihastuu) vai heikosta itsetunnosta? Meidänkin kunnan paikallislehti nimesi eurooppalaiset lehtitalot “valemedioiksi” matuvyöryn alkuaikoina. Ja sen seurauksena lehden tilaajamäärä romahti rajusti. Kuka tunnistaa itsensä?

  3. Globalistit, sionistit ja äärivasemmisto tulee murskata kaikkialla! Eläköön Kansallissosialismi!

  4. Kreikka on varsin vilkas paikka, jossa asioiden annetaan tapahtua puolin ja toisin. Kreikassa eivät taida poliisit olla niin vahvasti “likaisen työntekijöidensä” rähinöintiä tukemassa ottamalla kantaa “lain nimessä”… Siis tarkoitan Maon Pienen Punaisen Kirjan nimessä.

Comments are closed.