Koti Uutisia Kreikassa käynnissä yleislakko – Ateenassa täysi kaaos

Kreikassa käynnissä yleislakko – Ateenassa täysi kaaos

3

UK_Ateena_mellakat

Ateenassa puhkesi torstaina jälleen valtavia mellakoita ensimmäisen Syrizan hallituksen aikaisen yleislakon alettua. Mielenosoittajat ovat heitelleet polttopulloja poliisia kohti, joka puolestaan on vastannut käyttämällä mielenosoittajiin kyynelkaasua. Yleislakko on lamaannuttanut suuren osan jo entisestään äärimmäisen tiukilla olevasta Kreikan taloudesta.

Lakon ovat julkistaneet kaksi kattojärjestöä, julkisomisteinen Adedy ja GSEE yksityiseltä sektorilta. Syy yleislakkoon on leikkauspolitiikassa, joka on vallinnut Kreikassa pääministeri Alexis Tsiprasin myytyä maan EU:lle, IMF:lle ja ECB:lle. Yleislakon tarkoitus on estää Tsiprasia supistamasta edelleen julkista sektoria.

Eri liitot kutsuvat ihmisiä mielenosoitukseen parlamentin ulkopuolelle ja niille hotelleille, joissa Kreikan edustajat neuvottelevat kansainvälisten lainanantajien kanssa seuraavasta ja taas seuraavasta hätälainasta. Jopa jotkut Tsiprasin hallituksen edustajat ovat antaneet tukensa lakkoilijoille.

“Olemme solmineet sopimuksen, joka sisältää epäoikeudenmukaisiakin toimenpiteitä”, sanoi hallituksen puhemies Olga Gerovasili.

Lähteet: Nordfront.se, SVT

3 KOMMENTIT

  1. Reikkalaisia harmittaa kun eivät kuulema olekaan enää euroopan huonoimmassa
    jamassa oleva maa, Suomi meni ohi kertoivat uutisissa. : )

  2. Eiköhän EU ole tiensä päähän tullut, tällaista aktivismia toivottas Suomeen.

Comments are closed.